lirik yg menusuk ke jiwa

NIDJILaskar Pelangi

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya
laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita
 p/s>>aku xtau naper aku suker lirik ni...
walhal dulu lagu ni aku xsuke...tp biler dh tgok video clip sekali rase cam psl 
kehidupan yg "sesetengah org fikir" TAK ADIL UNTUK MEREKA!!! 
Aku bersyukur walau hidup hanya sederhana...Aaamiiinnn...(^_^)

Advertisements

9 responses to this post.

  1. waaa saye da lame mendengar nyer dan..saye suke lagu nehh~!..hahaha

    Reply

  2. Posted by princesspelise on March 24, 2009 at 6:24 pm

    poyo r ko komen cenggitu…;P

    Reply

  3. haha..ala ko neh sensetip btol la…sejak ble ko jd gini neh…
    salah time ke aku neh~!

    Reply

  4. lagu ni mmg sedap n bes. mnusuk kalbu.. rse cm nak berlari-lari mse nyanyi, hehe

    Reply

  5. Posted by princesspelise on March 26, 2009 at 11:51 am

    aku bukan sensitif la…aku komen cenggitu pun ko kater sensitif kang aku kc ayat baku bru ko tau…wahaha

    Reply

  6. Posted by Kau yg mengenaliku.... on March 26, 2009 at 5:55 pm

    assalamualaikum…..pelis..
    lagu ni kan….mang, mang….tak penah dengar
    lirik mang best…tp x penah dengar laa

    Reply

  7. huhuhuh.. xpnh pon dgr lagu nih pelise… ekekeek

    Reply

  8. Posted by princesspelise on March 27, 2009 at 10:40 am

    kan ker ader video kat ats tu…korg dgr la…lagu indon ar!!!mula2 pelise pun xsuke lagu ni ntah aper2 jerk pastu tetibe biler dgr tol2 ader makne yg dlm tentang lgu ni…menghayati kehidupan tol!!!

    moral of d story>>>bersyukurlah dgn kahidupan anda walu ia xseberapa selesa tp ingatlah yg kiter ni lebih selesa sebenarnya berbanding ngan mereka…

    Reply

  9. Posted by feezayusoff on March 27, 2009 at 5:23 pm

    lagu ni best pelise.lirik die lg best
    huhu
    ritu pnh top carta lagu kt indon.sbb tu jaja tau, donlod siap-siap
    lagi-lagi nidji yang nyanyi
    best best ^_^

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: