reality…

Tenang….sampai bile, kejap jerk tenang tu akan hadir, manusia klu xder sedih xder gembira xder susah xder la hidup kan…kiter ni saper Dia yg tentukan…jln mcm skrip mcm yg besa2 dengar adat la itula namenyer kehidupan…sesuai ngan tajuk blog aku “NEVER ENDS”…tunggu ape lg teruskan jerk la…aku xder kuase korg pun xder kuase so yg-Berkuasa jerk la yg bleh tau ape bakal berlaku kan…kdg2 bosan kdg2 suka dan kdg2 tu jugak aku rase ia paling penting…semua yg berlaku dlm hidup aku ni sumenyer kenangan sumenyer realiti…tujuan aku satu jerk…merubah kehidupan!!!! lain org lain carenyer lain org lain pendapat…so, masing2 pun tau berfikir kan…sedangkan org giler pun gune akal tuk fikir aku nk mcm ni ker nk mcm tu…bezanyer antara waras dengan x waras jerk…aku yakin setiap saat tu bermakna dan setiap saat tu akan boleh berubah klu aku yg tetapkan sendiri ingin merubah…klu aku kater mls maka mcm ni jerk la aku dpt…klu aku kater xper biar aku susah dulu aku pasti boleh…Insyaallah, Dia sentiasa ader dengan org2 yg nk berubah…keliling aku mcm2 pattern ader…ader yg hidup senang tp x berada ader yg senang separuh berada…pokoknyer ape jerk nk wat dieorg bleh wat…aku pun boleh…kat blog ni jerk la tempat aku tambah keyakinan…yer la ape xnyer xkan sume benda nk citer kat org kan…lagi pula aku ni lain ckit…mayb, ngan blog ni aku bleh bertambah yakin sebab aper yg aku catat sumenyer boleh aku bace balik n sumenyer aku yg judge n sumenyer hanye aku…hanye aku jerk…biar aku susah skang senang dtg kemudian aku sanggup…tp biar aku susah dengan dlm keadaan sedikit gembira pun dh memadai pade aku…amin….

Sepi Keindahan Keadaan

sepi keadaan…xguna menyesal…

aku xpasti sampai bila…

yg pasti biar teguh hati ini…

biar rapuh air mata ini…

biar kulapkan ia yg mengalir…titisan itu hening…

sehening wajah kudus si tua yg xberdaya…

sekilas digamit meminta pertolongan…

sekilas juga ditolong…membantu yg perlu…

ape ertinye…andai diri ditakdirkan…

ape ertinye andai diam membatu terkunci seribu bahasa…

aku x berdaya melihat tangisan itu…

biar diriku terluka…

xkn kubiar yg lain terluka…

pengorbananku hanya ini yang mampu…

hanya ini matlamatku…

kegembiraan yg terukir melalui…

airmata kegembiraan…

alhamdullillah…

princesspelise a.k.a shielax

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by princesspelise on April 19, 2008 at 7:30 am

    “kalau esok org yg awk sayang BISU, ape yg awk nk die ucap? kalau esok org yg awk sayang PEKAK ape yg awk nk die dgr? kalau esok org yg awk sayang BUTA ape yg awk nk die LIHAT?tp andainya esok org yg awk sayang pergi untuk selamanye INGATLAH xade lagi awk untuk bersamenye…Hargailah die selagi die masih ader di sisi….”

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: