Archive for the ‘Bengan tahap gaban’ Category

Kau Busuk Otak Kau Pun Busuk

Ni gambar aku pinjam dr blog org yg memang aku salute…Jamil Kucing The CatMan…susah nak cari org yg sanggup pelihara binatang terbiar ni…hmmm…sedih pun ader moga2 usaha abg JAMIL ni brhasil n murah REZEKI!!!!

Hari ni aku nak wat sedikit luahan perasaan tentang sikap segelintir manusia yang anggap diri dia makhluk Tuhan paling baik agaknya…Aku mmg marah sangat-sangat, apalah salah si KUCING kalau tak suka haiwan tu xpayah kau nak halau die dengan simbah air panas bagai….aper KAU xd hati perut ker….ker perut KAU tu mmg O…Bongok punya orang….binatang nama pun binatang…normal la die datang ke kedai KAU duduk bawah meja yang penting die x ganggu pekerjaan KAU n xpernah nak ganggu periuk nasi KAU…Aku rasa la kan kalau binatang tu boleh bercakap mesti die dah makikan KAU!!!!! “BONGOK, OTAK KAT LUTUT!!!!KAU INGAT X SAKIT KER BADAN AKU KENA AIR PANAS!!!!MANUSIA DURJANA!!!!”

Sejahat-jahat aku pun x sampai hati aku nak aniaya binatang tu….Patutla aku tengok kedai KAU x laku…Letak lauk kat depan pun….kedai yang lain aku tengok ramai orang….tp kedai ko rupe2nyer hati KAU BUSUK LAGI BAU DARI BANGKAI!!!!HANYIR!!!! MANUSIA KEJAM…!!!!

Bagi pihak binatang-binatang yang dianiaya kat dunia ni…aku doakan setiap titik derita yang dialami n setiap titik deraan yang dialami juga setiap sakit yang ditahan….Aku doakan orang yang kejam tu mendapat balasannya kelak!!!!AMINNN!!!!

 p/s>>asalnyer ni citer semalam pagi tp aku lambat update...
aku harap sape-sape yang terbaca amikla iktibar...
bintang ni dorang pun ader rs sakit jugak...ader rasa pedih...
dari aper yang aku tau...
kiter g makan kat kedai n campakkan makanan pada dorang biler dorang 
datang "mengiaowww" tu...dorang akan doakan kesejahteraan kiter...
wallahualamm...

Berlagak vs Pelempang

Aku tension tol la…bulan2 pose ni menguji btol…hangin tol aku…rase nak flying kick sepak lempang terajang duku laju2 sume ader r….xsedar diri tol…astagfirullahhalazim!!!
Aku xfaham dunia ni mmg mcm2 ragam ader…aku leh terima kekurangan orang coz diri sendiri pun blom tentu ‘PERFECT beb…tp klu org yg xsedar diri…tu namenyer nak kene ‘PELEMPANG’ tapak kaki dari aku la jwbnyer…klu dh xreti tu ckp la xreti xpyh la nak wat mcm2 pastu ader hati nk mintak tolong aku konon…LU BOLEH BLAHLAH~!!!! Aku pun sedar diri…xmampu wat cara x mampu…susah wat cara susah xpayah la nak ‘BERLAGAK’ bagus ngan aku yang terang2 emang dh tau ko susah…xperlu ‘BERLAGAK’ ngan aku yg ko shopping ker aper ker…sampai ribu2…aku xpernah tanyer pun…klu betol shopping ribu2 sekalipun apsal biler aku tunjuk beg 3 4 ratus ko ckp xmampu….pun ko xsedar diri lagi…name ‘FATIMAH’ tp peel x serupa pun…ntah aper2 ler…aku xtanyer ko punyer citer dulu kala…aku xtanyer ko beli aper aku xtanyer ko wat aper dulu kala…aku xtanyer ko aper2 pun aku cume mintak ketenangan…itu jerk wei xkan nk suh aku cakap bhs vietnam plak ngan ko…ayoyoooo….aku xpeduli ko saper….jgn sampai tahapa kesabaran aku memuncak naya ler ko aku bahasakan….ko dh kene ckit2 ngan aku pun still xsedar diri lagi…aku baru bg hint pun ko hentak henyak jerk ckp tu la ni la….dulu ko kerja setiausaha tp kenapa suh buka ‘WORD’ pun ko xtau…tp cakap berhabuk…nak buka internet pun ko tanyer aku kat maner…walhal ko ckp ko dulu amik kursus tu la ni la…tp simple part pun ko xtau….rase2 mcm ner la aku xnyampah ngan ko…”LU PIKIRLAH SENDIRI….!!!” (pinjam ayat lu NABIL…)
Biler aku fikir2 balik org mcm ni…wat aku xnk layan jerk….tp care aku xnak layan tu salah upernyer last2 aku guna cara lain iaitu bagi balik ‘PAKU BUAH KERAS’ baru dorg akan terdiam terkebil2 mcm tayar traktor…
 
p/s>>>aku bukan org yg suke hina org tp aku org yg mudah xsuke org yg xsedar diri…
 
p/s>>>jadilah org yg disukai bukan yg dibenci….setiap kekurangan ader kelebihannya tp xperlu menunjukkan kelebihan atas kekurangan kau!!!!

Alasan

kuningAlasan…alasan…alasan…aku dh bosan asyik dgr alasan…naper aku rs cam aku jerk yg kene…aku rs x adil…serius sgt aku rs cam aku down sgt2 aku lemah aku rs cam nk meloloskan diri ke satu ruang yg dalam sgt yg jauh yg aku xjumpa sesaper pun…aku buntu…aku hilang arah…semakin buruk plak yg jd lain yg diharapkn lain yg ditunjukkan…ini petanda tuk aku kecewa ker…petanda yg menguji tahap kesabaran ketabahan kekuatan kesungguhan dia pd aku…
Ya Allah, aku alpa dengan dunia-Mu dan kini aku memohon kekuatan dari-Mu…aku mmg insan yg lemah yg x layak memohon ape2…aku insan yg sentiasa memerlukan bantuan dari-Mu…tunjukkan aku jalan yg BENAR…berikan aku petunjuk Aminnnnnn…..

TiPu

Aku dh pesan nk tipu aku pun jgn sampai kantoi…klu bgtau aku pun aperlah slhnyer…mungkin aku akn jeles akan marah tp sekurg2nyer marah aku time tu x melarat x jd mcm skang ni x watkn aku rs cam tertipu…tp biler aku tau dr mulut org len inilah padahnyer…aper yg aku xnk jd selama ni dh jd pun…aku dh pesan beribu kali wat lah aper nk wat xpernah aku halang pun jauh sekali nk jd pengongkong…aku bukn mcm perempuan2 lain yg nk tau 24 jam ko kt ner…yg nk tau aper ko nk wat setiap saat detik…aku cume minta jujur ngan aku bgtau aku aper yg aku patut tau before aku slh paham…or before aku fikir KENAPA mesti ko nk rahsiakan dr aku…dan KENAPA jugak mesti ko suruh org len supaya x bgtau aku semata2 nk jaga hati aku…bukan mcm ni carenyer…dh baper lame ngan aku pun masih xtau lagi ker aku ni mcm ner orgnyer…Aku bukan PERENGUS!!! klu ko xnk aku salah paham ko xnk aku fikir lain ko nk jaga hati aku ko patutnyer bgtau aku dulu lagi before aku tau dr org len…oh bukan kawan, adik angkat aper sume ni…aku mungkin belajar x tinggi tp aku tinggi akal fikiran…dan aku juga nk ko tau betapa kecewanyer hati aku biler org yg aku percaya selama ni…bgtau kat org len jgn bgtau aku…ikutkn hati yg  perit yg terguris dgn ‘kebodohan’ aku sendiri sbb terlalu percaya dh lame aku wat aper yg patut aku wat…tp aku xpernah nk fikir tentang ‘pentingkan diri’…aku fikir tentang kawan aku yg xnk perkara jd lebih buruk…aku diam aku ikut rentak ko…tp jgn sampai aku xtahan lagi…aku mintak 1 jerk kn dr dulu aku dh ckp…we need to trust each other to b honest…dats all…aper susah sgt ker…klu bgtau aku masa tu pun aku mungkin merajuk tp rajuk aku yg ko kenal aku pernah ker berlarutan…im not dat type of gurl k…aku jenis yg boleh terima…ckp r time tu…itu pun susah ker…nak suh aku JUJUR ngan ko…aku wat..aper lagi aku xwat…aku layan kerenah ko…mcm2 aper lagi…tp biler sekali ko tipu aku…ko dh wat aku hilang percaya pd ko…inikah petunjuk yg aku mintak?

p/s>>Tabahkan hatiku…kuatkan semangatku…

Baik Jangan…

Aku just nk update to inform dat dlm hidup kiter ni memang selalu akan di’judge’ oleh somebody or some1 or sape2 la watever…mungkin aper yg aku tulis ader yg terasa tp terus-terang memang tu niat aku pun…saper aku mls ar nk cakap sendiri mau ingat…nk aibkan org xbek juga…seburuk2 sehina2 aku yg xbertudung ni aku tau maner betul maner salah…jgn suke suki nk judge aku ni banyak dosa or watever…jangan sesuka hati nk meludah kat cnie…(FYI aku x suke aper yg dicomment oleh si peludah tu dats y aku delete trus comment die…hati sakit menyampah sume ader…mula2 aku nk approvekn comment die tp xbleh ar nk tipu diri sendiri…geram jerk…sendiri mau ingat ler…pikir r sendiri…) setiap org ader mungkar n nangkir yg mencatat amalan harian aku, x perlu ko nk lorat2 bgtau aku ni banyak dosa or x…jage diri sendiri sudah…hal aku jgn nk lorat…aku pun xalu2kn kedatangan ko kat cnie…tolong yer klu setakat nk meludah walhal aku pun ko xknl lagi xperlu nk meloratkan diri n xperlu nk susah2kn diri meluangkan masa nmembazirkan masa ko yg emas tu…so BAIK JANGAN cbuk nk mem’bz’ ‘body’kn diri tuk jaga tepi kain org…HARAP MAKLUM!!!! aku xpernah kacau ko so BAIK JANGAN cube2 nk kacau hidup org plak…terlanjur plak lupa aku nk ucapkan terima kasih pd ko ats comment yg ko berikn tu…thanx so much…memberi peringatan pd aku supaya berlapik dengan lapik yg lebih tebal sebelum memulakan bicara…

Buntu

Aku buntu…
apa xkan adakah jalan penyelesaian…
kenapa mesti aku…
apa lagi salahku…
semua org menyanjung…tapi
macam mana aku nak sanjung….
sedangkan apa yg aku alami…adalah satu keperitan…
Berikan…
itu saja yg mampu aku lakukan…
ikut patuh dengar lakukan…
apa lagi yg aku x buat…
semua aku buat…
apa silapku…di mana salahku…
aku baiki…aku perlahankan…aku senyapkan…
aku lalui dengan kegagahan yang aku akan pergi…
pergi untuk mendapatkan secebis pelangi…
pelangi yg xselalu muncul dalam hidupku…
Penantian…
dah lama sangat…sampai x ternanti…
bila baru tiba masa tuk aku…
susah sgt ker nk paham…
aku cuba paham dia…
tapi dia xpernah cuba paham aku…
aku pun nak sanjung dia…
tapi bahagian mana yg perlu aku sanjung…
Aku Buntu…

Adoiii…!!!

wallpaper6pc8Adoii….
penat dh la wei…rase2 kalau sesaper kat cnie yg terasa hati ngan aku…aku xtau nk ckp ape dh…but pliz la ni dh kali keberapa dh aku minta maaf…aku akui aku salah kalau itu boleh memuaskan hati tp tujuan aku bukan nk langgar janji bukan nk kecoh or kepoh…itu mmg bukan aku…aku sedar k benda dh berlaku mmg xleh patah balik but ape lagi aku nk wat ni spy dpt puaskan hati ko…udah2lah tu…aku dh la xreti nk pujuk org…oooo kawan aku oii….im so sori la dude!!!!!~ really2 sori laaaa…~~~
heee…xtau dh nk ckp aper…memang dh buntu ni…tahap gaban king arthur ar org ckp senang citer…aku dh terima balasan k…klu nk diam gak nk menjauhkan diri gak ok la xper la…aku pun xsuke nk ckp lebih2 lagi nyampah plak kang susah jugak tambah lg 1 masalah tol…terpulang la dude aku terima jerk…
Anyway, thanx dude coz pernah jd kwn aku…banyak ko dh ajar aku n aku belajar dr kesilapan aku…aku hargai persahabatan antara kiter…thank u so much…
Cukupla sampai cnie…aku hargai persahabatan jangka pendek mcm ni…