Archive for the ‘Keindahan alam’ Category

lirik yg menusuk ke jiwa

NIDJILaskar Pelangi

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya
laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita
 p/s>>aku xtau naper aku suker lirik ni...
walhal dulu lagu ni aku xsuke...tp biler dh tgok video clip sekali rase cam psl 
kehidupan yg "sesetengah org fikir" TAK ADIL UNTUK MEREKA!!! 
Aku bersyukur walau hidup hanya sederhana...Aaamiiinnn...(^_^)

Advertisements

Bulan Itu Senyum…

Sume blogger nk adaptasikn cerita psl BULAN SENYUM yg kuar UTUSAN pada hari ni…yg dikatakan salah satu bintang merupakan planet Venus n one more alamak terlupa sudah!!! heh heh heh…tp aku rase aku nk letak ker…xnk kot…so hari ni aku rase aku just nk share jerk ngan korg2 sume ni betapa seronoknyer dpt tengok bulan senyum tapi aku xdapat tengok…HUAHUAHUA!!!! sedih bangat ni kebetulan malam tu tak tengok berita la plak…kerugian betol la….

Semakin akhir zaman semakin banyak plak yang happen kat dunia ni…yg pelik-pelik berlaku…kemungkinan jugak sempena raya Qurban so bulan pun senyum tp kenapa tak sebelum2 ni bulan senyum jugak….nape semakin hari aku rasekn semakin seram plak…seram bukan sebab tengok hantu ek…kkorg ni cepat sgt menafsirkan ek…aparaaa!!!

Maksudku, sekarang ni tertulis sudah negara kucar-kacir…mcm2 yg berlaku…satu lg korang sume ingat x (aku ingt2 luper la…hehehe) ader dlm Quran (ulama pun mengiakan…aku luper r…adushhh) yang kata pasal angka 7-7 tu….sekarang ni kan tahun 2008 merupakan tahun pertama malang for us…yang seingt aku dikatakan 7 kali kemarau n 7 kali kesuburan…lebih kurang mcm tu la…

nk ckp lebih aku sendiri luper kat maner aku bace psl benda ni…tapi yang dpt aku berikan kat sini memang sudah pasti pasal angka 7-7 tu…

aku edit balik post ni n aku nk letak pic ckit jerk psl bulan senyum ni…

aku pinjam gambar ni dri forumer cari.com…untuk tatapan korg jerk…

bulan

bulan1

bulan2

>> yg gambar bwh ni klu korg perasan posisi bulan terbalik…n bulan dlm keadaan yg bukan senyum mcm masam jerk…gmbar ni aku amik dri forumer cari.com jugak n gambar ni diambil di Western Canada  & planets dalam posisi sad face terbalik..subhanallah…
bulan3

>>yg ni aku amik dri berita harian…kredit to berita harian…

bulan4

P/S : sesama kita amik iktibar n sesama kita mmerubah diri ke arah yang lebih baik k…