Archive for the ‘Pasal aku’ Category

Pindah Rumah Baru

Semalam 20 Januari 2010….Nampak gayanya rumah lame dh boleh pindah ke rumah baru…di bawah kelolaan Pelise@ariyako@org  pindah rumah baru best memang best tp besala ene kemas rumah baru wat tu wat ni…tukar tu tukar ni…banyak benda lagi….dpt free saper x suke…thanxx tu ariyako.org…kerana memberi pelise tuk berblog lebih sakan lagi…hehehe….ok…berblog tetap berblog…tp macam besela…aku ni kan poyo sikit so kalau berblog tu ikut mood la katakan…hehehehe….akan kucuba memberi blog yg lebih rancak or maybe luscious sikit…agar tampak lebih femini….wahahahaha xd maknanyer….!!!

>>>>BLOG BARU PELISE.ARIYAKO.ORG 

Advertisements

seminggu

Seminggu lebih sudah…Penantian tetap penantian…Doa aku iringkan…hmm…korg pun doakan la sekali yang baik-baik yer…4 bulan lagi la…lamenyer…PULAPOL…best ker kalau jd polis…best kot…yg penting hati dah suka kan…accept jerk la rezeki Tuhan bagi…kang memilih kempunan plak…k la aku nk bagitau ni jerk…bubyeee….
  
SEDIH AKU MACAM IKON NI LA…
 
  
FOR ‘U’

Persoalan…

12.03 pm (27 Mei 09)

Semua persoalan semua penantian akhirnya dh terjawab…aku pelise kene merelakan…walau aper pun klu  jodoh x kemana kan…entahla…tipulah klu x rindu bagai…mesti ader…tp sekali kiter masuk alam ‘PERCINTAAN’ kite kene berani berkorban…walau sekecil cume…tp ia tetap bererti…aku doakan kejayaan die…korg pun doakan jugak ek walaupun korg xtau menahu pun…hehe xkisah yg penting die berjaya…aku takut la tp aku x mampu menepis…menepis aper yg akan bakal atau mungkin berlaku…aku hanya mampu tawakkal n berserah…Aminnnnn……..
 p/s>>>pendek tp amat bermakna tuk aku…

Santapan Malam

Air yg berkocak kuat masih xdapat hentikan gusaran
Keheningan cahaya bulan, belum dapat menembusi hati
Akal menidak tp hati xdpt menafi
Sendirian bersama dgn sang malam ketenangan hampiri
kejap menjelma hilang bagai sang lebah yg sesat
Kerusi diduduk beralih tuk org yg x patut
Gusar tetap gusar tetap gusar
Hanya hilang bila kehendak akal yg mahu
datang kembali bila diguna-guna
Pengorbanan dah x bererti
Hanya bererti untuk mereka
Tidak untuk AKU
Tidak untuk kebebasanKU
Tidak untuk KetenanganKU
Tidak untuk semuanya
Hanya cahaya lampu yg meneman
Hanya si pensil, hanya si buku
Semuanya hanya benda-benda
Hanya itu kemampuanKU
Kelayakan yg AKU ada
Kehulu kehilir seorang diri ratapi nasib
Untuk apa, Buang masa dah tertulis pun
Redha yg mampu KU ukir
Cahaya yg hadir sentisa dinanti
Itu jer yg mampu dinanti

p/s>>aku aku dan aku

pasal aku….?

ape yg korg nk tau psl aku…sebenarnyer aku xreti nk citer psl diri sendiri…ape yg aku tau janji epi, life must go on kan…terus jerk ke depan jgn toleh2 lg dh…selangkah ke belakang untuk membantu tp selangkah ke depan untuk kebaikan(bukan kejahatan tau, jgn ckp ke depan tp tuk kejahatan wat per!!!) xtau nk ckp ape…k la aku ni suke ketenangan, aku ni pelik ckit kdg2 tu rase cam nk duduk sorg2 tp kdg tu rase cam nk bising2 pendek kate ikut keadaan…one more things aku ni sukar diramal…kdg2 aku ckp nk mcm ni tp last2 aku xbuat…aku buat lain…kirenye xtetap pendirian jugak la ni….tapi kalau aku dah putuskan nak sesuatu wat la macam maner pun aku tetap nak jugak…macam ner care pun akan aku usahakan tuk dapatkan aper yang aku nak tu…hehehe aku ngaku sebab manusia kat dunia ni maner sempurna…kdg2 mulut ckp lain hati pikir lain…yg tahu DIA jerk la jwbnyer….wat mase skang ni aku punyer impian satu jerk maju ke depan terus merubah keadaan yg ader…yg pasti ke arah kebaikan walau hanya aku yg terpaksa berusaha aku sanggup aslkan berubah…aminnn….

 

ITU JERK LA PSL AKU…NK CITER PANJANG2 NNTI KORG BORING PLAK…(kang ckp aku kerek citer psl diri sendiri susah plak kan…huhu)