Archive for the ‘favouritaaa….’ Category

Susulan Pulapol

  Continue from 2Bulan 13hari nyer post td…wif pic…

Ni pic yg sempat aku berposing amik gambar ngan die masa melawat semalam…Masa aku sampai dlm kol 13.35 wahhh….haha..ikut time 24 hrs dh cam dorang plak…poyo sehhh  ….huhu…Die kene denda sebab lambat sampai kat aku…die sampai dlm kul 14.00 mcm tu la…maner la aku tau die time tu baru lepas g botakkan kepala…aku fikir nk wat surprise ler konon…last2 tengok die kene turun 40(bangkit tubi)…cian die atas sebab2

1st:- keadaan xkemas sebab nampak rambut2 yg dipotong tu…

2nd:-sebab lambat lapor diri kat balai pengawal ker balai pelawat ntah aper ntah…

dorang mmg tegas la…sedih aku tengok…tp kurang2 pun terlepas la jugak rindu terubat rindudi hati…cewahhh…moga2 Tuhan akan tabahkan hati die rempuh terbabooowwww   dugaan2 kat dalam tu…aminnnn!!!!

2nd pic kami…


tengokk muka die lelah…penat kene pumping gak nyer…hmmm  merah muka die time tu…skang dh gelap wakakaka….nmpak gayanyer boleh challenge la aku haha…ada harapan tuk beta lebih putih dan cerah dr die….keskeskes!!!

3rd pic


masa mula2 sampai, kawan aku yg cam die bukan aku….haha…die la yg teman aku g PULAPOL…seb baik x sesat…ader Google Maps…klu x xtau la den…1st time nk g katakan…

4th


yg ni paling aku xbleh tahan…..rasa time tu nak pecah perut ketawa…haahahhahaha  
 tapi aku tahankan…bukan main tegak lagi…walhal aku yg suruh…kata dah nak jadi PoLiS kan…so macam maner die berkawad cam tu la aku nk tgok gambar die…dh la botak licin…silau biji mata den tengok…sori yangggg gurau2 jerk yer!!!  

Part paling aku sayu tengok….masa nak balik die kene lapor diri sekali lagi tuk tamatkan sesi lawatan pelawat…masa aku masuk tu, ader la polis senior kat dlm tu cam tunjuk die kertas pelawat yg aku isi tu…die cakap macam ni kat kawan die “Ko panggil budak ni…lambat lapor!!!” pastu aku kuar aku tengok die masuk lapor diri pastu kene pumping lagi …pastu kuar kene marah…(bukan die sorang jerk ader gak la yg len2 kene gak…!!!) pastu masuk balik kene marah lagi kene pumping lagi bape PULOH dah aku pun xtau…aku stilll x balik gak nk tengok die konon nak bg semangat la hehe…tp die suruh aku balik dulu…aku xnak   sedih tengok keadaan die cam tu…kuar masuk kuar masuk x lepas2 lagi…tengok gaya polis2 kat dlm tu cam saje pun ader…hmmm sabarlah yangg…tinggal baper ari lagi…2 bulan lagi k!!!Doa shiela sentiasa ngan sayang…!!!Amin…mak abah doakan sekali yer…moga2 dikuatkan semangat die!!!!

 

2Bulan 13Hari

Semalam 17/01/2010, aku jumpa die dh kat PULAPOL…hmm rindu terubat sudah…besela kan…tp yang ciannyer die gelap sungguh hampir2 aku xkenal saper die….seb baik ader kawan aku ikut die la yang cam maner 1 JOY….kat sane jaga diri bebaik k….sebelum ni xpernah iron baju dh kene berdikari kan…sume2 dh kene wat sendiri….xp sabar sikit jerk lagi…skang ni tinggal 2 bulan 13 hari jerk lagi….sabar k yanggg…shiela sentiasa doakan syg tabah hadapi segala mungkin dugaan…aminnn….
p/s>>gambar tertinggal la...xp nnti dpt jerk pic aku terus upload kat sini...wat kenangan masa silam...hmmm

1 Dis 2009 – 31 Mac 2009

keje aku menghitung hari jerk la jwbnyer…lepas menghitung hari menghitung aper lagi aku pun xtau la…asyik hitung jerk biler nk dpt hasilnyer aku pun xtau….

 
  

Menghitung Hari
Detik Demi Detik
Masa Kunanti Apakan Ada
Jalan Cerita Kisah Yang Panjang
Menghitung Hari

 

Hmmmm…..Kesayangan

sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yg telah membuat ku menyintai mu

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…

Alasan

kuningAlasan…alasan…alasan…aku dh bosan asyik dgr alasan…naper aku rs cam aku jerk yg kene…aku rs x adil…serius sgt aku rs cam aku down sgt2 aku lemah aku rs cam nk meloloskan diri ke satu ruang yg dalam sgt yg jauh yg aku xjumpa sesaper pun…aku buntu…aku hilang arah…semakin buruk plak yg jd lain yg diharapkn lain yg ditunjukkan…ini petanda tuk aku kecewa ker…petanda yg menguji tahap kesabaran ketabahan kekuatan kesungguhan dia pd aku…
Ya Allah, aku alpa dengan dunia-Mu dan kini aku memohon kekuatan dari-Mu…aku mmg insan yg lemah yg x layak memohon ape2…aku insan yg sentiasa memerlukan bantuan dari-Mu…tunjukkan aku jalan yg BENAR…berikan aku petunjuk Aminnnnnn…..

Tahap Klimaks Seorang Hawa

Bismillahirahmanirrahim…
Hawa…tahap klimaks kami ada juga hadnya…kami terkenal dgn sifat penyayang, lemah lembut, sopan santun mcm2 lagi…tp kdg2 harus diingat lemah lembut seorang hawa bukan beerti die x tegas…contoh aku…(watper g jauh2 aku sudah!!) sabar sabar sabar paham paham paham…xpaham pun aku cuba fahamkan juga…akhirnya bila dh sampai tahap klimaks(aku suke perkataan tu) ke maner lagi aku ke Plurk meminta pandangan dr berbagai org, jenis manusia dan di sana aku kumpulkan pengetahuan…sambil berhibur sambil mengubati tahap klimaks yg aku sendiri “tercipta”kannya…(bukan semuanya salah aku ek!!!)
Terlebih sudah mukadimah panjang berjela…ampun aku pohonkan…
Sebenarnya tujuan aku berblog ari ni, coz aku nk bgtau nk sampaikan nk terangkan yg kami ni ‘HAWA’ memang sentiasa sabar dengan kaum ‘ADAM’…bukan maksud aku hanya kaum hawa jerk yg banyak sabar aku tau kaum adam pun banyak sabar (bergantung pada situasi…sesuatu perkara tersebut!!) kami ni kalau boleh xnak panjang2kan sesuatu perkara tu sebab kami fikir dr berpanjangan eloklah dihentikan…walau kami xmudah melupakan…x beerti kami ni xmudah memaafkan…(aku rs ramai x setuju ngan aper yg aku ckpkan ni…hehe…)
Senang macam ni lah, kaum lelaki cube kalau sesuatu yg nak keluar dr mulut anda difikirkan dulu tentang baik buruknyer kemudian barulah ketengahkan aper yg nak dicakapkan…mungkin itu lebih baik…kami kaum ‘HAWA’ faham lelaki penat letih kadang2 tersentap ngan keadaan yg begitu menekankan kepala…bukan kami xfaham tp seeloknyer jagalah perasaan org disekeliling anda…di belakang di kiri di kanan anda…di atas di bawah lain tu!!!huhu…
Kalau nk tegur, kami kaum HAWA boleh menerima teguran dan kami juga akan cuba perbaikinyer (xtau la plak klu ader org yg mudah marah biler ditegur…(^,^))kami ni mengambil berat beerti kami sayang dan kasih tp jangan diambil kesempatan tu untuk bermaharajalela sebagai khalifah di muka bumi ni…kami tau tanggungjawab kami, kami sedar sape kami, tp kami juga sedar yg kami ni selalu melebihkan anda2 dahulu barulah kami akan fikirkan diri kami…cakap banyak xnk…TEPUK DADA TANYA SELERA
p/s>>entri ni bukan pembakar kepada kaum ADAM tetapi kerakusan aku yg dh klimaks…
p/s>>>klu ader yg nk mengomen silakanlah…

Dia Anugerah Tuhan

Perkara ni buatkan aku tergerak tuk berkongsi ngan semua…Td aku g tapau, lalu depan sekolah kebetulan plak time budak2 balik sekolah…yg aku hairankan mak bapak sanggup tunggu seberang jalan tuk anak dorg seberang(sekolah rendah)…xpatut betul…klu ank akulah parking jauh pun aku xkisah la aslkan ank aku xseberang jalan sendiri…kemudian, kwn aku cerita tentang sedara die…walaupun benda ni dh lame berlaku tp xsalah rasenyer aku bukakan sebagai pengajaran pd mak bapak yg sygkn anak2 dorg…ingtlah jgn disebabkan terlalu nk kejar masa or watever sanggup biarkan anak seberang sendiri…macam2 boleh berlaku k!!

kisah yg kwn aku ceritakan tu memang menyayat hati…si bapa nak cepat so suruh anak seberang sendiri perhatikan anak die seberang dr dlm kereta jerk…konon selamatla mcm tu…tp, DIA lebih sygkn budak tu…accident kene langgar kat situ juga die hembuskan nafas terakhir…mana tanggungjawab mak ayah, kalau betul nak cepat kenapa sampai sanggup biarkan budak yg baru belajar melintas tu seberang sendiri…biler dh berlaku menangis x berlagu…jangan pandang remeh benda2 mcm ni boleh x!!! sedarlah sikit kita kat dunia ni dipinjamkan dan diberikan tanggungjawab untuk menjaga anak2 jd pikullah tanggungjawab tu…jangan fikir nak cepat jerk, cuba kalau masa perhatikan anak melintas dr dalam kereta dh buang masa baik terus jerk bawak budak tu…lintaskan die xmakan mase samapai 1 jam pun…yg 5 minit tu pun nak berkira ker…

sorilah…aku klu bab2 macam ni memang emosi ckit…aku xsuke sume org pentingkan diri sampai nyawa anak tergadai…depan mata die tengok anak die terpelanting…korg sanggup ker? kalau aku biar lambat g keje xper asalkan aku xkehilangan org yg aku sayang…mungkin setiap yg hidup akan menemui kematian…tp jangan samapai apa yg xpatut berlaku berlaku jugak depan mata…jangan fikir yg anak tu boleh…mungkin die memang pandai melintas tp mungkin masa tu bukan luck die…cuba ayahnyer ada dengan die…kemungkinan xkan terjadi mcm tu……

 

p/s>>sedih dengan sikap sambil lewa macam ni…