Archive for the ‘kesempatan hidup…’ Category

2Bulan 13Hari

Semalam 17/01/2010, aku jumpa die dh kat PULAPOL…hmm rindu terubat sudah…besela kan…tp yang ciannyer die gelap sungguh hampir2 aku xkenal saper die….seb baik ader kawan aku ikut die la yang cam maner 1 JOY….kat sane jaga diri bebaik k….sebelum ni xpernah iron baju dh kene berdikari kan…sume2 dh kene wat sendiri….xp sabar sikit jerk lagi…skang ni tinggal 2 bulan 13 hari jerk lagi….sabar k yanggg…shiela sentiasa doakan syg tabah hadapi segala mungkin dugaan…aminnn….
p/s>>gambar tertinggal la...xp nnti dpt jerk pic aku terus upload kat sini...wat kenangan masa silam...hmmm

1 Dis 2009 – 31 Mac 2009

keje aku menghitung hari jerk la jwbnyer…lepas menghitung hari menghitung aper lagi aku pun xtau la…asyik hitung jerk biler nk dpt hasilnyer aku pun xtau….

 
  

Menghitung Hari
Detik Demi Detik
Masa Kunanti Apakan Ada
Jalan Cerita Kisah Yang Panjang
Menghitung Hari

 

Alasan

kuningAlasan…alasan…alasan…aku dh bosan asyik dgr alasan…naper aku rs cam aku jerk yg kene…aku rs x adil…serius sgt aku rs cam aku down sgt2 aku lemah aku rs cam nk meloloskan diri ke satu ruang yg dalam sgt yg jauh yg aku xjumpa sesaper pun…aku buntu…aku hilang arah…semakin buruk plak yg jd lain yg diharapkn lain yg ditunjukkan…ini petanda tuk aku kecewa ker…petanda yg menguji tahap kesabaran ketabahan kekuatan kesungguhan dia pd aku…
Ya Allah, aku alpa dengan dunia-Mu dan kini aku memohon kekuatan dari-Mu…aku mmg insan yg lemah yg x layak memohon ape2…aku insan yg sentiasa memerlukan bantuan dari-Mu…tunjukkan aku jalan yg BENAR…berikan aku petunjuk Aminnnnnn…..

Tahap Klimaks Seorang Hawa

Bismillahirahmanirrahim…
Hawa…tahap klimaks kami ada juga hadnya…kami terkenal dgn sifat penyayang, lemah lembut, sopan santun mcm2 lagi…tp kdg2 harus diingat lemah lembut seorang hawa bukan beerti die x tegas…contoh aku…(watper g jauh2 aku sudah!!) sabar sabar sabar paham paham paham…xpaham pun aku cuba fahamkan juga…akhirnya bila dh sampai tahap klimaks(aku suke perkataan tu) ke maner lagi aku ke Plurk meminta pandangan dr berbagai org, jenis manusia dan di sana aku kumpulkan pengetahuan…sambil berhibur sambil mengubati tahap klimaks yg aku sendiri “tercipta”kannya…(bukan semuanya salah aku ek!!!)
Terlebih sudah mukadimah panjang berjela…ampun aku pohonkan…
Sebenarnya tujuan aku berblog ari ni, coz aku nk bgtau nk sampaikan nk terangkan yg kami ni ‘HAWA’ memang sentiasa sabar dengan kaum ‘ADAM’…bukan maksud aku hanya kaum hawa jerk yg banyak sabar aku tau kaum adam pun banyak sabar (bergantung pada situasi…sesuatu perkara tersebut!!) kami ni kalau boleh xnak panjang2kan sesuatu perkara tu sebab kami fikir dr berpanjangan eloklah dihentikan…walau kami xmudah melupakan…x beerti kami ni xmudah memaafkan…(aku rs ramai x setuju ngan aper yg aku ckpkan ni…hehe…)
Senang macam ni lah, kaum lelaki cube kalau sesuatu yg nak keluar dr mulut anda difikirkan dulu tentang baik buruknyer kemudian barulah ketengahkan aper yg nak dicakapkan…mungkin itu lebih baik…kami kaum ‘HAWA’ faham lelaki penat letih kadang2 tersentap ngan keadaan yg begitu menekankan kepala…bukan kami xfaham tp seeloknyer jagalah perasaan org disekeliling anda…di belakang di kiri di kanan anda…di atas di bawah lain tu!!!huhu…
Kalau nk tegur, kami kaum HAWA boleh menerima teguran dan kami juga akan cuba perbaikinyer (xtau la plak klu ader org yg mudah marah biler ditegur…(^,^))kami ni mengambil berat beerti kami sayang dan kasih tp jangan diambil kesempatan tu untuk bermaharajalela sebagai khalifah di muka bumi ni…kami tau tanggungjawab kami, kami sedar sape kami, tp kami juga sedar yg kami ni selalu melebihkan anda2 dahulu barulah kami akan fikirkan diri kami…cakap banyak xnk…TEPUK DADA TANYA SELERA
p/s>>entri ni bukan pembakar kepada kaum ADAM tetapi kerakusan aku yg dh klimaks…
p/s>>>klu ader yg nk mengomen silakanlah…

Dia Anugerah Tuhan

Perkara ni buatkan aku tergerak tuk berkongsi ngan semua…Td aku g tapau, lalu depan sekolah kebetulan plak time budak2 balik sekolah…yg aku hairankan mak bapak sanggup tunggu seberang jalan tuk anak dorg seberang(sekolah rendah)…xpatut betul…klu ank akulah parking jauh pun aku xkisah la aslkan ank aku xseberang jalan sendiri…kemudian, kwn aku cerita tentang sedara die…walaupun benda ni dh lame berlaku tp xsalah rasenyer aku bukakan sebagai pengajaran pd mak bapak yg sygkn anak2 dorg…ingtlah jgn disebabkan terlalu nk kejar masa or watever sanggup biarkan anak seberang sendiri…macam2 boleh berlaku k!!

kisah yg kwn aku ceritakan tu memang menyayat hati…si bapa nak cepat so suruh anak seberang sendiri perhatikan anak die seberang dr dlm kereta jerk…konon selamatla mcm tu…tp, DIA lebih sygkn budak tu…accident kene langgar kat situ juga die hembuskan nafas terakhir…mana tanggungjawab mak ayah, kalau betul nak cepat kenapa sampai sanggup biarkan budak yg baru belajar melintas tu seberang sendiri…biler dh berlaku menangis x berlagu…jangan pandang remeh benda2 mcm ni boleh x!!! sedarlah sikit kita kat dunia ni dipinjamkan dan diberikan tanggungjawab untuk menjaga anak2 jd pikullah tanggungjawab tu…jangan fikir nak cepat jerk, cuba kalau masa perhatikan anak melintas dr dalam kereta dh buang masa baik terus jerk bawak budak tu…lintaskan die xmakan mase samapai 1 jam pun…yg 5 minit tu pun nak berkira ker…

sorilah…aku klu bab2 macam ni memang emosi ckit…aku xsuke sume org pentingkan diri sampai nyawa anak tergadai…depan mata die tengok anak die terpelanting…korg sanggup ker? kalau aku biar lambat g keje xper asalkan aku xkehilangan org yg aku sayang…mungkin setiap yg hidup akan menemui kematian…tp jangan samapai apa yg xpatut berlaku berlaku jugak depan mata…jangan fikir yg anak tu boleh…mungkin die memang pandai melintas tp mungkin masa tu bukan luck die…cuba ayahnyer ada dengan die…kemungkinan xkan terjadi mcm tu……

 

p/s>>sedih dengan sikap sambil lewa macam ni…

 

Masa Time Era Epoch

 
masa1
Masa…
Reti ker menghargai masa Kalau xreti Jangan cakap xcukup masa Jangan memalukan diri Jangan berani cakap yg kau boleh buat kalau cukup masa Sedangkan masa yg ada pun kau x hargai Inikan ko nk tambah masa
Sudahlah tu Dia dh berikan masa yg cukup Tapi kau aku reti ker menghargai Aku malulah Malu sebab xreti menghargai masa Malu sebab aku xreti nk gunakan dengan sepuas2nya
Hahhhhhhh Biarkan aku jerit Biarkan Kau peduli aper Aku jerit sebab xcukup masa Sama macam kau Sama macam yg lain2 Aku bosan lah Itulah yg aku selalu cakap Walhal sebenarnya macam2 aku boleh buat Tapi aku xnk
Aku yg jual mahal menghadapi masa Bila ia datang aku pandang remeh jerk Aku cakap relax ar Banyak masa Bukan aku Bukan kau Habis tu sape yg cakap macam tu Hantu setan Haahhhh Persetankan tu sume Rugi betol aku xreti mengharagai masa Masa aku nak minta maaf xmenggunakan kau dengan wajar
Bodohkah aku Memang pun Kasarkah aku melayan kau masa Memang pun Tapi aku tetap dengan cara aku Tanpa perubahan Aku layan kau sama jerk Xder bedanya Huh Mengeluh Itu jerklah yg kau tau buat Yg aku tau buat Habis nak suh wat aper Hahaha
Biler nak mula belajar Gunakan masa dengan wajar Jangan pandang enteng Kelak kau akan merana macam aku Macam kau juga yg baca coretan aku….
Pssstt…>>>Aku hanya olahkan aper yg aku rase berat tertimpa di bahuku….

Seksi…korang rase..?

1st of all, biar aku tegaskn kat cnie yg aku hanya nk curahkan luahkan berikan idea n ini berdasarkan pengalaman depan mata…aku dpt ilham biler baca blog ET >>> http://globe.thinker.my/seksi-pada-nama-telanjang-yang-nyata

Aper seksi pada mata korg?

-“aku pergi tapau…ader sorg pompuan yg umurnyer lingkungan umur aku jugak 20an la…die amik order, aku pun orderla…then, aku tunggu…dlm hati aku seraya berkata…mcm maner die bleh mcm tu?”
Kat ats tu adalah 1 scene yg aku sendiri alami dgn kwn aku…dlm kepala terfikir jgak bleh tahan menantu makcik ni…sexy!!!!! dgn tshirt lengan pendek nmpak ketiak tp pakai tudung…mcm ner rupa tu…kedai tu plak banyak org2 tua yg berkunjung minum petang…mkn tengahari pgi smpi petang la pendek kata…itulah aku sbg pompuan pun malu n segan…tp len org len peel, aku just nk tegaskn n aku seru kaum hawa kat luar sane…klu kiter bertudung biarlah dr hati niatkn untuk menutup aurat tp bukn untuk berfesyen bagai…aku buknlah org yg perfect n aku juga bukan kaum hawa pujaan kaum adam yg baik serba serbi…aku hanye seorg perempuan bernama Norshahilawati Salleh…aku juga bukn seorg yg memakai tudung k…tp hati n sanubari aku merasa malu biler tgok pd keadaan sekeliling…aku juga bukanlah seorg yg seksi seperti yg ET war2kn tentang seksi kat blog die tu…aku hanya aku…simple cool steady…n aku juga mungkin org yg berhak untuk kmen tentang org len tp aku hanya mencoret aper yg aku rase aku nk sume tau yg seksi xterletak pd ‘body shape’ tp pd diri kiter…pd siapa kiter yg sebenarnyer….nk diikutkan pompuan tu seksi dalam kotak mcm yg aku komen pd ko et!!
 
Itu ker seksi yg lelaki2 selalu war2kn yg selalu terpampang kat mata berangan kat kepala…ternampak2 terbayang2 bagai…aku pernah ingtkan kakak aku…(klu nk pakai tudung biar betol klu takat nk fesyen bagai xpyh pakai…jgn malukan diri sendiri depan org…) aku xtipu keinginan ader dlm diri aku untuk bertudung…aku sdg mendalami dan buku terbaru yg aku baca”peribadi muslim”…aku masih mendalami tentang kecetekan aku dlm agama n aku sdg ke arah tu…
 
Buat pengetahuan korg pembaca di luar sana, aku nk bgtau korg yg seksi sebenarnyer bukan pd bentuk tubuh seorg insan…mungkin die bdn berketul2 barulah lelaki yg seksi, dada berbulu (no way…) itu nmpak mmg seksi tp itu seksi dlm kotk…klu seksi jerk akal xder pun xgune jugak…seksi pada bentuk tubuh seorg wanita…mmg seksi..bak kata ariyako 38-26-32…hebat kn arie…klu bentuk tubuh mcm ni cutting model arie yg ckp, bukn aku…aku bgtau jerk…sume org nk bentuk tubuh mcm ni…tp mcm ner ngan org yg gempal…mereka ni seksi jugak aper? ok close topic bentuk tubuh…
 
Seksi…..pd mata aku seksi seseorg tu terletak pada pengetahuannyer, pd pemikirannyer luar jangkaan kiter…seseorg yg halus dirinyer…seseorg yg sukar dimengertikan sukar diketahui akan diri die yg sebenarnyer…seseorg yg misteri…dats call sexy…itu makna seksi dlm pengertian aku…korg cam ner…?klu die seorg yg lebih ilmunyer dr aku lg aku suke…die seksi biler dipandang sdg memikirkan sesuatu…lebihkah aku membuat bayangan…!!hahaha…
p/s>>seksi itu biler saat sesuatu berada dlm fikiran kamu kamu kamu n kamu…
p/s>>>puas dgn keseksian yg aku dpt…kehkehkeh…
49oz

~BURUNG ITU SEKSI…~