Email memancing Maybank2u

Aku saje letak entri yg aku baca dari sebuah blog famous n KREDIT TO  Isuhangat.Net…Aku rasa entri cukup bagus tuk tatapan semua orang tuk tujuan keselamatan kepada sesiapa yg menggunkan khidmat online bank mcm Maybank2U, Cimbclicks, PBEbank, EONBank, BSNonline, aper lg yer….tu jerk la yg aku rajin pastekan…

Xnak citer banyak just bace n amik tau psl benda2 macam ni k xpecially to all of u who use online bank…Just for info n knowledge…

Susulan dari post di isuhangat sebelum ini, http://www.isuhangat.net/2009/12/09/maybank2u-jangan-suka-suka-klik/  dan saya terbaca di sebuah blog mangsa bahawa Maybank2u tidak boleh buat apa-apa walaupun mangsa sudah mendedahkan identiti pencuri lahanat cyber tu dan walau pun sudah buat laporan polis. Ini bermakna kalau sudah terkena, peluang nak dapat balik duit kita yang kena kebas tu tu memang nipis.

Kepada semua pengguna perbankan internet hati-hati dengan email phising Maybank2u. Saya  dapat email ini semalam dan hari ini ibarat pencuri yang tak takut dosa tu semakin berani ‘memancing’. Jangan salah klik – sekali tersalah klik bermakna duit anda akan terbang melalui pelayaran data melalui media tertentu terus ke akaun pencuri cyber ni.

Tajuk Email : IMPORTANT – URGENT CONFIRMATION 
Nama Sender : Maybank Berhad (kununn)

Bagaimana nak mengenal email phising ini?

1. Untuk pengguna gmail, setiap kali anda mendapat email dari Maybank,CIMB dan mana-mana bank lah. Klik “show detail”

Apabila sudah show detail anda akan mendapat tahu alamat email penghantar yang sebenar
untuk kes ini, alamat email ialah : info@a1alerts11.com ( confirm bukan dari Maybank2u)

penipuan internet maybank2u

Link yang diberi: http://www.statem2unow.com/Message.html (confirm bukan dari maybank2u). Macam mana nak detect? Untuk pengguna Mozilla Browser, hanya klik kanan – copy link adress dan pastekan ke notepad ke tapi jangan paste di URL Bar browser anda!

2. Jika anda sudah pasti email tersebut ialah email phising , apa yang perlu kita buat ialah untuk pengguna gmail, klik reply –> pilih Report phising

Apabila saya cuba mengesan tuan punya domain perompak cyber ini;

west-may2u.com , domain ini telah didaftar dengan hosting luar negara iaitu godaddy.com dan telah dilaporkan sebagai SCAM dan tiada detail mengenai tuan punya owner ini

Perbankan melalui internet sebenarnya adalah selamat tetapi pengguna Maybank2u, cimb clicks, bankislam.biz dan sebagainya , sedikit ilmu pengetahuan IT adalah diperlukan selain dari tahu delete cookies dan file, kita mesti tahu ilmu email phising ni.

Sebarkan…

 

p/s>>ingat korg sume amik tau gak psl benda ni tau..jgn wat leka 
takut kiter plak yg terkena nanti...BERHATI-HATI K GUYS....!!!

Makna CINTA Dari NamaMu

ENTRI SUKA SUKI….ini entri bosan yang aku fikir boleh mengupdate blog aku hari ni…ahh bosan bolehla daripada der…

N..pemberi ciuman yang bagus juga

O..mempunyai personaliti yang bagus

R..seorang yang lucu 

S..membuat orang tertawa 

H..setia kepada yang satu 

A..seorang yang gila-gila 

H..setia kepada yang satu 

I..manis dan romatis 

L..pemberi ciuman yang bagus 

A..seorang yang gila-gila 

W..bisa menjadi lucu dan tolol dalam satu waktu

A..seorang yang gila-gila 

T..senyuman yang menawan 

I..manis dan romatis

 

p/s>>korang nak wat gak ker…nak masuk cnie aku dapat pun dari Ariyako nyer facebook…kuikuikui… klik sini ok!!!

seminggu

Seminggu lebih sudah…Penantian tetap penantian…Doa aku iringkan…hmm…korg pun doakan la sekali yang baik-baik yer…4 bulan lagi la…lamenyer…PULAPOL…best ker kalau jd polis…best kot…yg penting hati dah suka kan…accept jerk la rezeki Tuhan bagi…kang memilih kempunan plak…k la aku nk bagitau ni jerk…bubyeee….
  
SEDIH AKU MACAM IKON NI LA…
 
  
FOR ‘U’

Cool x Cool

Hari ni aku saje jerk nk kecoh2 kan gambar2 buatan….kuangkuangkuang  Model gambar ni ramai….Antaranyer, IALAH   

Babe Lynn Topo…!!!

Cutest Ajimxxx….hehe nephew aku la….

 Nephew gak…Mamat Poyo title die…  

 

Ni aku dan Dia…heppp jgn banyak tanyer…!! RINDU die…hmm~


Tuan Rumah blog ni la….

p/s>>jgn banyak tanyer…

p/s>>>jgn banyak komen…

p/s>>>>tengok ajer sbb ini entri masa bosan…

Nak wat masuk sendiri yer…CoolPhoto.Me

Kesunyian…

Teman ku gambar

Teman ku sebentuk cincin

Teman ku ayat-ayat nyerr

Teman ku bayangan suaranyerr

Teman ku hadiah pemberiannyerr

Teman ku sepotong ayat yg berharga dari nyerr

Sunyi nyer hati ini diri ini hari ini saat ini

Sunyi tanpa bunyi panggilannyerr

Sunyi tanpa suara darinyerr

Sunyi sebentar hidup ini

Jangan selamanya begini

Jangan jauhkan dirinyerr dariku

Jangan hilangkan hatiku darinyerr

Jangan hilangkan AKU di hatinyerr

Jangan Jangann Jangannn…..

Dengan izinMU ku pohon simpatiMU…..

1 Dis 2009 – 31 Mac 2009

keje aku menghitung hari jerk la jwbnyer…lepas menghitung hari menghitung aper lagi aku pun xtau la…asyik hitung jerk biler nk dpt hasilnyer aku pun xtau….

 
  

Menghitung Hari
Detik Demi Detik
Masa Kunanti Apakan Ada
Jalan Cerita Kisah Yang Panjang
Menghitung Hari

 

Hmmmm…..Kesayangan

sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yg telah membuat ku menyintai mu

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…