Posts Tagged ‘aku’

Pindah Rumah Baru

Semalam 20 Januari 2010….Nampak gayanya rumah lame dh boleh pindah ke rumah baru…di bawah kelolaan Pelise@ariyako@org  pindah rumah baru best memang best tp besala ene kemas rumah baru wat tu wat ni…tukar tu tukar ni…banyak benda lagi….dpt free saper x suke…thanxx tu ariyako.org…kerana memberi pelise tuk berblog lebih sakan lagi…hehehe….ok…berblog tetap berblog…tp macam besela…aku ni kan poyo sikit so kalau berblog tu ikut mood la katakan…hehehehe….akan kucuba memberi blog yg lebih rancak or maybe luscious sikit…agar tampak lebih femini….wahahahaha xd maknanyer….!!!

>>>>BLOG BARU PELISE.ARIYAKO.ORG 

Susulan Pulapol

  Continue from 2Bulan 13hari nyer post td…wif pic…

Ni pic yg sempat aku berposing amik gambar ngan die masa melawat semalam…Masa aku sampai dlm kol 13.35 wahhh….haha..ikut time 24 hrs dh cam dorang plak…poyo sehhh  ….huhu…Die kene denda sebab lambat sampai kat aku…die sampai dlm kul 14.00 mcm tu la…maner la aku tau die time tu baru lepas g botakkan kepala…aku fikir nk wat surprise ler konon…last2 tengok die kene turun 40(bangkit tubi)…cian die atas sebab2

1st:- keadaan xkemas sebab nampak rambut2 yg dipotong tu…

2nd:-sebab lambat lapor diri kat balai pengawal ker balai pelawat ntah aper ntah…

dorang mmg tegas la…sedih aku tengok…tp kurang2 pun terlepas la jugak rindu terubat rindudi hati…cewahhh…moga2 Tuhan akan tabahkan hati die rempuh terbabooowwww   dugaan2 kat dalam tu…aminnnn!!!!

2nd pic kami…


tengokk muka die lelah…penat kene pumping gak nyer…hmmm  merah muka die time tu…skang dh gelap wakakaka….nmpak gayanyer boleh challenge la aku haha…ada harapan tuk beta lebih putih dan cerah dr die….keskeskes!!!

3rd pic


masa mula2 sampai, kawan aku yg cam die bukan aku….haha…die la yg teman aku g PULAPOL…seb baik x sesat…ader Google Maps…klu x xtau la den…1st time nk g katakan…

4th


yg ni paling aku xbleh tahan…..rasa time tu nak pecah perut ketawa…haahahhahaha  
 tapi aku tahankan…bukan main tegak lagi…walhal aku yg suruh…kata dah nak jadi PoLiS kan…so macam maner die berkawad cam tu la aku nk tgok gambar die…dh la botak licin…silau biji mata den tengok…sori yangggg gurau2 jerk yer!!!  

Part paling aku sayu tengok….masa nak balik die kene lapor diri sekali lagi tuk tamatkan sesi lawatan pelawat…masa aku masuk tu, ader la polis senior kat dlm tu cam tunjuk die kertas pelawat yg aku isi tu…die cakap macam ni kat kawan die “Ko panggil budak ni…lambat lapor!!!” pastu aku kuar aku tengok die masuk lapor diri pastu kene pumping lagi …pastu kuar kene marah…(bukan die sorang jerk ader gak la yg len2 kene gak…!!!) pastu masuk balik kene marah lagi kene pumping lagi bape PULOH dah aku pun xtau…aku stilll x balik gak nk tengok die konon nak bg semangat la hehe…tp die suruh aku balik dulu…aku xnak   sedih tengok keadaan die cam tu…kuar masuk kuar masuk x lepas2 lagi…tengok gaya polis2 kat dlm tu cam saje pun ader…hmmm sabarlah yangg…tinggal baper ari lagi…2 bulan lagi k!!!Doa shiela sentiasa ngan sayang…!!!Amin…mak abah doakan sekali yer…moga2 dikuatkan semangat die!!!!

 

2Bulan 13Hari

Semalam 17/01/2010, aku jumpa die dh kat PULAPOL…hmm rindu terubat sudah…besela kan…tp yang ciannyer die gelap sungguh hampir2 aku xkenal saper die….seb baik ader kawan aku ikut die la yang cam maner 1 JOY….kat sane jaga diri bebaik k….sebelum ni xpernah iron baju dh kene berdikari kan…sume2 dh kene wat sendiri….xp sabar sikit jerk lagi…skang ni tinggal 2 bulan 13 hari jerk lagi….sabar k yanggg…shiela sentiasa doakan syg tabah hadapi segala mungkin dugaan…aminnn….
p/s>>gambar tertinggal la...xp nnti dpt jerk pic aku terus upload kat sini...wat kenangan masa silam...hmmm

Today is Saturday!!!

1st of ALL!!!!
i wanna say hello there…more exactly  ASSALAMMUALAIKUM W.B.T everybody…hepi new year 2010…everybody says dat we need new aim in this new 2010…for me, live must go on…let it flow…let it be just like fate i have…but mayb i should try to change…all got wisdom right…im just try to make it like wat i want it to be…let me make this straight…i just wanna do n will do the things i think i wanna do!!! dats alll…hey its complicated….
i realllyyyyy realllyyyy waiting dis saturday n sunday also…. every saturday n sunday make me feel live!!!! i can hear DAT voice…it means a lot for me…n now…im waiting for dat voice…my lameness is huh…dunno…this is the ONE!!!

 

p/s>>>sebal hati aku....feel weird...so clumsyyyyy!!!

Makna CINTA Dari NamaMu

ENTRI SUKA SUKI….ini entri bosan yang aku fikir boleh mengupdate blog aku hari ni…ahh bosan bolehla daripada der…

N..pemberi ciuman yang bagus juga

O..mempunyai personaliti yang bagus

R..seorang yang lucu 

S..membuat orang tertawa 

H..setia kepada yang satu 

A..seorang yang gila-gila 

H..setia kepada yang satu 

I..manis dan romatis 

L..pemberi ciuman yang bagus 

A..seorang yang gila-gila 

W..bisa menjadi lucu dan tolol dalam satu waktu

A..seorang yang gila-gila 

T..senyuman yang menawan 

I..manis dan romatis

 

p/s>>korang nak wat gak ker…nak masuk cnie aku dapat pun dari Ariyako nyer facebook…kuikuikui… klik sini ok!!!

seminggu

Seminggu lebih sudah…Penantian tetap penantian…Doa aku iringkan…hmm…korg pun doakan la sekali yang baik-baik yer…4 bulan lagi la…lamenyer…PULAPOL…best ker kalau jd polis…best kot…yg penting hati dah suka kan…accept jerk la rezeki Tuhan bagi…kang memilih kempunan plak…k la aku nk bagitau ni jerk…bubyeee….
  
SEDIH AKU MACAM IKON NI LA…
 
  
FOR ‘U’

Hati Dan Raya

Wlaupun bulan pose skang ni…bosan tetap bosan…Sampaikn semalam entah aper sakit aku g jalan sengsorang kat MP g shopping sengsorang but nothing to buy…aku biol sekejap…ronda2 lagi sengsorang lagi…haiiiiiiii xbek mengeluh kan…ader yg ckp pendek umur lak…no luck la…but not me i dun believe all dat thing…
BeWaRe…aku skang dlm keadaan huru hara n i dun noe y i can be like dis…kat maner2 aku g pun xtentu arah aku…last2 semalam yg boleh ceriakan aku just kwn aku o-are….thanx beb…sempat aku kol ko tanyer bz ker x ko teman aku g minum celoteh2 bagai kan…
Tetibe jerk rase cam x sabarnyer nk raya….tahun ni special sgtttt…tu yg xsabar nk raya tu…yg aku huru hara tu semalam ari ni dh ok…chilll kuikuikui!!!!
Bersawang ker ko blog….sori r aku bosan r xd mood r nk updatekan ko…so wait for my very very very veryyy gud mood pastu nnti aku kembali k….
Wahhh…tahun ni baju raya aku cantik….tahun2 yg lalu xrasa sgt nk raya…tahun ni plak melonjak2 perasaan nak raya tu…hehe…aderla….rahsia….k r cau….nnti2 aku ader idea aku update la…klu x menanti la yer…blogku…mmmuuuaaaaaaaahhhh….miz ya….

 

p/s tuk fairuji…ko ni tido lagi ker….ngantuk bebenor ker aper…

p/s tuk kwn aku lynda martopo…ciumkan babe tuk aku topo….rindu ko….

p/s tuk BF gue…biler ler nk berbuka sesame ni…