Posts Tagged ‘alam perkahwinan’

Sahabatku Kawin…

Remember…ari tu kan aku der post psl member aku kawin so yg ni sambungan la kirenyer coz ri tu gambar x siap lg…hari ni aku update blog aku termasuk sekali ngan gambar-gambar n aper yg berlaku at that day…

*MY BEST FRENZ WEDDING*…cayalah….haha…(^_^)!!!

image

 

Perkataan 4ever tu xnmpk la plak…tp xperkorg mesti tau punyer kn…yg xnmpk tu alamatnyer die anak…hahaha….men2 jerk r…ok aku nk citer serba sikit psl time wedding ni la…1st of all, wahhh huhu…mcm ni time tu peh memang kulam kubat ckit ar…tunggu pak andam sampai lambat setengah jam xclap aku…bygkan la time nikah kul 10 smpinya kul 9 bape ntah luper plak gue…tp yg pasti majlis perkahwinan ni merupakan majlis yang paling ceria yang pernah aku turut serta…aper xnyer, penuh ngan macam2 ragam tu nnti kiter citer kat bwh ok…1 

 0009

 

 cun x…cun kan…yg ckp xcun tu kene ckp cun jugak…aku xnmpk tp Dia nmpak…wakaka…dh siap dh lynn…cantik kwn aku…jgn puji lebih2 terangkat plak kang..oopps dh jd bini org yer kwn2…time ni la yg aku kesal…ader ker pak imam suh aku kuar patutnyer kn ker leh dgr klu nk sain bagai ker ape2 ker…geram btol aku time ni tau…hishhh

19

 Time ni cian pengantin lame gak la tunggu pak andam siapkan pengantin pompuan td…huhu…His name is Danish but i like to call him Aiman walaupun xder kene ngena…dh terbiasa ngan name tu…boleh kater die ni pgkat abg ipar pd gue la coz my best frenz lynn tu tua setahun..ahakss jgn marah ek lynn…aku mmg muda punn… HEHEHE…By d way, mak mertua pun panggil pengantin laki Aiman walau xder kene ngena gak…ader ler kesahnyer korg ni lorat…

20

 Satu penantian time ni xdpt aku bayangkan…aku tanyer lynn aper perasaan die then jawapan die terasa satu tanggungjawab yang menanti yang dtg terus bertimpuh atas bahu yang harus dikendong walau aper jua keadaan pun…pehh mase tu perasaan aku 1 jerk, ko memang betol2 dah sedia lynn…aku doakan…  sayu aku…

21

2

Ini die situasi nikah time tu…berdebar2 lynn tunggu kat belakang aku yg pengapit ni pun berdebar gak inikan die kan…Alhamdullillah…Aiman dpt wat dengan hanya 2 lafaz jerk walaupun die chinese tapi xbermakna die xleh wat…oh lupa nk bgtau…my frenz kawin ngan chinese yer kwn2…tapi xnmpk mcm cine kan aku tau xpyh ckp…wakaka…ayah pengantin yg nikahkan…tengok genggaman tu…

3141

 

 

 

 

 

 

 

Selesai semuanyer sudah…selamat dinikahkan…aminn…57  8

  9

22

 

 

 

 

 

 

 Semuanyer dh selesai…dr penyerahan mas kahwin hingga btal air semayang…batal air semayang pakai rantai…pilihan pihak pengantin kan…time ni syahdunyer aku tengok….

23

24

 

 

 

 

 

  

Sayang yer….aaaa sayanggg sangat kan…hehe…dah2 jom tengok sesi mintak ampun maaf dipinta jom jom…!!!!! kat bawah ni jom…

 Mase ni wahhh very d sad u know…hik hik hik…salam MAK pengantin…  16132

 

 

 

 

 

 

  151

Aduhhh…tangan tu camkan yer tu tangan aku tu…wakakaka  nak interframe jugak aku ni….hehehe…tapi sesi ngan ayah pengantin xder gambar plak ler…ngan abg2 pengantin pun same…tapi sesi ngan adik beradik pompuan ader…LET’S GO!!!>>>171

1st.nilah kakak di tangga paling atas>>

 

 

 

 

25

<<2nd.ni plak kakak ditangga ke2..wah mcm menang anugerah plak…  

 

 

26

 

3rd.Ni kakak beliau yg ke3 atas…bg kakak2 la xtermasuk abg…okess..ader selingan ni purple tu aku yer..wakaka  

 

 

 

27

 

<<4th.ni adik beliau yg bongsu…tok sah duk ader hati nk kenal na…die xlayan nnti kang…  wakakaka….

 

 

Kat bwh ni aku nk selitkan selingan gambar2 bertauliah ckit…kang2 la aku wat entri mase sanding…ni kalau bebanyak kang wat naya jerk bukan men panjang plak langsung xkuar gambar naya jerk…

 284  

29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sekali dorg posing maut…amikkk…wakaka

Jap2…ader selingan jap…td ngan kakak2 ek…ni ngan mak beliau plak n makcik…    331

Ni kisah orang2 kuat plak…purple(aku ler tu) ngan fadillah…peh tanpa fadillah xtau aper aku nk wat…pengapit x bertauliah ler katerkan…   

 321

 352 

313

 

 

 Ok…skang ni aku tamatkan kisah tentang pernikahan…bersambung ke entri seterusnyer bg kisah untuk bersanding plak ok…huuu lega rasenyer… 

 TO BE CONTINUED…

*waiting….*

Advertisements