Posts Tagged ‘feeling’

2Bulan 13Hari

Semalam 17/01/2010, aku jumpa die dh kat PULAPOL…hmm rindu terubat sudah…besela kan…tp yang ciannyer die gelap sungguh hampir2 aku xkenal saper die….seb baik ader kawan aku ikut die la yang cam maner 1 JOY….kat sane jaga diri bebaik k….sebelum ni xpernah iron baju dh kene berdikari kan…sume2 dh kene wat sendiri….xp sabar sikit jerk lagi…skang ni tinggal 2 bulan 13 hari jerk lagi….sabar k yanggg…shiela sentiasa doakan syg tabah hadapi segala mungkin dugaan…aminnn….
p/s>>gambar tertinggal la...xp nnti dpt jerk pic aku terus upload kat sini...wat kenangan masa silam...hmmm
Advertisements

Today is Saturday!!!

1st of ALL!!!!
i wanna say hello there…more exactly  ASSALAMMUALAIKUM W.B.T everybody…hepi new year 2010…everybody says dat we need new aim in this new 2010…for me, live must go on…let it flow…let it be just like fate i have…but mayb i should try to change…all got wisdom right…im just try to make it like wat i want it to be…let me make this straight…i just wanna do n will do the things i think i wanna do!!! dats alll…hey its complicated….
i realllyyyyy realllyyyy waiting dis saturday n sunday also…. every saturday n sunday make me feel live!!!! i can hear DAT voice…it means a lot for me…n now…im waiting for dat voice…my lameness is huh…dunno…this is the ONE!!!

 

p/s>>>sebal hati aku....feel weird...so clumsyyyyy!!!

seminggu

Seminggu lebih sudah…Penantian tetap penantian…Doa aku iringkan…hmm…korg pun doakan la sekali yang baik-baik yer…4 bulan lagi la…lamenyer…PULAPOL…best ker kalau jd polis…best kot…yg penting hati dah suka kan…accept jerk la rezeki Tuhan bagi…kang memilih kempunan plak…k la aku nk bagitau ni jerk…bubyeee….
  
SEDIH AKU MACAM IKON NI LA…
 
  
FOR ‘U’

Kesunyian…

Teman ku gambar

Teman ku sebentuk cincin

Teman ku ayat-ayat nyerr

Teman ku bayangan suaranyerr

Teman ku hadiah pemberiannyerr

Teman ku sepotong ayat yg berharga dari nyerr

Sunyi nyer hati ini diri ini hari ini saat ini

Sunyi tanpa bunyi panggilannyerr

Sunyi tanpa suara darinyerr

Sunyi sebentar hidup ini

Jangan selamanya begini

Jangan jauhkan dirinyerr dariku

Jangan hilangkan hatiku darinyerr

Jangan hilangkan AKU di hatinyerr

Jangan Jangann Jangannn…..

Dengan izinMU ku pohon simpatiMU…..

Hmmmm…..Kesayangan

sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yg telah membuat ku menyintai mu

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…

Berlagak vs Pelempang

Aku tension tol la…bulan2 pose ni menguji btol…hangin tol aku…rase nak flying kick sepak lempang terajang duku laju2 sume ader r….xsedar diri tol…astagfirullahhalazim!!!
Aku xfaham dunia ni mmg mcm2 ragam ader…aku leh terima kekurangan orang coz diri sendiri pun blom tentu ‘PERFECT beb…tp klu org yg xsedar diri…tu namenyer nak kene ‘PELEMPANG’ tapak kaki dari aku la jwbnyer…klu dh xreti tu ckp la xreti xpyh la nak wat mcm2 pastu ader hati nk mintak tolong aku konon…LU BOLEH BLAHLAH~!!!! Aku pun sedar diri…xmampu wat cara x mampu…susah wat cara susah xpayah la nak ‘BERLAGAK’ bagus ngan aku yang terang2 emang dh tau ko susah…xperlu ‘BERLAGAK’ ngan aku yg ko shopping ker aper ker…sampai ribu2…aku xpernah tanyer pun…klu betol shopping ribu2 sekalipun apsal biler aku tunjuk beg 3 4 ratus ko ckp xmampu….pun ko xsedar diri lagi…name ‘FATIMAH’ tp peel x serupa pun…ntah aper2 ler…aku xtanyer ko punyer citer dulu kala…aku xtanyer ko beli aper aku xtanyer ko wat aper dulu kala…aku xtanyer ko aper2 pun aku cume mintak ketenangan…itu jerk wei xkan nk suh aku cakap bhs vietnam plak ngan ko…ayoyoooo….aku xpeduli ko saper….jgn sampai tahapa kesabaran aku memuncak naya ler ko aku bahasakan….ko dh kene ckit2 ngan aku pun still xsedar diri lagi…aku baru bg hint pun ko hentak henyak jerk ckp tu la ni la….dulu ko kerja setiausaha tp kenapa suh buka ‘WORD’ pun ko xtau…tp cakap berhabuk…nak buka internet pun ko tanyer aku kat maner…walhal ko ckp ko dulu amik kursus tu la ni la…tp simple part pun ko xtau….rase2 mcm ner la aku xnyampah ngan ko…”LU PIKIRLAH SENDIRI….!!!” (pinjam ayat lu NABIL…)
Biler aku fikir2 balik org mcm ni…wat aku xnk layan jerk….tp care aku xnak layan tu salah upernyer last2 aku guna cara lain iaitu bagi balik ‘PAKU BUAH KERAS’ baru dorg akan terdiam terkebil2 mcm tayar traktor…
 
p/s>>>aku bukan org yg suke hina org tp aku org yg mudah xsuke org yg xsedar diri…
 
p/s>>>jadilah org yg disukai bukan yg dibenci….setiap kekurangan ader kelebihannya tp xperlu menunjukkan kelebihan atas kekurangan kau!!!!

Hati Dan Raya

Wlaupun bulan pose skang ni…bosan tetap bosan…Sampaikn semalam entah aper sakit aku g jalan sengsorang kat MP g shopping sengsorang but nothing to buy…aku biol sekejap…ronda2 lagi sengsorang lagi…haiiiiiiii xbek mengeluh kan…ader yg ckp pendek umur lak…no luck la…but not me i dun believe all dat thing…
BeWaRe…aku skang dlm keadaan huru hara n i dun noe y i can be like dis…kat maner2 aku g pun xtentu arah aku…last2 semalam yg boleh ceriakan aku just kwn aku o-are….thanx beb…sempat aku kol ko tanyer bz ker x ko teman aku g minum celoteh2 bagai kan…
Tetibe jerk rase cam x sabarnyer nk raya….tahun ni special sgtttt…tu yg xsabar nk raya tu…yg aku huru hara tu semalam ari ni dh ok…chilll kuikuikui!!!!
Bersawang ker ko blog….sori r aku bosan r xd mood r nk updatekan ko…so wait for my very very very veryyy gud mood pastu nnti aku kembali k….
Wahhh…tahun ni baju raya aku cantik….tahun2 yg lalu xrasa sgt nk raya…tahun ni plak melonjak2 perasaan nak raya tu…hehe…aderla….rahsia….k r cau….nnti2 aku ader idea aku update la…klu x menanti la yer…blogku…mmmuuuaaaaaaaahhhh….miz ya….

 

p/s tuk fairuji…ko ni tido lagi ker….ngantuk bebenor ker aper…

p/s tuk kwn aku lynda martopo…ciumkan babe tuk aku topo….rindu ko….

p/s tuk BF gue…biler ler nk berbuka sesame ni…