Posts Tagged ‘hancur’

Kau Busuk Otak Kau Pun Busuk

Ni gambar aku pinjam dr blog org yg memang aku salute…Jamil Kucing The CatMan…susah nak cari org yg sanggup pelihara binatang terbiar ni…hmmm…sedih pun ader moga2 usaha abg JAMIL ni brhasil n murah REZEKI!!!!

Hari ni aku nak wat sedikit luahan perasaan tentang sikap segelintir manusia yang anggap diri dia makhluk Tuhan paling baik agaknya…Aku mmg marah sangat-sangat, apalah salah si KUCING kalau tak suka haiwan tu xpayah kau nak halau die dengan simbah air panas bagai….aper KAU xd hati perut ker….ker perut KAU tu mmg O…Bongok punya orang….binatang nama pun binatang…normal la die datang ke kedai KAU duduk bawah meja yang penting die x ganggu pekerjaan KAU n xpernah nak ganggu periuk nasi KAU…Aku rasa la kan kalau binatang tu boleh bercakap mesti die dah makikan KAU!!!!! “BONGOK, OTAK KAT LUTUT!!!!KAU INGAT X SAKIT KER BADAN AKU KENA AIR PANAS!!!!MANUSIA DURJANA!!!!”

Sejahat-jahat aku pun x sampai hati aku nak aniaya binatang tu….Patutla aku tengok kedai KAU x laku…Letak lauk kat depan pun….kedai yang lain aku tengok ramai orang….tp kedai ko rupe2nyer hati KAU BUSUK LAGI BAU DARI BANGKAI!!!!HANYIR!!!! MANUSIA KEJAM…!!!!

Bagi pihak binatang-binatang yang dianiaya kat dunia ni…aku doakan setiap titik derita yang dialami n setiap titik deraan yang dialami juga setiap sakit yang ditahan….Aku doakan orang yang kejam tu mendapat balasannya kelak!!!!AMINNN!!!!

 p/s>>asalnyer ni citer semalam pagi tp aku lambat update...
aku harap sape-sape yang terbaca amikla iktibar...
bintang ni dorang pun ader rs sakit jugak...ader rasa pedih...
dari aper yang aku tau...
kiter g makan kat kedai n campakkan makanan pada dorang biler dorang 
datang "mengiaowww" tu...dorang akan doakan kesejahteraan kiter...
wallahualamm...
Advertisements

Susulan Pulapol

  Continue from 2Bulan 13hari nyer post td…wif pic…

Ni pic yg sempat aku berposing amik gambar ngan die masa melawat semalam…Masa aku sampai dlm kol 13.35 wahhh….haha..ikut time 24 hrs dh cam dorang plak…poyo sehhh  ….huhu…Die kene denda sebab lambat sampai kat aku…die sampai dlm kul 14.00 mcm tu la…maner la aku tau die time tu baru lepas g botakkan kepala…aku fikir nk wat surprise ler konon…last2 tengok die kene turun 40(bangkit tubi)…cian die atas sebab2

1st:- keadaan xkemas sebab nampak rambut2 yg dipotong tu…

2nd:-sebab lambat lapor diri kat balai pengawal ker balai pelawat ntah aper ntah…

dorang mmg tegas la…sedih aku tengok…tp kurang2 pun terlepas la jugak rindu terubat rindudi hati…cewahhh…moga2 Tuhan akan tabahkan hati die rempuh terbabooowwww   dugaan2 kat dalam tu…aminnnn!!!!

2nd pic kami…


tengokk muka die lelah…penat kene pumping gak nyer…hmmm  merah muka die time tu…skang dh gelap wakakaka….nmpak gayanyer boleh challenge la aku haha…ada harapan tuk beta lebih putih dan cerah dr die….keskeskes!!!

3rd pic


masa mula2 sampai, kawan aku yg cam die bukan aku….haha…die la yg teman aku g PULAPOL…seb baik x sesat…ader Google Maps…klu x xtau la den…1st time nk g katakan…

4th


yg ni paling aku xbleh tahan…..rasa time tu nak pecah perut ketawa…haahahhahaha  
 tapi aku tahankan…bukan main tegak lagi…walhal aku yg suruh…kata dah nak jadi PoLiS kan…so macam maner die berkawad cam tu la aku nk tgok gambar die…dh la botak licin…silau biji mata den tengok…sori yangggg gurau2 jerk yer!!!  

Part paling aku sayu tengok….masa nak balik die kene lapor diri sekali lagi tuk tamatkan sesi lawatan pelawat…masa aku masuk tu, ader la polis senior kat dlm tu cam tunjuk die kertas pelawat yg aku isi tu…die cakap macam ni kat kawan die “Ko panggil budak ni…lambat lapor!!!” pastu aku kuar aku tengok die masuk lapor diri pastu kene pumping lagi …pastu kuar kene marah…(bukan die sorang jerk ader gak la yg len2 kene gak…!!!) pastu masuk balik kene marah lagi kene pumping lagi bape PULOH dah aku pun xtau…aku stilll x balik gak nk tengok die konon nak bg semangat la hehe…tp die suruh aku balik dulu…aku xnak   sedih tengok keadaan die cam tu…kuar masuk kuar masuk x lepas2 lagi…tengok gaya polis2 kat dlm tu cam saje pun ader…hmmm sabarlah yangg…tinggal baper ari lagi…2 bulan lagi k!!!Doa shiela sentiasa ngan sayang…!!!Amin…mak abah doakan sekali yer…moga2 dikuatkan semangat die!!!!

 

2Bulan 13Hari

Semalam 17/01/2010, aku jumpa die dh kat PULAPOL…hmm rindu terubat sudah…besela kan…tp yang ciannyer die gelap sungguh hampir2 aku xkenal saper die….seb baik ader kawan aku ikut die la yang cam maner 1 JOY….kat sane jaga diri bebaik k….sebelum ni xpernah iron baju dh kene berdikari kan…sume2 dh kene wat sendiri….xp sabar sikit jerk lagi…skang ni tinggal 2 bulan 13 hari jerk lagi….sabar k yanggg…shiela sentiasa doakan syg tabah hadapi segala mungkin dugaan…aminnn….
p/s>>gambar tertinggal la...xp nnti dpt jerk pic aku terus upload kat sini...wat kenangan masa silam...hmmm

Cool x Cool

Hari ni aku saje jerk nk kecoh2 kan gambar2 buatan….kuangkuangkuang  Model gambar ni ramai….Antaranyer, IALAH   

Babe Lynn Topo…!!!

Cutest Ajimxxx….hehe nephew aku la….

 Nephew gak…Mamat Poyo title die…  

 

Ni aku dan Dia…heppp jgn banyak tanyer…!! RINDU die…hmm~


Tuan Rumah blog ni la….

p/s>>jgn banyak tanyer…

p/s>>>jgn banyak komen…

p/s>>>>tengok ajer sbb ini entri masa bosan…

Nak wat masuk sendiri yer…CoolPhoto.Me

Alasan

kuningAlasan…alasan…alasan…aku dh bosan asyik dgr alasan…naper aku rs cam aku jerk yg kene…aku rs x adil…serius sgt aku rs cam aku down sgt2 aku lemah aku rs cam nk meloloskan diri ke satu ruang yg dalam sgt yg jauh yg aku xjumpa sesaper pun…aku buntu…aku hilang arah…semakin buruk plak yg jd lain yg diharapkn lain yg ditunjukkan…ini petanda tuk aku kecewa ker…petanda yg menguji tahap kesabaran ketabahan kekuatan kesungguhan dia pd aku…
Ya Allah, aku alpa dengan dunia-Mu dan kini aku memohon kekuatan dari-Mu…aku mmg insan yg lemah yg x layak memohon ape2…aku insan yg sentiasa memerlukan bantuan dari-Mu…tunjukkan aku jalan yg BENAR…berikan aku petunjuk Aminnnnnn…..

TiPu

Aku dh pesan nk tipu aku pun jgn sampai kantoi…klu bgtau aku pun aperlah slhnyer…mungkin aku akn jeles akan marah tp sekurg2nyer marah aku time tu x melarat x jd mcm skang ni x watkn aku rs cam tertipu…tp biler aku tau dr mulut org len inilah padahnyer…aper yg aku xnk jd selama ni dh jd pun…aku dh pesan beribu kali wat lah aper nk wat xpernah aku halang pun jauh sekali nk jd pengongkong…aku bukn mcm perempuan2 lain yg nk tau 24 jam ko kt ner…yg nk tau aper ko nk wat setiap saat detik…aku cume minta jujur ngan aku bgtau aku aper yg aku patut tau before aku slh paham…or before aku fikir KENAPA mesti ko nk rahsiakan dr aku…dan KENAPA jugak mesti ko suruh org len supaya x bgtau aku semata2 nk jaga hati aku…bukan mcm ni carenyer…dh baper lame ngan aku pun masih xtau lagi ker aku ni mcm ner orgnyer…Aku bukan PERENGUS!!! klu ko xnk aku salah paham ko xnk aku fikir lain ko nk jaga hati aku ko patutnyer bgtau aku dulu lagi before aku tau dr org len…oh bukan kawan, adik angkat aper sume ni…aku mungkin belajar x tinggi tp aku tinggi akal fikiran…dan aku juga nk ko tau betapa kecewanyer hati aku biler org yg aku percaya selama ni…bgtau kat org len jgn bgtau aku…ikutkn hati yg  perit yg terguris dgn ‘kebodohan’ aku sendiri sbb terlalu percaya dh lame aku wat aper yg patut aku wat…tp aku xpernah nk fikir tentang ‘pentingkan diri’…aku fikir tentang kawan aku yg xnk perkara jd lebih buruk…aku diam aku ikut rentak ko…tp jgn sampai aku xtahan lagi…aku mintak 1 jerk kn dr dulu aku dh ckp…we need to trust each other to b honest…dats all…aper susah sgt ker…klu bgtau aku masa tu pun aku mungkin merajuk tp rajuk aku yg ko kenal aku pernah ker berlarutan…im not dat type of gurl k…aku jenis yg boleh terima…ckp r time tu…itu pun susah ker…nak suh aku JUJUR ngan ko…aku wat..aper lagi aku xwat…aku layan kerenah ko…mcm2 aper lagi…tp biler sekali ko tipu aku…ko dh wat aku hilang percaya pd ko…inikah petunjuk yg aku mintak?

p/s>>Tabahkan hatiku…kuatkan semangatku…

Baik Jangan…

Aku just nk update to inform dat dlm hidup kiter ni memang selalu akan di’judge’ oleh somebody or some1 or sape2 la watever…mungkin aper yg aku tulis ader yg terasa tp terus-terang memang tu niat aku pun…saper aku mls ar nk cakap sendiri mau ingat…nk aibkan org xbek juga…seburuk2 sehina2 aku yg xbertudung ni aku tau maner betul maner salah…jgn suke suki nk judge aku ni banyak dosa or watever…jangan sesuka hati nk meludah kat cnie…(FYI aku x suke aper yg dicomment oleh si peludah tu dats y aku delete trus comment die…hati sakit menyampah sume ader…mula2 aku nk approvekn comment die tp xbleh ar nk tipu diri sendiri…geram jerk…sendiri mau ingat ler…pikir r sendiri…) setiap org ader mungkar n nangkir yg mencatat amalan harian aku, x perlu ko nk lorat2 bgtau aku ni banyak dosa or x…jage diri sendiri sudah…hal aku jgn nk lorat…aku pun xalu2kn kedatangan ko kat cnie…tolong yer klu setakat nk meludah walhal aku pun ko xknl lagi xperlu nk meloratkan diri n xperlu nk susah2kn diri meluangkan masa nmembazirkan masa ko yg emas tu…so BAIK JANGAN cbuk nk mem’bz’ ‘body’kn diri tuk jaga tepi kain org…HARAP MAKLUM!!!! aku xpernah kacau ko so BAIK JANGAN cube2 nk kacau hidup org plak…terlanjur plak lupa aku nk ucapkan terima kasih pd ko ats comment yg ko berikn tu…thanx so much…memberi peringatan pd aku supaya berlapik dengan lapik yg lebih tebal sebelum memulakan bicara…