Posts Tagged ‘hati’

2Bulan 13Hari

Semalam 17/01/2010, aku jumpa die dh kat PULAPOL…hmm rindu terubat sudah…besela kan…tp yang ciannyer die gelap sungguh hampir2 aku xkenal saper die….seb baik ader kawan aku ikut die la yang cam maner 1 JOY….kat sane jaga diri bebaik k….sebelum ni xpernah iron baju dh kene berdikari kan…sume2 dh kene wat sendiri….xp sabar sikit jerk lagi…skang ni tinggal 2 bulan 13 hari jerk lagi….sabar k yanggg…shiela sentiasa doakan syg tabah hadapi segala mungkin dugaan…aminnn….
p/s>>gambar tertinggal la...xp nnti dpt jerk pic aku terus upload kat sini...wat kenangan masa silam...hmmm
Advertisements

Kesunyian…

Teman ku gambar

Teman ku sebentuk cincin

Teman ku ayat-ayat nyerr

Teman ku bayangan suaranyerr

Teman ku hadiah pemberiannyerr

Teman ku sepotong ayat yg berharga dari nyerr

Sunyi nyer hati ini diri ini hari ini saat ini

Sunyi tanpa bunyi panggilannyerr

Sunyi tanpa suara darinyerr

Sunyi sebentar hidup ini

Jangan selamanya begini

Jangan jauhkan dirinyerr dariku

Jangan hilangkan hatiku darinyerr

Jangan hilangkan AKU di hatinyerr

Jangan Jangann Jangannn…..

Dengan izinMU ku pohon simpatiMU…..

1 Dis 2009 – 31 Mac 2009

keje aku menghitung hari jerk la jwbnyer…lepas menghitung hari menghitung aper lagi aku pun xtau la…asyik hitung jerk biler nk dpt hasilnyer aku pun xtau….

 
  

Menghitung Hari
Detik Demi Detik
Masa Kunanti Apakan Ada
Jalan Cerita Kisah Yang Panjang
Menghitung Hari

 

Hmmmm…..Kesayangan

sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yg telah membuat ku menyintai mu

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…

Hati Dan Raya

Wlaupun bulan pose skang ni…bosan tetap bosan…Sampaikn semalam entah aper sakit aku g jalan sengsorang kat MP g shopping sengsorang but nothing to buy…aku biol sekejap…ronda2 lagi sengsorang lagi…haiiiiiiii xbek mengeluh kan…ader yg ckp pendek umur lak…no luck la…but not me i dun believe all dat thing…
BeWaRe…aku skang dlm keadaan huru hara n i dun noe y i can be like dis…kat maner2 aku g pun xtentu arah aku…last2 semalam yg boleh ceriakan aku just kwn aku o-are….thanx beb…sempat aku kol ko tanyer bz ker x ko teman aku g minum celoteh2 bagai kan…
Tetibe jerk rase cam x sabarnyer nk raya….tahun ni special sgtttt…tu yg xsabar nk raya tu…yg aku huru hara tu semalam ari ni dh ok…chilll kuikuikui!!!!
Bersawang ker ko blog….sori r aku bosan r xd mood r nk updatekan ko…so wait for my very very very veryyy gud mood pastu nnti aku kembali k….
Wahhh…tahun ni baju raya aku cantik….tahun2 yg lalu xrasa sgt nk raya…tahun ni plak melonjak2 perasaan nak raya tu…hehe…aderla….rahsia….k r cau….nnti2 aku ader idea aku update la…klu x menanti la yer…blogku…mmmuuuaaaaaaaahhhh….miz ya….

 

p/s tuk fairuji…ko ni tido lagi ker….ngantuk bebenor ker aper…

p/s tuk kwn aku lynda martopo…ciumkan babe tuk aku topo….rindu ko….

p/s tuk BF gue…biler ler nk berbuka sesame ni…

Persoalan…

12.03 pm (27 Mei 09)

Semua persoalan semua penantian akhirnya dh terjawab…aku pelise kene merelakan…walau aper pun klu  jodoh x kemana kan…entahla…tipulah klu x rindu bagai…mesti ader…tp sekali kiter masuk alam ‘PERCINTAAN’ kite kene berani berkorban…walau sekecil cume…tp ia tetap bererti…aku doakan kejayaan die…korg pun doakan jugak ek walaupun korg xtau menahu pun…hehe xkisah yg penting die berjaya…aku takut la tp aku x mampu menepis…menepis aper yg akan bakal atau mungkin berlaku…aku hanya mampu tawakkal n berserah…Aminnnnn……..
 p/s>>>pendek tp amat bermakna tuk aku…

Santapan Malam

Air yg berkocak kuat masih xdapat hentikan gusaran
Keheningan cahaya bulan, belum dapat menembusi hati
Akal menidak tp hati xdpt menafi
Sendirian bersama dgn sang malam ketenangan hampiri
kejap menjelma hilang bagai sang lebah yg sesat
Kerusi diduduk beralih tuk org yg x patut
Gusar tetap gusar tetap gusar
Hanya hilang bila kehendak akal yg mahu
datang kembali bila diguna-guna
Pengorbanan dah x bererti
Hanya bererti untuk mereka
Tidak untuk AKU
Tidak untuk kebebasanKU
Tidak untuk KetenanganKU
Tidak untuk semuanya
Hanya cahaya lampu yg meneman
Hanya si pensil, hanya si buku
Semuanya hanya benda-benda
Hanya itu kemampuanKU
Kelayakan yg AKU ada
Kehulu kehilir seorang diri ratapi nasib
Untuk apa, Buang masa dah tertulis pun
Redha yg mampu KU ukir
Cahaya yg hadir sentisa dinanti
Itu jer yg mampu dinanti

p/s>>aku aku dan aku