Posts Tagged ‘hikmah’

Kau Busuk Otak Kau Pun Busuk

Ni gambar aku pinjam dr blog org yg memang aku salute…Jamil Kucing The CatMan…susah nak cari org yg sanggup pelihara binatang terbiar ni…hmmm…sedih pun ader moga2 usaha abg JAMIL ni brhasil n murah REZEKI!!!!

Hari ni aku nak wat sedikit luahan perasaan tentang sikap segelintir manusia yang anggap diri dia makhluk Tuhan paling baik agaknya…Aku mmg marah sangat-sangat, apalah salah si KUCING kalau tak suka haiwan tu xpayah kau nak halau die dengan simbah air panas bagai….aper KAU xd hati perut ker….ker perut KAU tu mmg O…Bongok punya orang….binatang nama pun binatang…normal la die datang ke kedai KAU duduk bawah meja yang penting die x ganggu pekerjaan KAU n xpernah nak ganggu periuk nasi KAU…Aku rasa la kan kalau binatang tu boleh bercakap mesti die dah makikan KAU!!!!! “BONGOK, OTAK KAT LUTUT!!!!KAU INGAT X SAKIT KER BADAN AKU KENA AIR PANAS!!!!MANUSIA DURJANA!!!!”

Sejahat-jahat aku pun x sampai hati aku nak aniaya binatang tu….Patutla aku tengok kedai KAU x laku…Letak lauk kat depan pun….kedai yang lain aku tengok ramai orang….tp kedai ko rupe2nyer hati KAU BUSUK LAGI BAU DARI BANGKAI!!!!HANYIR!!!! MANUSIA KEJAM…!!!!

Bagi pihak binatang-binatang yang dianiaya kat dunia ni…aku doakan setiap titik derita yang dialami n setiap titik deraan yang dialami juga setiap sakit yang ditahan….Aku doakan orang yang kejam tu mendapat balasannya kelak!!!!AMINNN!!!!

 p/s>>asalnyer ni citer semalam pagi tp aku lambat update...
aku harap sape-sape yang terbaca amikla iktibar...
bintang ni dorang pun ader rs sakit jugak...ader rasa pedih...
dari aper yang aku tau...
kiter g makan kat kedai n campakkan makanan pada dorang biler dorang 
datang "mengiaowww" tu...dorang akan doakan kesejahteraan kiter...
wallahualamm...

Susulan Pulapol

  Continue from 2Bulan 13hari nyer post td…wif pic…

Ni pic yg sempat aku berposing amik gambar ngan die masa melawat semalam…Masa aku sampai dlm kol 13.35 wahhh….haha..ikut time 24 hrs dh cam dorang plak…poyo sehhh  ….huhu…Die kene denda sebab lambat sampai kat aku…die sampai dlm kul 14.00 mcm tu la…maner la aku tau die time tu baru lepas g botakkan kepala…aku fikir nk wat surprise ler konon…last2 tengok die kene turun 40(bangkit tubi)…cian die atas sebab2

1st:- keadaan xkemas sebab nampak rambut2 yg dipotong tu…

2nd:-sebab lambat lapor diri kat balai pengawal ker balai pelawat ntah aper ntah…

dorang mmg tegas la…sedih aku tengok…tp kurang2 pun terlepas la jugak rindu terubat rindudi hati…cewahhh…moga2 Tuhan akan tabahkan hati die rempuh terbabooowwww   dugaan2 kat dalam tu…aminnnn!!!!

2nd pic kami…


tengokk muka die lelah…penat kene pumping gak nyer…hmmm  merah muka die time tu…skang dh gelap wakakaka….nmpak gayanyer boleh challenge la aku haha…ada harapan tuk beta lebih putih dan cerah dr die….keskeskes!!!

3rd pic


masa mula2 sampai, kawan aku yg cam die bukan aku….haha…die la yg teman aku g PULAPOL…seb baik x sesat…ader Google Maps…klu x xtau la den…1st time nk g katakan…

4th


yg ni paling aku xbleh tahan…..rasa time tu nak pecah perut ketawa…haahahhahaha  
 tapi aku tahankan…bukan main tegak lagi…walhal aku yg suruh…kata dah nak jadi PoLiS kan…so macam maner die berkawad cam tu la aku nk tgok gambar die…dh la botak licin…silau biji mata den tengok…sori yangggg gurau2 jerk yer!!!  

Part paling aku sayu tengok….masa nak balik die kene lapor diri sekali lagi tuk tamatkan sesi lawatan pelawat…masa aku masuk tu, ader la polis senior kat dlm tu cam tunjuk die kertas pelawat yg aku isi tu…die cakap macam ni kat kawan die “Ko panggil budak ni…lambat lapor!!!” pastu aku kuar aku tengok die masuk lapor diri pastu kene pumping lagi …pastu kuar kene marah…(bukan die sorang jerk ader gak la yg len2 kene gak…!!!) pastu masuk balik kene marah lagi kene pumping lagi bape PULOH dah aku pun xtau…aku stilll x balik gak nk tengok die konon nak bg semangat la hehe…tp die suruh aku balik dulu…aku xnak   sedih tengok keadaan die cam tu…kuar masuk kuar masuk x lepas2 lagi…tengok gaya polis2 kat dlm tu cam saje pun ader…hmmm sabarlah yangg…tinggal baper ari lagi…2 bulan lagi k!!!Doa shiela sentiasa ngan sayang…!!!Amin…mak abah doakan sekali yer…moga2 dikuatkan semangat die!!!!

 

Pesanan Seorang Rakan…Iqra’

Sekadar menyampaikan. …… Pesanan terbaik dari seorang rakan….aku dapat dr blog Isuhangat.Net

Assalamualaikum,
Just wanna share with everyone kisah benar yang saya lalui. Baru- baru ni ketika saya nak ke Surau berdekatan dgn rumah saya untuk sembahyang Isyak, seorang pak cik berjanggut putih dan berjubah putih dari jauh melemparkan senyum kepada saya. Kerana masih ada banyak waktu, saya tunggu pak cik berjanggut putih tu dan bertongkat yang tidak saya kenali itu.. Timbul di hati saya untuk jalan seiringan ke surau. Bila beliau hampir pada saya, kami saling memberi salam. Orangnya sudah berumur. Tiba-tiba, pak cik itu memulakan perbualan. Beliau cakap dalam bahasa Melayu dan Inggeris yang agak baik.
Beliau cakap semua ayat Quran baik dan penting, tapi ada tiga surah yang beliau ‘pegang’ betul-betul , dan beliau nasihatkan saya supaya pegang betul-betul juga. Beliau juga nasihatkan saya supaya pesan pada anak-anak supaya pegangnya betul-betul.
Pertama,
kata beliau, surah Al-Fatihah. Selain penting untuk sah sembahyang, ia juga ada doa minta bantuan Tuhan dan mintak tunjukkan jalan yang betul. Mudah-mudahan dengan ‘menjaga’ bersungguh-sungguh surah Al-Fatihah, akan terbuka pintu bantuan dan jalan yang betul untuk kita, kata pakcik.
Kedua,
Surah Al-Ikhlas . Surah ini, katanya, s urah tauhid. Kita mesti ingat Tuhan itu Esa dan semua amalan mesti untuk-Nya. Tak guna buat baik tapi tak ikhlas.
Ketiga,
surah Al-Kafirun , kata pak cik. Bahagian ini, menarik sikit. Pak cik tu cakap surah Al-Kafirun ada kena mengena dengan zaman sekarang, zaman globalisasi. Dalam zaman globalisasi, katanya, anak-anak saya mesti diajar supaya pegang betul-betul surah itu. Sebab, dalam zaman globalisasi, anak saya mungkin kena kerja atau belajar sampai ke Amerika atau ke mana-mana. Kalau dia pegang pada surah Al-Kafirun, insya-Allah, dia akan selamat, kata pak cik. Dia akan bergaul dengan orang beragama lain, tapi dia sedar ‘untukmu agamamu, untukku agamaku’ . Betul juga, fikir saya.
Kemudian, pak cik cakap ada satu lagi perkara yang saya mesti pegang. Orang Islam, katanya, mesti ada tiga kekuatan.
Pertama,
kekuatan minda Minda, kata pak cik, ialah ilmu. Orang Islam mesti ada ilmu, termasuk ilmu moden, ilmu teknologi, ilmu teknologi maklumat (IT) dan > sebagainya kerana ilmu-ilmu itu perlu untuk hidup.
Kedua,
kekuatan hati Hati ialah iman, kata pak cik. Hati orang Islam mesti kuat supaya betapa banyak sekali pun ilmunya, dia sedar siapa yang lebih berkuasa. Bila ilmu ada iman, barulah ilmu dan hidup jadi betul. Kalau minda kuat tapi hati tak kuat, maknanya kekuatan tak seimbang dan ilmu boleh rosakkan iman, kata pak cik..
Ketiga,
kuat fizikal Pertama-pertama, kalau tubuh badan lemah, susah ilmu nak masuk dalam minda, kata pak cik. Kala u pun ada ilmu dan ada iman, jika tubuh badan tak kuat, susah nak beramal. Maknanya, kekuatan masih tak seimbang, katanya .
Habis saja pak cik cakap pasal tiga surah dan tiga kekuatan, beliau minta diri dan hilang dari pandangan saya setiba nya di surau tersebut. Terima kasih kepada pak cik berjanggut tu. Sebelum itu beliau berpesan agar saya sebarkan kepada yang lain. Pesanannya memang baik untuk saya sampaikan..
Iqra’…..!
Take a break……. .meditate. ..3 minutes & calm your mind…
Recite 3x : 1. Katakanlah (wahai Muhammad); ” (Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa; 2. “Allah Yang menjadi tumpuan sekelian makhluk untuk memohon sebarang hajat; 3. ‘Ia tidak beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan; 4. “Dan tidak ada sesiapa pun yang setara dengan-Nya”.
Setelah baca , kongsikan artikel ini kepada seberapa banyak rakan-rakan anda. Wassalam .

Today is Saturday!!!

1st of ALL!!!!
i wanna say hello there…more exactly  ASSALAMMUALAIKUM W.B.T everybody…hepi new year 2010…everybody says dat we need new aim in this new 2010…for me, live must go on…let it flow…let it be just like fate i have…but mayb i should try to change…all got wisdom right…im just try to make it like wat i want it to be…let me make this straight…i just wanna do n will do the things i think i wanna do!!! dats alll…hey its complicated….
i realllyyyyy realllyyyy waiting dis saturday n sunday also…. every saturday n sunday make me feel live!!!! i can hear DAT voice…it means a lot for me…n now…im waiting for dat voice…my lameness is huh…dunno…this is the ONE!!!

 

p/s>>>sebal hati aku....feel weird...so clumsyyyyy!!!

1 Dis 2009 – 31 Mac 2009

keje aku menghitung hari jerk la jwbnyer…lepas menghitung hari menghitung aper lagi aku pun xtau la…asyik hitung jerk biler nk dpt hasilnyer aku pun xtau….

 
  

Menghitung Hari
Detik Demi Detik
Masa Kunanti Apakan Ada
Jalan Cerita Kisah Yang Panjang
Menghitung Hari

 

Alasan

kuningAlasan…alasan…alasan…aku dh bosan asyik dgr alasan…naper aku rs cam aku jerk yg kene…aku rs x adil…serius sgt aku rs cam aku down sgt2 aku lemah aku rs cam nk meloloskan diri ke satu ruang yg dalam sgt yg jauh yg aku xjumpa sesaper pun…aku buntu…aku hilang arah…semakin buruk plak yg jd lain yg diharapkn lain yg ditunjukkan…ini petanda tuk aku kecewa ker…petanda yg menguji tahap kesabaran ketabahan kekuatan kesungguhan dia pd aku…
Ya Allah, aku alpa dengan dunia-Mu dan kini aku memohon kekuatan dari-Mu…aku mmg insan yg lemah yg x layak memohon ape2…aku insan yg sentiasa memerlukan bantuan dari-Mu…tunjukkan aku jalan yg BENAR…berikan aku petunjuk Aminnnnnn…..

Keajaiban di peperangan Gaza

Aku terkedu biler bace artikel ni dari blog Isuhangat…Buat pedoman kita…yakinlah sesungguhnya Allah sentiasa bersama mujahid palestin..
jangan terikut-ikut kata2 orang munafik yg mereka berpecah & lain2 fitnah.
yang berpecah adalah manusia2 hipokrit bertopengkan pejuang!!!

Allah-hu-akbar…

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, “Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?”, lalu baginda menjawab, “Aku mahu berperang di Gaza !!!”.
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar!!!

Perang 22 hari di Gaza akhirnya dimenangi oleh Islam mengalahkan tentera Israel yang lebih ramai, peralatan yang canggih serta bantuan serangan dari udara dan laut. Kini usaha dan tenaga ditumpu kearah membina semula infrastruktur Gaza yang musnah. Dalam masa yang sama penduduk Gaza
bercerita tentang karamah (keramat) yang berlaku sepanjang Jihad tersebut. Ini membangkit lagi keimanan dan semangat mereka untuk terus berjuang membebaskan bumi Palestin dari penjajahan Yahudi dan Kuasa-kuasa Besar Dunia. Dari ceramah dalam program “Malam Selamatkan Palestin” di Masjid Sikamat, Seremban anjuran ISMA NS yang disampaikan oleh wakil Palestin, Naji As-Sarhiy dan badan-badan kebajikan yang pulang dari Gaza baru-baru ini, berikut adalah sebahagian kecil dari kisah-kisah Karamah tersebut yang sampai kepada saya :

1. Mujahideen, walaupun tangkas di medan darat, namun terdedah kepada bahaya serangan dari udara yang dikuasai 100% oleh tentera Israel . Satu ketika datang sekumpulan burung berhampiran dengan mereka. Tiba-tiba burung-burung tersebut terbang secara mengejut seolah-olah ada sesuatu akan berlaku di situ. Melihat keputusan burung-burung tersebut, para Mujahideen juga segera meninggalkan tempat tersebut. Hanya beberapa ketika selepas itu tepat di tempat tersebut dibedil oleh tentera Yahudi.

2. Ketika para Mujahideen bertekad untuk menyerang kawasan tentera Israel, datang kabus meliputi kawasan tersebut, lalu mereka dapat mara sehingga ke tengah-tengah tentera Yahudi sedang musuh tidak dapat melihat mereka. Para mujahideen dapat menembak kesemua musuh dengan mudah.

3. Seorang doktor menceritakan ketika dia membedah seorang mujahid yang dibom oleh Yahudi hingga habis tubuh badannya dimasukki serpihan besi (sharpnel). Mujahid tersebut masih hidup kerana jantungnya tidak ditembusi serpihan besi tersebut kerana serpihan dibahagian dadanya melekat pada kitab Al-Quran yang beliau letakkan di dalam poket bajunya.

4. Beberapa orang tentera Yahudi mengatakan bahawa tentera HAMAS yang mereka lihat memakai pakaian putih, sedangkan para Mujahideen memakai pakaian ala tentera seperti biasa.

5. Seorang wanita mengandung disahkan doktor disetiap pemeriksaan bahawa kandungannya adalah bayi perempuan.. Sebaik suaminya syahid dalam Perang Gaza, pemeriksaan doktor mendapati kandungannya adalah seorang lelaki.

6. Dalam masa 22 hari peperangan, bayi-bayi lelaki yang dilahirkan lebih ramai dari kebiasaan iaitu lebih dari 3000 orang bayi lelaki.Bilangan yang terbunuh ialah seramai lebih 1300 orang (sahaja). Allah
swt menggantikan dalam peperangan tersebut, mujahideen masa depan yang lebih ramai.

Apabila jenazah Hasan Ismail Abu Syanab yang syahid pada hari pertama serangan Yahudi ke atas Gaza, hendak dikebumikan diliang lahad ayahnya, Asy-Syahid Ismail Abu Syanab, yang syahid 5 tahun lalu, mereka dapati jasad Ismail masih dalam keadaan seperti mula-mula dikebumikan 5 tahun
lalu. Kain kafannya masih putih bersih. Sila ke laman Karamah Asy-Syahid Ir. Ismail Abu Syanab di Gaza. Beliau adalah salah seorang pengasas dan pemimpin HAMAS.

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda keterangan Kami di ufuk dan dalam diri-diri mereka sendiri sehingga jelas kepada mereka bahawa Dia adalah benar. Tidakkah cukup lagi bahawa Tuhanmu, sesungguhnya Dia menyaksi segala sesuatu. ” (Fussilat:52) .

p/s>>artikel ni pesan utk kiter semua....Allah-Hu-Akbar!!!!!