Posts Tagged ‘kawan’

Aku Melihat Dunia…

26102008(005)

Tahniah my frenz….Ingat x pasal kwn aku yg baru kawin ‘LYNNDA MARTOPO’…itu nama gelaran yg aku bg jerk…die dh dpt baby….cute little baby chinese mix k…comel tol baby-baby ni kan…hmmm so cute…aku letak jerk la gmbar die yer…

Dhani topo Comel kan…mata ikut mak…baby mmg comel…name die MUHAMMAD DHANI aper ntah ader lagi…hes so cute…geram aku tgok…dilahirkan tanggal 25 Aug 2009 di Hospital Besar, Melaka…nampaknyer dh jd makcik ler aku…

11092009

Suke gambar ni…die nampak comel sgt n mata besar kuyu jerk ikut mata mak…cian die pernah terken flu gara-gara aku cium die …sory sayang yer…cik shiela x sengaja…die suke mencebik…like his mother…suke wat mulut…comel kan…

Advertisements

Berlagak vs Pelempang

Aku tension tol la…bulan2 pose ni menguji btol…hangin tol aku…rase nak flying kick sepak lempang terajang duku laju2 sume ader r….xsedar diri tol…astagfirullahhalazim!!!
Aku xfaham dunia ni mmg mcm2 ragam ader…aku leh terima kekurangan orang coz diri sendiri pun blom tentu ‘PERFECT beb…tp klu org yg xsedar diri…tu namenyer nak kene ‘PELEMPANG’ tapak kaki dari aku la jwbnyer…klu dh xreti tu ckp la xreti xpyh la nak wat mcm2 pastu ader hati nk mintak tolong aku konon…LU BOLEH BLAHLAH~!!!! Aku pun sedar diri…xmampu wat cara x mampu…susah wat cara susah xpayah la nak ‘BERLAGAK’ bagus ngan aku yang terang2 emang dh tau ko susah…xperlu ‘BERLAGAK’ ngan aku yg ko shopping ker aper ker…sampai ribu2…aku xpernah tanyer pun…klu betol shopping ribu2 sekalipun apsal biler aku tunjuk beg 3 4 ratus ko ckp xmampu….pun ko xsedar diri lagi…name ‘FATIMAH’ tp peel x serupa pun…ntah aper2 ler…aku xtanyer ko punyer citer dulu kala…aku xtanyer ko beli aper aku xtanyer ko wat aper dulu kala…aku xtanyer ko aper2 pun aku cume mintak ketenangan…itu jerk wei xkan nk suh aku cakap bhs vietnam plak ngan ko…ayoyoooo….aku xpeduli ko saper….jgn sampai tahapa kesabaran aku memuncak naya ler ko aku bahasakan….ko dh kene ckit2 ngan aku pun still xsedar diri lagi…aku baru bg hint pun ko hentak henyak jerk ckp tu la ni la….dulu ko kerja setiausaha tp kenapa suh buka ‘WORD’ pun ko xtau…tp cakap berhabuk…nak buka internet pun ko tanyer aku kat maner…walhal ko ckp ko dulu amik kursus tu la ni la…tp simple part pun ko xtau….rase2 mcm ner la aku xnyampah ngan ko…”LU PIKIRLAH SENDIRI….!!!” (pinjam ayat lu NABIL…)
Biler aku fikir2 balik org mcm ni…wat aku xnk layan jerk….tp care aku xnak layan tu salah upernyer last2 aku guna cara lain iaitu bagi balik ‘PAKU BUAH KERAS’ baru dorg akan terdiam terkebil2 mcm tayar traktor…
 
p/s>>>aku bukan org yg suke hina org tp aku org yg mudah xsuke org yg xsedar diri…
 
p/s>>>jadilah org yg disukai bukan yg dibenci….setiap kekurangan ader kelebihannya tp xperlu menunjukkan kelebihan atas kekurangan kau!!!!

Fairuji Tag Aku…ampes

Fairuji Tag Aku

adakah anda suka blogging? kenapa?

suke..tp jarang2 blogging dah pun…siap nak tau lorat r ko!!!

blog siapa yang selalu anda sekodeng? nyatakan 5.

Wajib ker aku kene bgtau…blog ko r saper lagi…pastu blog aeropama, Extremist Thinker, najib, zyraxoxo…tp aku ader 6 wei wahaha lagi 1 Jaja…

adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? yang boleh menyayangi anda sepenuh hati? dan siapakah orang itu?

mesti r ader…die la saper lagi..hehe malulah!!!kepoh r ko nk tau…

taken or single? mane lebih bagus.

stakat neh single tp hati dh di ‘taken’…

pernah tak cinta anda tidak dibalas?

ntah aku pun xtau…yg skang ni dibalas…b4 ni pun dibalas tp aku tolak…cam ner tu?!!

ciri-ciri idaman gf/bf anda? nyatakan 5.

  1. lawak

  2. poyo (xpoyo xbest)

  3. phm aku

  4. layan peel aku

  5. rendah diri..(ni of course)

Alhamdulillah dh dpt dh pun…

pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?

ikut2 25 tp xsedia lg ar…tanggungjawab besar tu…

nak berapa anak?

blom kawin xterfikir pun lagi…nnti dh fikir aku gtau…

5 orang yang tak bertuah ingin anda tag:

  1. kesemua

  2. yang

  3. baca

  4. tag

  5. ini

Hah…hebat aku kan….huhu jawab ek sume…jangan lari aku tau korg nyer IP ek…

118.101.95.133-aku perlu tahu!!!

ape1979@yahoo.com

118.101.95.133

Saper AWk?

AWAK saper? sy kenal ker? kenapa mesti dirahsiakan…klu btol sy pelise mengenali En/Puan/Cik Kau yg Mengenaliku, aperlah slhnyer klu memberitahu identiti diri sebenar kn…salah ker tuk sy tuan blog ingin mengetahui saper peng’komen’-peng’komen’ di blog sy…care awk komen mcm awk kenal saper sy…plizzz jgn bermain “Lost n Found” dgn sy boleh x? sy letih nk cari saper tuan IP Address tu…

Sy xmintak banyak permintaan tu just nk tau saper awk itu jerk…dats all!! mcm ni la kiter wat permainan soalan n jwpn…awk kene jwp tiap soalan yg sy berikan tuk sy lebih mengenali saper AWK!! boleh kan…sy xnk panjang2 sy cume nk detail yg boleh mengukuhkan tentang aper yg bermain kat kepala sy ni…mule2 sy nk ckp, awk komen di blog sy seakan2 awk kenal sy saper n care awk komen tu smooth tp penuh isi tersirat yg tajam…itu membuatkn sy nk tau awk saper…

1-Ip Address tu…dr maner?

2-Awk ni lelaki ker perempuan?

3-Dr maner awk tau tentang blog sy?

4-Sy pernah ber’YM’ dgn awk ker?

5-Awk warga PLURK ker?

6-Kiter pernah berkawan ker?

7-Pernah ker kiter jumpa?

8-Siapakah awk “Kau yg Mengenaliku…”?
 
Kwn2 sy ramai yg membantu mencari saper AWK?

 
Hostname: 118.101.95.133 ISP: Telekom Malaysia Berhad Organization: Telekom Malaysia Berhad Proxy: None detected Type: Cable/DSL

 
Country: Malaysia State/Region: 12 City: Shah Alam Latitude: 3.0833 Longitude: 101.5333

 
antara jln kelab golf 13/5 & 13/3, seksyen 13, shah alam..

pelise nk ucapkan terima kasih sgt2 pada kak izz sebab tolong pelise dig akan IP address tu…thanx yer kak izz!!!

p/s>>>awk boleh menjawab pertanyaan sy dengan beri komen yer…sy menanti!!!
p/s>>>klu btol kwn pun aper slhnyer bgtau identiti diri kn!!!

Adoiii…!!!

wallpaper6pc8Adoii….
penat dh la wei…rase2 kalau sesaper kat cnie yg terasa hati ngan aku…aku xtau nk ckp ape dh…but pliz la ni dh kali keberapa dh aku minta maaf…aku akui aku salah kalau itu boleh memuaskan hati tp tujuan aku bukan nk langgar janji bukan nk kecoh or kepoh…itu mmg bukan aku…aku sedar k benda dh berlaku mmg xleh patah balik but ape lagi aku nk wat ni spy dpt puaskan hati ko…udah2lah tu…aku dh la xreti nk pujuk org…oooo kawan aku oii….im so sori la dude!!!!!~ really2 sori laaaa…~~~
heee…xtau dh nk ckp aper…memang dh buntu ni…tahap gaban king arthur ar org ckp senang citer…aku dh terima balasan k…klu nk diam gak nk menjauhkan diri gak ok la xper la…aku pun xsuke nk ckp lebih2 lagi nyampah plak kang susah jugak tambah lg 1 masalah tol…terpulang la dude aku terima jerk…
Anyway, thanx dude coz pernah jd kwn aku…banyak ko dh ajar aku n aku belajar dr kesilapan aku…aku hargai persahabatan antara kiter…thank u so much…
Cukupla sampai cnie…aku hargai persahabatan jangka pendek mcm ni…

Sahabatku Kawin…

Remember…ari tu kan aku der post psl member aku kawin so yg ni sambungan la kirenyer coz ri tu gambar x siap lg…hari ni aku update blog aku termasuk sekali ngan gambar-gambar n aper yg berlaku at that day…

*MY BEST FRENZ WEDDING*…cayalah….haha…(^_^)!!!

image

 

Perkataan 4ever tu xnmpk la plak…tp xperkorg mesti tau punyer kn…yg xnmpk tu alamatnyer die anak…hahaha….men2 jerk r…ok aku nk citer serba sikit psl time wedding ni la…1st of all, wahhh huhu…mcm ni time tu peh memang kulam kubat ckit ar…tunggu pak andam sampai lambat setengah jam xclap aku…bygkan la time nikah kul 10 smpinya kul 9 bape ntah luper plak gue…tp yg pasti majlis perkahwinan ni merupakan majlis yang paling ceria yang pernah aku turut serta…aper xnyer, penuh ngan macam2 ragam tu nnti kiter citer kat bwh ok…1 

 0009

 

 cun x…cun kan…yg ckp xcun tu kene ckp cun jugak…aku xnmpk tp Dia nmpak…wakaka…dh siap dh lynn…cantik kwn aku…jgn puji lebih2 terangkat plak kang..oopps dh jd bini org yer kwn2…time ni la yg aku kesal…ader ker pak imam suh aku kuar patutnyer kn ker leh dgr klu nk sain bagai ker ape2 ker…geram btol aku time ni tau…hishhh

19

 Time ni cian pengantin lame gak la tunggu pak andam siapkan pengantin pompuan td…huhu…His name is Danish but i like to call him Aiman walaupun xder kene ngena…dh terbiasa ngan name tu…boleh kater die ni pgkat abg ipar pd gue la coz my best frenz lynn tu tua setahun..ahakss jgn marah ek lynn…aku mmg muda punn… HEHEHE…By d way, mak mertua pun panggil pengantin laki Aiman walau xder kene ngena gak…ader ler kesahnyer korg ni lorat…

20

 Satu penantian time ni xdpt aku bayangkan…aku tanyer lynn aper perasaan die then jawapan die terasa satu tanggungjawab yang menanti yang dtg terus bertimpuh atas bahu yang harus dikendong walau aper jua keadaan pun…pehh mase tu perasaan aku 1 jerk, ko memang betol2 dah sedia lynn…aku doakan…  sayu aku…

21

2

Ini die situasi nikah time tu…berdebar2 lynn tunggu kat belakang aku yg pengapit ni pun berdebar gak inikan die kan…Alhamdullillah…Aiman dpt wat dengan hanya 2 lafaz jerk walaupun die chinese tapi xbermakna die xleh wat…oh lupa nk bgtau…my frenz kawin ngan chinese yer kwn2…tapi xnmpk mcm cine kan aku tau xpyh ckp…wakaka…ayah pengantin yg nikahkan…tengok genggaman tu…

3141

 

 

 

 

 

 

 

Selesai semuanyer sudah…selamat dinikahkan…aminn…57  8

  9

22

 

 

 

 

 

 

 Semuanyer dh selesai…dr penyerahan mas kahwin hingga btal air semayang…batal air semayang pakai rantai…pilihan pihak pengantin kan…time ni syahdunyer aku tengok….

23

24

 

 

 

 

 

  

Sayang yer….aaaa sayanggg sangat kan…hehe…dah2 jom tengok sesi mintak ampun maaf dipinta jom jom…!!!!! kat bawah ni jom…

 Mase ni wahhh very d sad u know…hik hik hik…salam MAK pengantin…  16132

 

 

 

 

 

 

  151

Aduhhh…tangan tu camkan yer tu tangan aku tu…wakakaka  nak interframe jugak aku ni….hehehe…tapi sesi ngan ayah pengantin xder gambar plak ler…ngan abg2 pengantin pun same…tapi sesi ngan adik beradik pompuan ader…LET’S GO!!!>>>171

1st.nilah kakak di tangga paling atas>>

 

 

 

 

25

<<2nd.ni plak kakak ditangga ke2..wah mcm menang anugerah plak…  

 

 

26

 

3rd.Ni kakak beliau yg ke3 atas…bg kakak2 la xtermasuk abg…okess..ader selingan ni purple tu aku yer..wakaka  

 

 

 

27

 

<<4th.ni adik beliau yg bongsu…tok sah duk ader hati nk kenal na…die xlayan nnti kang…  wakakaka….

 

 

Kat bwh ni aku nk selitkan selingan gambar2 bertauliah ckit…kang2 la aku wat entri mase sanding…ni kalau bebanyak kang wat naya jerk bukan men panjang plak langsung xkuar gambar naya jerk…

 284  

29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sekali dorg posing maut…amikkk…wakaka

Jap2…ader selingan jap…td ngan kakak2 ek…ni ngan mak beliau plak n makcik…    331

Ni kisah orang2 kuat plak…purple(aku ler tu) ngan fadillah…peh tanpa fadillah xtau aper aku nk wat…pengapit x bertauliah ler katerkan…   

 321

 352 

313

 

 

 Ok…skang ni aku tamatkan kisah tentang pernikahan…bersambung ke entri seterusnyer bg kisah untuk bersanding plak ok…huuu lega rasenyer… 

 TO BE CONTINUED…

*waiting….*

kawan aku kawin lagi…kali ni sahabatku…

Dah lame rasenyer aku x hapdate blog aku ni….xper la aku pun bosan ni…aku nk kctau ckit ari tu member aku kawin lg 26/10/08…huuuu bestnyer kawin (nak tawin nak tawin…hehe) dh jd mak dara ler die…aku nk kongsikan pengalaman aku ngan korang serba ckit yer….

Ntah nape kan…mase tu aku dtg umah die kul 8 aku dh ade kat umah die tau…(besaler aku kn org penting…pengapit katekan…hehehe). mase tu bz mcm aku plak yg nk kawn selaku PA kpd member aku ni terkejar ke sana ke sini tp xper aku puas hati coz she’s my best frenz beb….my best frenz wedding so i need to make her wedding perfect right…tibela mase tuk nikah dlm kul 10 lebih ar time tu…aku pun bawakla die duk kat depan sementara ayahnyer tgah nikahkan future husband anaknyer (selaku abg ipar la coz my best frenz ni tua setahun dr aku…wlupun xbanyak bezanyer tp tetap nk nmpk muda tu huhu…!!!!) ni aku selitkan gambar sat ar….(alamak member aku x bg ar…)

mase ni aku dpt rase perasaan die coz die tunduk n biler die dengar yg nikah tu dh sah kater member aku “seakan2 tersentak dgn pelbagai tanggujawab yg akan die hadap” (maklumlah die kawin ngan chinese lor…tp bukan itu jerk maksudnyer tanggungjawab sbg future wife) kater member aku “semua tu dtg sekali seakan2 memberitahu yg die sudah ader kerjaya yg baru dlm hidup die bukan hanyer pd diri sendiri but pd suami pd keluarga die…” aku terasa yg betapa mulianya seorg wanita yg berkahwin tu korg nk tau nape aku pk mcm tu…coz for me, its a miracle as a woman kami memerlukan sesuatu dlm hidup n dlm hidup kami biler dh ader keluarga sendiri itu merupakan satu daripada aper yg diharapkan untuk melengkapkan kami sbg wanita n for me jugak bile dh jd seorg IBU itu lebih melengkapkan lg diri kami sbg wanita….(bilala sampai time aku plak ek…amin…(^,^))

So, skang aper yg aku nk sampaikan kat cnie….wahai lelaki2 sekalian kat luar sane yg bakal jd suami or dh pun jd suami hargailah isteri2 anda…aku bukan nk harapkan satu kepujian sebab menyokong wanita dan ambil kesempatan ni kerana aku merupakan seorang wanita…korg pklah sendiri yer….nape mesti aku katakan seorang isteri tu mesti dihargai masing2 boleh pk sendiri coz masing2 dikurniakan akal cume care pemikiran dan penyampaian jerk yg lain…

bye all…..

p/s : ini hanyer ape yg aku nk sampaikan… blog aku yer x…hehe…