Posts Tagged ‘kawin…’

Aku Melihat Dunia…

26102008(005)

Tahniah my frenz….Ingat x pasal kwn aku yg baru kawin ‘LYNNDA MARTOPO’…itu nama gelaran yg aku bg jerk…die dh dpt baby….cute little baby chinese mix k…comel tol baby-baby ni kan…hmmm so cute…aku letak jerk la gmbar die yer…

Dhani topo Comel kan…mata ikut mak…baby mmg comel…name die MUHAMMAD DHANI aper ntah ader lagi…hes so cute…geram aku tgok…dilahirkan tanggal 25 Aug 2009 di Hospital Besar, Melaka…nampaknyer dh jd makcik ler aku…

11092009

Suke gambar ni…die nampak comel sgt n mata besar kuyu jerk ikut mata mak…cian die pernah terken flu gara-gara aku cium die …sory sayang yer…cik shiela x sengaja…die suke mencebik…like his mother…suke wat mulut…comel kan…

Advertisements

kawan aku kawin lagi…kali ni sahabatku…

Dah lame rasenyer aku x hapdate blog aku ni….xper la aku pun bosan ni…aku nk kctau ckit ari tu member aku kawin lg 26/10/08…huuuu bestnyer kawin (nak tawin nak tawin…hehe) dh jd mak dara ler die…aku nk kongsikan pengalaman aku ngan korang serba ckit yer….

Ntah nape kan…mase tu aku dtg umah die kul 8 aku dh ade kat umah die tau…(besaler aku kn org penting…pengapit katekan…hehehe). mase tu bz mcm aku plak yg nk kawn selaku PA kpd member aku ni terkejar ke sana ke sini tp xper aku puas hati coz she’s my best frenz beb….my best frenz wedding so i need to make her wedding perfect right…tibela mase tuk nikah dlm kul 10 lebih ar time tu…aku pun bawakla die duk kat depan sementara ayahnyer tgah nikahkan future husband anaknyer (selaku abg ipar la coz my best frenz ni tua setahun dr aku…wlupun xbanyak bezanyer tp tetap nk nmpk muda tu huhu…!!!!) ni aku selitkan gambar sat ar….(alamak member aku x bg ar…)

mase ni aku dpt rase perasaan die coz die tunduk n biler die dengar yg nikah tu dh sah kater member aku “seakan2 tersentak dgn pelbagai tanggujawab yg akan die hadap” (maklumlah die kawin ngan chinese lor…tp bukan itu jerk maksudnyer tanggungjawab sbg future wife) kater member aku “semua tu dtg sekali seakan2 memberitahu yg die sudah ader kerjaya yg baru dlm hidup die bukan hanyer pd diri sendiri but pd suami pd keluarga die…” aku terasa yg betapa mulianya seorg wanita yg berkahwin tu korg nk tau nape aku pk mcm tu…coz for me, its a miracle as a woman kami memerlukan sesuatu dlm hidup n dlm hidup kami biler dh ader keluarga sendiri itu merupakan satu daripada aper yg diharapkan untuk melengkapkan kami sbg wanita n for me jugak bile dh jd seorg IBU itu lebih melengkapkan lg diri kami sbg wanita….(bilala sampai time aku plak ek…amin…(^,^))

So, skang aper yg aku nk sampaikan kat cnie….wahai lelaki2 sekalian kat luar sane yg bakal jd suami or dh pun jd suami hargailah isteri2 anda…aku bukan nk harapkan satu kepujian sebab menyokong wanita dan ambil kesempatan ni kerana aku merupakan seorang wanita…korg pklah sendiri yer….nape mesti aku katakan seorang isteri tu mesti dihargai masing2 boleh pk sendiri coz masing2 dikurniakan akal cume care pemikiran dan penyampaian jerk yg lain…

bye all…..

p/s : ini hanyer ape yg aku nk sampaikan… blog aku yer x…hehe…