Posts Tagged ‘kebenaran’

Kau Busuk Otak Kau Pun Busuk

Ni gambar aku pinjam dr blog org yg memang aku salute…Jamil Kucing The CatMan…susah nak cari org yg sanggup pelihara binatang terbiar ni…hmmm…sedih pun ader moga2 usaha abg JAMIL ni brhasil n murah REZEKI!!!!

Hari ni aku nak wat sedikit luahan perasaan tentang sikap segelintir manusia yang anggap diri dia makhluk Tuhan paling baik agaknya…Aku mmg marah sangat-sangat, apalah salah si KUCING kalau tak suka haiwan tu xpayah kau nak halau die dengan simbah air panas bagai….aper KAU xd hati perut ker….ker perut KAU tu mmg O…Bongok punya orang….binatang nama pun binatang…normal la die datang ke kedai KAU duduk bawah meja yang penting die x ganggu pekerjaan KAU n xpernah nak ganggu periuk nasi KAU…Aku rasa la kan kalau binatang tu boleh bercakap mesti die dah makikan KAU!!!!! “BONGOK, OTAK KAT LUTUT!!!!KAU INGAT X SAKIT KER BADAN AKU KENA AIR PANAS!!!!MANUSIA DURJANA!!!!”

Sejahat-jahat aku pun x sampai hati aku nak aniaya binatang tu….Patutla aku tengok kedai KAU x laku…Letak lauk kat depan pun….kedai yang lain aku tengok ramai orang….tp kedai ko rupe2nyer hati KAU BUSUK LAGI BAU DARI BANGKAI!!!!HANYIR!!!! MANUSIA KEJAM…!!!!

Bagi pihak binatang-binatang yang dianiaya kat dunia ni…aku doakan setiap titik derita yang dialami n setiap titik deraan yang dialami juga setiap sakit yang ditahan….Aku doakan orang yang kejam tu mendapat balasannya kelak!!!!AMINNN!!!!

 p/s>>asalnyer ni citer semalam pagi tp aku lambat update...
aku harap sape-sape yang terbaca amikla iktibar...
bintang ni dorang pun ader rs sakit jugak...ader rasa pedih...
dari aper yang aku tau...
kiter g makan kat kedai n campakkan makanan pada dorang biler dorang 
datang "mengiaowww" tu...dorang akan doakan kesejahteraan kiter...
wallahualamm...

Susulan Pulapol

  Continue from 2Bulan 13hari nyer post td…wif pic…

Ni pic yg sempat aku berposing amik gambar ngan die masa melawat semalam…Masa aku sampai dlm kol 13.35 wahhh….haha..ikut time 24 hrs dh cam dorang plak…poyo sehhh  ….huhu…Die kene denda sebab lambat sampai kat aku…die sampai dlm kul 14.00 mcm tu la…maner la aku tau die time tu baru lepas g botakkan kepala…aku fikir nk wat surprise ler konon…last2 tengok die kene turun 40(bangkit tubi)…cian die atas sebab2

1st:- keadaan xkemas sebab nampak rambut2 yg dipotong tu…

2nd:-sebab lambat lapor diri kat balai pengawal ker balai pelawat ntah aper ntah…

dorang mmg tegas la…sedih aku tengok…tp kurang2 pun terlepas la jugak rindu terubat rindudi hati…cewahhh…moga2 Tuhan akan tabahkan hati die rempuh terbabooowwww   dugaan2 kat dalam tu…aminnnn!!!!

2nd pic kami…


tengokk muka die lelah…penat kene pumping gak nyer…hmmm  merah muka die time tu…skang dh gelap wakakaka….nmpak gayanyer boleh challenge la aku haha…ada harapan tuk beta lebih putih dan cerah dr die….keskeskes!!!

3rd pic


masa mula2 sampai, kawan aku yg cam die bukan aku….haha…die la yg teman aku g PULAPOL…seb baik x sesat…ader Google Maps…klu x xtau la den…1st time nk g katakan…

4th


yg ni paling aku xbleh tahan…..rasa time tu nak pecah perut ketawa…haahahhahaha  
 tapi aku tahankan…bukan main tegak lagi…walhal aku yg suruh…kata dah nak jadi PoLiS kan…so macam maner die berkawad cam tu la aku nk tgok gambar die…dh la botak licin…silau biji mata den tengok…sori yangggg gurau2 jerk yer!!!  

Part paling aku sayu tengok….masa nak balik die kene lapor diri sekali lagi tuk tamatkan sesi lawatan pelawat…masa aku masuk tu, ader la polis senior kat dlm tu cam tunjuk die kertas pelawat yg aku isi tu…die cakap macam ni kat kawan die “Ko panggil budak ni…lambat lapor!!!” pastu aku kuar aku tengok die masuk lapor diri pastu kene pumping lagi …pastu kuar kene marah…(bukan die sorang jerk ader gak la yg len2 kene gak…!!!) pastu masuk balik kene marah lagi kene pumping lagi bape PULOH dah aku pun xtau…aku stilll x balik gak nk tengok die konon nak bg semangat la hehe…tp die suruh aku balik dulu…aku xnak   sedih tengok keadaan die cam tu…kuar masuk kuar masuk x lepas2 lagi…tengok gaya polis2 kat dlm tu cam saje pun ader…hmmm sabarlah yangg…tinggal baper ari lagi…2 bulan lagi k!!!Doa shiela sentiasa ngan sayang…!!!Amin…mak abah doakan sekali yer…moga2 dikuatkan semangat die!!!!

 

2Bulan 13Hari

Semalam 17/01/2010, aku jumpa die dh kat PULAPOL…hmm rindu terubat sudah…besela kan…tp yang ciannyer die gelap sungguh hampir2 aku xkenal saper die….seb baik ader kawan aku ikut die la yang cam maner 1 JOY….kat sane jaga diri bebaik k….sebelum ni xpernah iron baju dh kene berdikari kan…sume2 dh kene wat sendiri….xp sabar sikit jerk lagi…skang ni tinggal 2 bulan 13 hari jerk lagi….sabar k yanggg…shiela sentiasa doakan syg tabah hadapi segala mungkin dugaan…aminnn….
p/s>>gambar tertinggal la...xp nnti dpt jerk pic aku terus upload kat sini...wat kenangan masa silam...hmmm

Pesanan Seorang Rakan…Iqra’

Sekadar menyampaikan. …… Pesanan terbaik dari seorang rakan….aku dapat dr blog Isuhangat.Net

Assalamualaikum,
Just wanna share with everyone kisah benar yang saya lalui. Baru- baru ni ketika saya nak ke Surau berdekatan dgn rumah saya untuk sembahyang Isyak, seorang pak cik berjanggut putih dan berjubah putih dari jauh melemparkan senyum kepada saya. Kerana masih ada banyak waktu, saya tunggu pak cik berjanggut putih tu dan bertongkat yang tidak saya kenali itu.. Timbul di hati saya untuk jalan seiringan ke surau. Bila beliau hampir pada saya, kami saling memberi salam. Orangnya sudah berumur. Tiba-tiba, pak cik itu memulakan perbualan. Beliau cakap dalam bahasa Melayu dan Inggeris yang agak baik.
Beliau cakap semua ayat Quran baik dan penting, tapi ada tiga surah yang beliau ‘pegang’ betul-betul , dan beliau nasihatkan saya supaya pegang betul-betul juga. Beliau juga nasihatkan saya supaya pesan pada anak-anak supaya pegangnya betul-betul.
Pertama,
kata beliau, surah Al-Fatihah. Selain penting untuk sah sembahyang, ia juga ada doa minta bantuan Tuhan dan mintak tunjukkan jalan yang betul. Mudah-mudahan dengan ‘menjaga’ bersungguh-sungguh surah Al-Fatihah, akan terbuka pintu bantuan dan jalan yang betul untuk kita, kata pakcik.
Kedua,
Surah Al-Ikhlas . Surah ini, katanya, s urah tauhid. Kita mesti ingat Tuhan itu Esa dan semua amalan mesti untuk-Nya. Tak guna buat baik tapi tak ikhlas.
Ketiga,
surah Al-Kafirun , kata pak cik. Bahagian ini, menarik sikit. Pak cik tu cakap surah Al-Kafirun ada kena mengena dengan zaman sekarang, zaman globalisasi. Dalam zaman globalisasi, katanya, anak-anak saya mesti diajar supaya pegang betul-betul surah itu. Sebab, dalam zaman globalisasi, anak saya mungkin kena kerja atau belajar sampai ke Amerika atau ke mana-mana. Kalau dia pegang pada surah Al-Kafirun, insya-Allah, dia akan selamat, kata pak cik. Dia akan bergaul dengan orang beragama lain, tapi dia sedar ‘untukmu agamamu, untukku agamaku’ . Betul juga, fikir saya.
Kemudian, pak cik cakap ada satu lagi perkara yang saya mesti pegang. Orang Islam, katanya, mesti ada tiga kekuatan.
Pertama,
kekuatan minda Minda, kata pak cik, ialah ilmu. Orang Islam mesti ada ilmu, termasuk ilmu moden, ilmu teknologi, ilmu teknologi maklumat (IT) dan > sebagainya kerana ilmu-ilmu itu perlu untuk hidup.
Kedua,
kekuatan hati Hati ialah iman, kata pak cik. Hati orang Islam mesti kuat supaya betapa banyak sekali pun ilmunya, dia sedar siapa yang lebih berkuasa. Bila ilmu ada iman, barulah ilmu dan hidup jadi betul. Kalau minda kuat tapi hati tak kuat, maknanya kekuatan tak seimbang dan ilmu boleh rosakkan iman, kata pak cik..
Ketiga,
kuat fizikal Pertama-pertama, kalau tubuh badan lemah, susah ilmu nak masuk dalam minda, kata pak cik. Kala u pun ada ilmu dan ada iman, jika tubuh badan tak kuat, susah nak beramal. Maknanya, kekuatan masih tak seimbang, katanya .
Habis saja pak cik cakap pasal tiga surah dan tiga kekuatan, beliau minta diri dan hilang dari pandangan saya setiba nya di surau tersebut. Terima kasih kepada pak cik berjanggut tu. Sebelum itu beliau berpesan agar saya sebarkan kepada yang lain. Pesanannya memang baik untuk saya sampaikan..
Iqra’…..!
Take a break……. .meditate. ..3 minutes & calm your mind…
Recite 3x : 1. Katakanlah (wahai Muhammad); ” (Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa; 2. “Allah Yang menjadi tumpuan sekelian makhluk untuk memohon sebarang hajat; 3. ‘Ia tidak beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan; 4. “Dan tidak ada sesiapa pun yang setara dengan-Nya”.
Setelah baca , kongsikan artikel ini kepada seberapa banyak rakan-rakan anda. Wassalam .

Email memancing Maybank2u

Aku saje letak entri yg aku baca dari sebuah blog famous n KREDIT TO  Isuhangat.Net…Aku rasa entri cukup bagus tuk tatapan semua orang tuk tujuan keselamatan kepada sesiapa yg menggunkan khidmat online bank mcm Maybank2U, Cimbclicks, PBEbank, EONBank, BSNonline, aper lg yer….tu jerk la yg aku rajin pastekan…

Xnak citer banyak just bace n amik tau psl benda2 macam ni k xpecially to all of u who use online bank…Just for info n knowledge…

Susulan dari post di isuhangat sebelum ini, http://www.isuhangat.net/2009/12/09/maybank2u-jangan-suka-suka-klik/  dan saya terbaca di sebuah blog mangsa bahawa Maybank2u tidak boleh buat apa-apa walaupun mangsa sudah mendedahkan identiti pencuri lahanat cyber tu dan walau pun sudah buat laporan polis. Ini bermakna kalau sudah terkena, peluang nak dapat balik duit kita yang kena kebas tu tu memang nipis.

Kepada semua pengguna perbankan internet hati-hati dengan email phising Maybank2u. Saya  dapat email ini semalam dan hari ini ibarat pencuri yang tak takut dosa tu semakin berani ‘memancing’. Jangan salah klik – sekali tersalah klik bermakna duit anda akan terbang melalui pelayaran data melalui media tertentu terus ke akaun pencuri cyber ni.

Tajuk Email : IMPORTANT – URGENT CONFIRMATION 
Nama Sender : Maybank Berhad (kununn)

Bagaimana nak mengenal email phising ini?

1. Untuk pengguna gmail, setiap kali anda mendapat email dari Maybank,CIMB dan mana-mana bank lah. Klik “show detail”

Apabila sudah show detail anda akan mendapat tahu alamat email penghantar yang sebenar
untuk kes ini, alamat email ialah : info@a1alerts11.com ( confirm bukan dari Maybank2u)

penipuan internet maybank2u

Link yang diberi: http://www.statem2unow.com/Message.html (confirm bukan dari maybank2u). Macam mana nak detect? Untuk pengguna Mozilla Browser, hanya klik kanan – copy link adress dan pastekan ke notepad ke tapi jangan paste di URL Bar browser anda!

2. Jika anda sudah pasti email tersebut ialah email phising , apa yang perlu kita buat ialah untuk pengguna gmail, klik reply –> pilih Report phising

Apabila saya cuba mengesan tuan punya domain perompak cyber ini;

west-may2u.com , domain ini telah didaftar dengan hosting luar negara iaitu godaddy.com dan telah dilaporkan sebagai SCAM dan tiada detail mengenai tuan punya owner ini

Perbankan melalui internet sebenarnya adalah selamat tetapi pengguna Maybank2u, cimb clicks, bankislam.biz dan sebagainya , sedikit ilmu pengetahuan IT adalah diperlukan selain dari tahu delete cookies dan file, kita mesti tahu ilmu email phising ni.

Sebarkan…

 

p/s>>ingat korg sume amik tau gak psl benda ni tau..jgn wat leka 
takut kiter plak yg terkena nanti...BERHATI-HATI K GUYS....!!!

Makna CINTA Dari NamaMu

ENTRI SUKA SUKI….ini entri bosan yang aku fikir boleh mengupdate blog aku hari ni…ahh bosan bolehla daripada der…

N..pemberi ciuman yang bagus juga

O..mempunyai personaliti yang bagus

R..seorang yang lucu 

S..membuat orang tertawa 

H..setia kepada yang satu 

A..seorang yang gila-gila 

H..setia kepada yang satu 

I..manis dan romatis 

L..pemberi ciuman yang bagus 

A..seorang yang gila-gila 

W..bisa menjadi lucu dan tolol dalam satu waktu

A..seorang yang gila-gila 

T..senyuman yang menawan 

I..manis dan romatis

 

p/s>>korang nak wat gak ker…nak masuk cnie aku dapat pun dari Ariyako nyer facebook…kuikuikui… klik sini ok!!!

Berlagak vs Pelempang

Aku tension tol la…bulan2 pose ni menguji btol…hangin tol aku…rase nak flying kick sepak lempang terajang duku laju2 sume ader r….xsedar diri tol…astagfirullahhalazim!!!
Aku xfaham dunia ni mmg mcm2 ragam ader…aku leh terima kekurangan orang coz diri sendiri pun blom tentu ‘PERFECT beb…tp klu org yg xsedar diri…tu namenyer nak kene ‘PELEMPANG’ tapak kaki dari aku la jwbnyer…klu dh xreti tu ckp la xreti xpyh la nak wat mcm2 pastu ader hati nk mintak tolong aku konon…LU BOLEH BLAHLAH~!!!! Aku pun sedar diri…xmampu wat cara x mampu…susah wat cara susah xpayah la nak ‘BERLAGAK’ bagus ngan aku yang terang2 emang dh tau ko susah…xperlu ‘BERLAGAK’ ngan aku yg ko shopping ker aper ker…sampai ribu2…aku xpernah tanyer pun…klu betol shopping ribu2 sekalipun apsal biler aku tunjuk beg 3 4 ratus ko ckp xmampu….pun ko xsedar diri lagi…name ‘FATIMAH’ tp peel x serupa pun…ntah aper2 ler…aku xtanyer ko punyer citer dulu kala…aku xtanyer ko beli aper aku xtanyer ko wat aper dulu kala…aku xtanyer ko aper2 pun aku cume mintak ketenangan…itu jerk wei xkan nk suh aku cakap bhs vietnam plak ngan ko…ayoyoooo….aku xpeduli ko saper….jgn sampai tahapa kesabaran aku memuncak naya ler ko aku bahasakan….ko dh kene ckit2 ngan aku pun still xsedar diri lagi…aku baru bg hint pun ko hentak henyak jerk ckp tu la ni la….dulu ko kerja setiausaha tp kenapa suh buka ‘WORD’ pun ko xtau…tp cakap berhabuk…nak buka internet pun ko tanyer aku kat maner…walhal ko ckp ko dulu amik kursus tu la ni la…tp simple part pun ko xtau….rase2 mcm ner la aku xnyampah ngan ko…”LU PIKIRLAH SENDIRI….!!!” (pinjam ayat lu NABIL…)
Biler aku fikir2 balik org mcm ni…wat aku xnk layan jerk….tp care aku xnak layan tu salah upernyer last2 aku guna cara lain iaitu bagi balik ‘PAKU BUAH KERAS’ baru dorg akan terdiam terkebil2 mcm tayar traktor…
 
p/s>>>aku bukan org yg suke hina org tp aku org yg mudah xsuke org yg xsedar diri…
 
p/s>>>jadilah org yg disukai bukan yg dibenci….setiap kekurangan ader kelebihannya tp xperlu menunjukkan kelebihan atas kekurangan kau!!!!