Posts Tagged ‘kecewa’

Kau Busuk Otak Kau Pun Busuk

Ni gambar aku pinjam dr blog org yg memang aku salute…Jamil Kucing The CatMan…susah nak cari org yg sanggup pelihara binatang terbiar ni…hmmm…sedih pun ader moga2 usaha abg JAMIL ni brhasil n murah REZEKI!!!!

Hari ni aku nak wat sedikit luahan perasaan tentang sikap segelintir manusia yang anggap diri dia makhluk Tuhan paling baik agaknya…Aku mmg marah sangat-sangat, apalah salah si KUCING kalau tak suka haiwan tu xpayah kau nak halau die dengan simbah air panas bagai….aper KAU xd hati perut ker….ker perut KAU tu mmg O…Bongok punya orang….binatang nama pun binatang…normal la die datang ke kedai KAU duduk bawah meja yang penting die x ganggu pekerjaan KAU n xpernah nak ganggu periuk nasi KAU…Aku rasa la kan kalau binatang tu boleh bercakap mesti die dah makikan KAU!!!!! “BONGOK, OTAK KAT LUTUT!!!!KAU INGAT X SAKIT KER BADAN AKU KENA AIR PANAS!!!!MANUSIA DURJANA!!!!”

Sejahat-jahat aku pun x sampai hati aku nak aniaya binatang tu….Patutla aku tengok kedai KAU x laku…Letak lauk kat depan pun….kedai yang lain aku tengok ramai orang….tp kedai ko rupe2nyer hati KAU BUSUK LAGI BAU DARI BANGKAI!!!!HANYIR!!!! MANUSIA KEJAM…!!!!

Bagi pihak binatang-binatang yang dianiaya kat dunia ni…aku doakan setiap titik derita yang dialami n setiap titik deraan yang dialami juga setiap sakit yang ditahan….Aku doakan orang yang kejam tu mendapat balasannya kelak!!!!AMINNN!!!!

 p/s>>asalnyer ni citer semalam pagi tp aku lambat update...
aku harap sape-sape yang terbaca amikla iktibar...
bintang ni dorang pun ader rs sakit jugak...ader rasa pedih...
dari aper yang aku tau...
kiter g makan kat kedai n campakkan makanan pada dorang biler dorang 
datang "mengiaowww" tu...dorang akan doakan kesejahteraan kiter...
wallahualamm...
Advertisements

Alasan

kuningAlasan…alasan…alasan…aku dh bosan asyik dgr alasan…naper aku rs cam aku jerk yg kene…aku rs x adil…serius sgt aku rs cam aku down sgt2 aku lemah aku rs cam nk meloloskan diri ke satu ruang yg dalam sgt yg jauh yg aku xjumpa sesaper pun…aku buntu…aku hilang arah…semakin buruk plak yg jd lain yg diharapkn lain yg ditunjukkan…ini petanda tuk aku kecewa ker…petanda yg menguji tahap kesabaran ketabahan kekuatan kesungguhan dia pd aku…
Ya Allah, aku alpa dengan dunia-Mu dan kini aku memohon kekuatan dari-Mu…aku mmg insan yg lemah yg x layak memohon ape2…aku insan yg sentiasa memerlukan bantuan dari-Mu…tunjukkan aku jalan yg BENAR…berikan aku petunjuk Aminnnnnn…..

TiPu

Aku dh pesan nk tipu aku pun jgn sampai kantoi…klu bgtau aku pun aperlah slhnyer…mungkin aku akn jeles akan marah tp sekurg2nyer marah aku time tu x melarat x jd mcm skang ni x watkn aku rs cam tertipu…tp biler aku tau dr mulut org len inilah padahnyer…aper yg aku xnk jd selama ni dh jd pun…aku dh pesan beribu kali wat lah aper nk wat xpernah aku halang pun jauh sekali nk jd pengongkong…aku bukn mcm perempuan2 lain yg nk tau 24 jam ko kt ner…yg nk tau aper ko nk wat setiap saat detik…aku cume minta jujur ngan aku bgtau aku aper yg aku patut tau before aku slh paham…or before aku fikir KENAPA mesti ko nk rahsiakan dr aku…dan KENAPA jugak mesti ko suruh org len supaya x bgtau aku semata2 nk jaga hati aku…bukan mcm ni carenyer…dh baper lame ngan aku pun masih xtau lagi ker aku ni mcm ner orgnyer…Aku bukan PERENGUS!!! klu ko xnk aku salah paham ko xnk aku fikir lain ko nk jaga hati aku ko patutnyer bgtau aku dulu lagi before aku tau dr org len…oh bukan kawan, adik angkat aper sume ni…aku mungkin belajar x tinggi tp aku tinggi akal fikiran…dan aku juga nk ko tau betapa kecewanyer hati aku biler org yg aku percaya selama ni…bgtau kat org len jgn bgtau aku…ikutkn hati yg  perit yg terguris dgn ‘kebodohan’ aku sendiri sbb terlalu percaya dh lame aku wat aper yg patut aku wat…tp aku xpernah nk fikir tentang ‘pentingkan diri’…aku fikir tentang kawan aku yg xnk perkara jd lebih buruk…aku diam aku ikut rentak ko…tp jgn sampai aku xtahan lagi…aku mintak 1 jerk kn dr dulu aku dh ckp…we need to trust each other to b honest…dats all…aper susah sgt ker…klu bgtau aku masa tu pun aku mungkin merajuk tp rajuk aku yg ko kenal aku pernah ker berlarutan…im not dat type of gurl k…aku jenis yg boleh terima…ckp r time tu…itu pun susah ker…nak suh aku JUJUR ngan ko…aku wat..aper lagi aku xwat…aku layan kerenah ko…mcm2 aper lagi…tp biler sekali ko tipu aku…ko dh wat aku hilang percaya pd ko…inikah petunjuk yg aku mintak?

p/s>>Tabahkan hatiku…kuatkan semangatku…

Fairuji Tag Aku…ampes

Fairuji Tag Aku

adakah anda suka blogging? kenapa?

suke..tp jarang2 blogging dah pun…siap nak tau lorat r ko!!!

blog siapa yang selalu anda sekodeng? nyatakan 5.

Wajib ker aku kene bgtau…blog ko r saper lagi…pastu blog aeropama, Extremist Thinker, najib, zyraxoxo…tp aku ader 6 wei wahaha lagi 1 Jaja…

adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? yang boleh menyayangi anda sepenuh hati? dan siapakah orang itu?

mesti r ader…die la saper lagi..hehe malulah!!!kepoh r ko nk tau…

taken or single? mane lebih bagus.

stakat neh single tp hati dh di ‘taken’…

pernah tak cinta anda tidak dibalas?

ntah aku pun xtau…yg skang ni dibalas…b4 ni pun dibalas tp aku tolak…cam ner tu?!!

ciri-ciri idaman gf/bf anda? nyatakan 5.

  1. lawak

  2. poyo (xpoyo xbest)

  3. phm aku

  4. layan peel aku

  5. rendah diri..(ni of course)

Alhamdulillah dh dpt dh pun…

pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?

ikut2 25 tp xsedia lg ar…tanggungjawab besar tu…

nak berapa anak?

blom kawin xterfikir pun lagi…nnti dh fikir aku gtau…

5 orang yang tak bertuah ingin anda tag:

  1. kesemua

  2. yang

  3. baca

  4. tag

  5. ini

Hah…hebat aku kan….huhu jawab ek sume…jangan lari aku tau korg nyer IP ek…

Santapan Malam

Air yg berkocak kuat masih xdapat hentikan gusaran
Keheningan cahaya bulan, belum dapat menembusi hati
Akal menidak tp hati xdpt menafi
Sendirian bersama dgn sang malam ketenangan hampiri
kejap menjelma hilang bagai sang lebah yg sesat
Kerusi diduduk beralih tuk org yg x patut
Gusar tetap gusar tetap gusar
Hanya hilang bila kehendak akal yg mahu
datang kembali bila diguna-guna
Pengorbanan dah x bererti
Hanya bererti untuk mereka
Tidak untuk AKU
Tidak untuk kebebasanKU
Tidak untuk KetenanganKU
Tidak untuk semuanya
Hanya cahaya lampu yg meneman
Hanya si pensil, hanya si buku
Semuanya hanya benda-benda
Hanya itu kemampuanKU
Kelayakan yg AKU ada
Kehulu kehilir seorang diri ratapi nasib
Untuk apa, Buang masa dah tertulis pun
Redha yg mampu KU ukir
Cahaya yg hadir sentisa dinanti
Itu jer yg mampu dinanti

p/s>>aku aku dan aku

Dia Anugerah Tuhan

Perkara ni buatkan aku tergerak tuk berkongsi ngan semua…Td aku g tapau, lalu depan sekolah kebetulan plak time budak2 balik sekolah…yg aku hairankan mak bapak sanggup tunggu seberang jalan tuk anak dorg seberang(sekolah rendah)…xpatut betul…klu ank akulah parking jauh pun aku xkisah la aslkan ank aku xseberang jalan sendiri…kemudian, kwn aku cerita tentang sedara die…walaupun benda ni dh lame berlaku tp xsalah rasenyer aku bukakan sebagai pengajaran pd mak bapak yg sygkn anak2 dorg…ingtlah jgn disebabkan terlalu nk kejar masa or watever sanggup biarkan anak seberang sendiri…macam2 boleh berlaku k!!

kisah yg kwn aku ceritakan tu memang menyayat hati…si bapa nak cepat so suruh anak seberang sendiri perhatikan anak die seberang dr dlm kereta jerk…konon selamatla mcm tu…tp, DIA lebih sygkn budak tu…accident kene langgar kat situ juga die hembuskan nafas terakhir…mana tanggungjawab mak ayah, kalau betul nak cepat kenapa sampai sanggup biarkan budak yg baru belajar melintas tu seberang sendiri…biler dh berlaku menangis x berlagu…jangan pandang remeh benda2 mcm ni boleh x!!! sedarlah sikit kita kat dunia ni dipinjamkan dan diberikan tanggungjawab untuk menjaga anak2 jd pikullah tanggungjawab tu…jangan fikir nak cepat jerk, cuba kalau masa perhatikan anak melintas dr dalam kereta dh buang masa baik terus jerk bawak budak tu…lintaskan die xmakan mase samapai 1 jam pun…yg 5 minit tu pun nak berkira ker…

sorilah…aku klu bab2 macam ni memang emosi ckit…aku xsuke sume org pentingkan diri sampai nyawa anak tergadai…depan mata die tengok anak die terpelanting…korg sanggup ker? kalau aku biar lambat g keje xper asalkan aku xkehilangan org yg aku sayang…mungkin setiap yg hidup akan menemui kematian…tp jangan samapai apa yg xpatut berlaku berlaku jugak depan mata…jangan fikir yg anak tu boleh…mungkin die memang pandai melintas tp mungkin masa tu bukan luck die…cuba ayahnyer ada dengan die…kemungkinan xkan terjadi mcm tu……

 

p/s>>sedih dengan sikap sambil lewa macam ni…

 

Buntu

Aku buntu…
apa xkan adakah jalan penyelesaian…
kenapa mesti aku…
apa lagi salahku…
semua org menyanjung…tapi
macam mana aku nak sanjung….
sedangkan apa yg aku alami…adalah satu keperitan…
Berikan…
itu saja yg mampu aku lakukan…
ikut patuh dengar lakukan…
apa lagi yg aku x buat…
semua aku buat…
apa silapku…di mana salahku…
aku baiki…aku perlahankan…aku senyapkan…
aku lalui dengan kegagahan yang aku akan pergi…
pergi untuk mendapatkan secebis pelangi…
pelangi yg xselalu muncul dalam hidupku…
Penantian…
dah lama sangat…sampai x ternanti…
bila baru tiba masa tuk aku…
susah sgt ker nk paham…
aku cuba paham dia…
tapi dia xpernah cuba paham aku…
aku pun nak sanjung dia…
tapi bahagian mana yg perlu aku sanjung…
Aku Buntu…