Posts Tagged ‘keinsafan’

Keajaiban di peperangan Gaza

Aku terkedu biler bace artikel ni dari blog Isuhangat…Buat pedoman kita…yakinlah sesungguhnya Allah sentiasa bersama mujahid palestin..
jangan terikut-ikut kata2 orang munafik yg mereka berpecah & lain2 fitnah.
yang berpecah adalah manusia2 hipokrit bertopengkan pejuang!!!

Allah-hu-akbar…

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, “Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?”, lalu baginda menjawab, “Aku mahu berperang di Gaza !!!”.
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar!!!

Perang 22 hari di Gaza akhirnya dimenangi oleh Islam mengalahkan tentera Israel yang lebih ramai, peralatan yang canggih serta bantuan serangan dari udara dan laut. Kini usaha dan tenaga ditumpu kearah membina semula infrastruktur Gaza yang musnah. Dalam masa yang sama penduduk Gaza
bercerita tentang karamah (keramat) yang berlaku sepanjang Jihad tersebut. Ini membangkit lagi keimanan dan semangat mereka untuk terus berjuang membebaskan bumi Palestin dari penjajahan Yahudi dan Kuasa-kuasa Besar Dunia. Dari ceramah dalam program “Malam Selamatkan Palestin” di Masjid Sikamat, Seremban anjuran ISMA NS yang disampaikan oleh wakil Palestin, Naji As-Sarhiy dan badan-badan kebajikan yang pulang dari Gaza baru-baru ini, berikut adalah sebahagian kecil dari kisah-kisah Karamah tersebut yang sampai kepada saya :

1. Mujahideen, walaupun tangkas di medan darat, namun terdedah kepada bahaya serangan dari udara yang dikuasai 100% oleh tentera Israel . Satu ketika datang sekumpulan burung berhampiran dengan mereka. Tiba-tiba burung-burung tersebut terbang secara mengejut seolah-olah ada sesuatu akan berlaku di situ. Melihat keputusan burung-burung tersebut, para Mujahideen juga segera meninggalkan tempat tersebut. Hanya beberapa ketika selepas itu tepat di tempat tersebut dibedil oleh tentera Yahudi.

2. Ketika para Mujahideen bertekad untuk menyerang kawasan tentera Israel, datang kabus meliputi kawasan tersebut, lalu mereka dapat mara sehingga ke tengah-tengah tentera Yahudi sedang musuh tidak dapat melihat mereka. Para mujahideen dapat menembak kesemua musuh dengan mudah.

3. Seorang doktor menceritakan ketika dia membedah seorang mujahid yang dibom oleh Yahudi hingga habis tubuh badannya dimasukki serpihan besi (sharpnel). Mujahid tersebut masih hidup kerana jantungnya tidak ditembusi serpihan besi tersebut kerana serpihan dibahagian dadanya melekat pada kitab Al-Quran yang beliau letakkan di dalam poket bajunya.

4. Beberapa orang tentera Yahudi mengatakan bahawa tentera HAMAS yang mereka lihat memakai pakaian putih, sedangkan para Mujahideen memakai pakaian ala tentera seperti biasa.

5. Seorang wanita mengandung disahkan doktor disetiap pemeriksaan bahawa kandungannya adalah bayi perempuan.. Sebaik suaminya syahid dalam Perang Gaza, pemeriksaan doktor mendapati kandungannya adalah seorang lelaki.

6. Dalam masa 22 hari peperangan, bayi-bayi lelaki yang dilahirkan lebih ramai dari kebiasaan iaitu lebih dari 3000 orang bayi lelaki.Bilangan yang terbunuh ialah seramai lebih 1300 orang (sahaja). Allah
swt menggantikan dalam peperangan tersebut, mujahideen masa depan yang lebih ramai.

Apabila jenazah Hasan Ismail Abu Syanab yang syahid pada hari pertama serangan Yahudi ke atas Gaza, hendak dikebumikan diliang lahad ayahnya, Asy-Syahid Ismail Abu Syanab, yang syahid 5 tahun lalu, mereka dapati jasad Ismail masih dalam keadaan seperti mula-mula dikebumikan 5 tahun
lalu. Kain kafannya masih putih bersih. Sila ke laman Karamah Asy-Syahid Ir. Ismail Abu Syanab di Gaza. Beliau adalah salah seorang pengasas dan pemimpin HAMAS.

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda keterangan Kami di ufuk dan dalam diri-diri mereka sendiri sehingga jelas kepada mereka bahawa Dia adalah benar. Tidakkah cukup lagi bahawa Tuhanmu, sesungguhnya Dia menyaksi segala sesuatu. ” (Fussilat:52) .

p/s>>artikel ni pesan utk kiter semua....Allah-Hu-Akbar!!!!!
Advertisements

Dia Anugerah Tuhan

Perkara ni buatkan aku tergerak tuk berkongsi ngan semua…Td aku g tapau, lalu depan sekolah kebetulan plak time budak2 balik sekolah…yg aku hairankan mak bapak sanggup tunggu seberang jalan tuk anak dorg seberang(sekolah rendah)…xpatut betul…klu ank akulah parking jauh pun aku xkisah la aslkan ank aku xseberang jalan sendiri…kemudian, kwn aku cerita tentang sedara die…walaupun benda ni dh lame berlaku tp xsalah rasenyer aku bukakan sebagai pengajaran pd mak bapak yg sygkn anak2 dorg…ingtlah jgn disebabkan terlalu nk kejar masa or watever sanggup biarkan anak seberang sendiri…macam2 boleh berlaku k!!

kisah yg kwn aku ceritakan tu memang menyayat hati…si bapa nak cepat so suruh anak seberang sendiri perhatikan anak die seberang dr dlm kereta jerk…konon selamatla mcm tu…tp, DIA lebih sygkn budak tu…accident kene langgar kat situ juga die hembuskan nafas terakhir…mana tanggungjawab mak ayah, kalau betul nak cepat kenapa sampai sanggup biarkan budak yg baru belajar melintas tu seberang sendiri…biler dh berlaku menangis x berlagu…jangan pandang remeh benda2 mcm ni boleh x!!! sedarlah sikit kita kat dunia ni dipinjamkan dan diberikan tanggungjawab untuk menjaga anak2 jd pikullah tanggungjawab tu…jangan fikir nak cepat jerk, cuba kalau masa perhatikan anak melintas dr dalam kereta dh buang masa baik terus jerk bawak budak tu…lintaskan die xmakan mase samapai 1 jam pun…yg 5 minit tu pun nak berkira ker…

sorilah…aku klu bab2 macam ni memang emosi ckit…aku xsuke sume org pentingkan diri sampai nyawa anak tergadai…depan mata die tengok anak die terpelanting…korg sanggup ker? kalau aku biar lambat g keje xper asalkan aku xkehilangan org yg aku sayang…mungkin setiap yg hidup akan menemui kematian…tp jangan samapai apa yg xpatut berlaku berlaku jugak depan mata…jangan fikir yg anak tu boleh…mungkin die memang pandai melintas tp mungkin masa tu bukan luck die…cuba ayahnyer ada dengan die…kemungkinan xkan terjadi mcm tu……

 

p/s>>sedih dengan sikap sambil lewa macam ni…

 

Buntu

Aku buntu…
apa xkan adakah jalan penyelesaian…
kenapa mesti aku…
apa lagi salahku…
semua org menyanjung…tapi
macam mana aku nak sanjung….
sedangkan apa yg aku alami…adalah satu keperitan…
Berikan…
itu saja yg mampu aku lakukan…
ikut patuh dengar lakukan…
apa lagi yg aku x buat…
semua aku buat…
apa silapku…di mana salahku…
aku baiki…aku perlahankan…aku senyapkan…
aku lalui dengan kegagahan yang aku akan pergi…
pergi untuk mendapatkan secebis pelangi…
pelangi yg xselalu muncul dalam hidupku…
Penantian…
dah lama sangat…sampai x ternanti…
bila baru tiba masa tuk aku…
susah sgt ker nk paham…
aku cuba paham dia…
tapi dia xpernah cuba paham aku…
aku pun nak sanjung dia…
tapi bahagian mana yg perlu aku sanjung…
Aku Buntu…

Nescafe pahit aku…

Semua bloggers wat entri pasal selamat tinggal 2008….tp aku, len plak citer mule2 mmg la aku pun nk jugak wat entri selamat tinggal 2008…selamat datang 2009 or selamat dtg azam baru…tp nk wat cam ner azam aku belum tercapai so terpaksa la sambung ke tahun 2009…xdapat la aku wat entri tu…lagipun, aku xtau aper yg nk ditulis nk diperah otak aku ni psl aper yg berlaku kat 2008 kot…aper xnyer, dlm setahun ader 365 hari dalam 1 hari ader 24 jam…1jam ader 60 min, dalam 1 min ader 60sec plak… dihitung didarab ditambah di di di di sume la.. jadi ler mcm ni dlm 60 min plak ader 3600sec…dalam tempoh aku mengharungi tahun 2008 ni…mcm2 yg berlaku dlm 1 min tu…bukan aku jerk korg pun same…pikir2kanlah yer!!! itu baru 1 min dalam sehari blom dikirekan lg pengiraan sec dlm 24 jam=1hari tu…rase2nyer xperlu aku nyatakan kat cnie korg pun pandai2 belaka kirelah sendiri…xder masenyer aku nk buka entri pengiraan plak kat cnie…banyak cantik muke aku…(cantik ker…tunggu org puji lambat pujilah sendiri wakakaka!!! )…mcmc2 berlaku dlm hidup aku…pahit/manis/masam/kelat dan yg sewaktu dengannyer…pendek citer segala perasa yg digunakan kat dunia ni lah bercampur gaul dlm minuman nescafe yg aku minum selalu tu dicampur ngan rase nikmat yg xterkata plus dgn perasaan yg kucar-kacir tika menyedut/menghirup ke mulut aku tu…korg bayangkanlah sendiri!!!itulah die nikmat hidup aku…tp rasenyer aper yg aku kecap dlm harungi 2008 ni belom puas aku nikmati…banyak yg aku harap blom tercapai…(tetibe rase pahit plak nescafe yg aku minum ni… )dhlah…mls aku nk citer klu citer sampai biler pun xabis…so biarlah aku simpan dlm periuk nasi kat dapur yg tengah rendam ngan air tu tuk ilangkan segala lebihan nasi yg melekat kat periuk tu…aku nk ucapkan semoga korg berjaya mencapai impian n azam korg tahun 2009 ni k n bukan pd korg jerk tp pd diri aku jugak la….

POHON KEMAAFAN!!!

  • aku nk mohon maaf kalau aku xsengaja tersakitkan hati terkecilkan hati terlantangkan suaraku yg merdu bak burung gagak ni…segala ter lah senang citer…
  • yg ni aku nk mohon maaf coz aku tau mmg aku ader wat slh secara xsengaja…aku sedar manusia ni xperfect aku pun same, aku mmg patut minta maaf tp aku xtau mcm ner…nk kater aku xckp aku dh ckp tp nmpknyer berkesan or x ntahlah xtau nk ckp…yg pasti aku dh ngaku silap aku mmg aku tau mereka2 ni perlu amik waktu tuk fikirkan samaada nk memaafkan aku or nk biarkan benda ni berlalu mcm tu jerk…banyak aku nk ckp sebenarnyer tp xperlulah nk nyatakan kat cnie cukuplah sekadar mereka2 ni yg bace entri aku ni tau n terpulanglah pade korg2 sume k…aku terima andai ini yg terurat…
  • yg ni aku nk minta maaf pd bes frenz aku a.k.a opismate aku, aku xpasti mungkin aku ader wat salah jugak ngan die aku terkecilkan hati die…terbuat die rase nk mengamuk ngan aku ker…lynn i’m so sorii…klu aku der wat slh…mungkin aku leka berchat bagai td pg…aku tau ko marah aku psl tu kan…aku nk ckp ngan ko tp nmpknyer biler tgok muke ko mcm nk terkam jerk…aku xjd nk ckp…so aku harap sgt ko masuk entri ni…aku tau aku mmg xpatut wat mcm tu pg td…time keje keje kan…aku minta maaf k… jgnla masam2 lg topo…………………… BUNGA ni khas aku paste tuk ko…aduhhh sahabat xpernah aku mcm ni ar…giler tol!!!!kawannn soriiii!!!!~

Adoiii…!!!

wallpaper6pc8Adoii….
penat dh la wei…rase2 kalau sesaper kat cnie yg terasa hati ngan aku…aku xtau nk ckp ape dh…but pliz la ni dh kali keberapa dh aku minta maaf…aku akui aku salah kalau itu boleh memuaskan hati tp tujuan aku bukan nk langgar janji bukan nk kecoh or kepoh…itu mmg bukan aku…aku sedar k benda dh berlaku mmg xleh patah balik but ape lagi aku nk wat ni spy dpt puaskan hati ko…udah2lah tu…aku dh la xreti nk pujuk org…oooo kawan aku oii….im so sori la dude!!!!!~ really2 sori laaaa…~~~
heee…xtau dh nk ckp aper…memang dh buntu ni…tahap gaban king arthur ar org ckp senang citer…aku dh terima balasan k…klu nk diam gak nk menjauhkan diri gak ok la xper la…aku pun xsuke nk ckp lebih2 lagi nyampah plak kang susah jugak tambah lg 1 masalah tol…terpulang la dude aku terima jerk…
Anyway, thanx dude coz pernah jd kwn aku…banyak ko dh ajar aku n aku belajar dr kesilapan aku…aku hargai persahabatan antara kiter…thank u so much…
Cukupla sampai cnie…aku hargai persahabatan jangka pendek mcm ni…

Bulan Itu Senyum…

Sume blogger nk adaptasikn cerita psl BULAN SENYUM yg kuar UTUSAN pada hari ni…yg dikatakan salah satu bintang merupakan planet Venus n one more alamak terlupa sudah!!! heh heh heh…tp aku rase aku nk letak ker…xnk kot…so hari ni aku rase aku just nk share jerk ngan korg2 sume ni betapa seronoknyer dpt tengok bulan senyum tapi aku xdapat tengok…HUAHUAHUA!!!! sedih bangat ni kebetulan malam tu tak tengok berita la plak…kerugian betol la….

Semakin akhir zaman semakin banyak plak yang happen kat dunia ni…yg pelik-pelik berlaku…kemungkinan jugak sempena raya Qurban so bulan pun senyum tp kenapa tak sebelum2 ni bulan senyum jugak….nape semakin hari aku rasekn semakin seram plak…seram bukan sebab tengok hantu ek…kkorg ni cepat sgt menafsirkan ek…aparaaa!!!

Maksudku, sekarang ni tertulis sudah negara kucar-kacir…mcm2 yg berlaku…satu lg korang sume ingat x (aku ingt2 luper la…hehehe) ader dlm Quran (ulama pun mengiakan…aku luper r…adushhh) yang kata pasal angka 7-7 tu….sekarang ni kan tahun 2008 merupakan tahun pertama malang for us…yang seingt aku dikatakan 7 kali kemarau n 7 kali kesuburan…lebih kurang mcm tu la…

nk ckp lebih aku sendiri luper kat maner aku bace psl benda ni…tapi yang dpt aku berikan kat sini memang sudah pasti pasal angka 7-7 tu…

aku edit balik post ni n aku nk letak pic ckit jerk psl bulan senyum ni…

aku pinjam gambar ni dri forumer cari.com…untuk tatapan korg jerk…

bulan

bulan1

bulan2

>> yg gambar bwh ni klu korg perasan posisi bulan terbalik…n bulan dlm keadaan yg bukan senyum mcm masam jerk…gmbar ni aku amik dri forumer cari.com jugak n gambar ni diambil di Western Canada  & planets dalam posisi sad face terbalik..subhanallah…
bulan3

>>yg ni aku amik dri berita harian…kredit to berita harian…

bulan4

P/S : sesama kita amik iktibar n sesama kita mmerubah diri ke arah yang lebih baik k…