Posts Tagged ‘lagu’

Die Tido…

Die tido…aku bosan…xtau nk wat oper…aku hadap comp just tuk menghilangkan kebosanan…ingtkn kebosanan ku boleh ilang x rupenyer…bertambah bosan lagi…aku buntu nk wat aper lg ni…nk wat bodoh xreti wat pandai aku reti…aper aku merepek ni..aku pun xtau…sambil dgr lagu “I Hate This Part Right Here” aku bertambah bosan…mcm perli jerk pun ader gak lagu ni…mmg aku benci biler ni berlaku…klu kat opis dh bosan…kat umah bosan jugak…abis tu kat maner xbosan…dpt mkn Johnny pun sedap ni…tp dh tutup…kepingin la plak…aku nk blah la…aku nk abiskan bace buku…”Peribadi Muslim”…

bye sume….



ari nie xder pesanan yer…

Advertisements

Syukur….

mata terpejam
untuk ku tahan
tangis ku lindung

berpanjangan
makin ku lawan
makin ku ronta
tangis ku luruh bercucuran
berkilau cahaya
di ufuk pandangan
masih ku nampakkan
wajahmu..
yang terindu – rindukan
baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana Tuhan mahu menyatakan cintanya

kepada kita insan
makin ku lawan, makin ku sedih
tangis ku tangis
berlarutan
sandaran asmara
hanyalah harapan
esokku dambakan
disisimu.. tak lagi ku akan…
baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana Tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan
syukur ku sedar sebelum bercerai nyawa badan
sempatlah diri buat perhitungan
janganlah pulang dengan kekesalan
cintanya…
tak pernah ku agungkan….
makin ku pejam
makin ku sedih
tangis ku tangis
berlarutan
sandaran asmara
hanyalah harapan
esokku dambakan
disisimu tak lagi ku akan
baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan
syukur ku sedar sebelum bercerai nyawa badan
sempatlah diri buat perhitungan
janganlah pulang dengan kekesalan
cintanya…
tak pernah ku agungkan….