Posts Tagged ‘makna’

Baik Jangan…

Aku just nk update to inform dat dlm hidup kiter ni memang selalu akan di’judge’ oleh somebody or some1 or sape2 la watever…mungkin aper yg aku tulis ader yg terasa tp terus-terang memang tu niat aku pun…saper aku mls ar nk cakap sendiri mau ingat…nk aibkan org xbek juga…seburuk2 sehina2 aku yg xbertudung ni aku tau maner betul maner salah…jgn suke suki nk judge aku ni banyak dosa or watever…jangan sesuka hati nk meludah kat cnie…(FYI aku x suke aper yg dicomment oleh si peludah tu dats y aku delete trus comment die…hati sakit menyampah sume ader…mula2 aku nk approvekn comment die tp xbleh ar nk tipu diri sendiri…geram jerk…sendiri mau ingat ler…pikir r sendiri…) setiap org ader mungkar n nangkir yg mencatat amalan harian aku, x perlu ko nk lorat2 bgtau aku ni banyak dosa or x…jage diri sendiri sudah…hal aku jgn nk lorat…aku pun xalu2kn kedatangan ko kat cnie…tolong yer klu setakat nk meludah walhal aku pun ko xknl lagi xperlu nk meloratkan diri n xperlu nk susah2kn diri meluangkan masa nmembazirkan masa ko yg emas tu…so BAIK JANGAN cbuk nk mem’bz’ ‘body’kn diri tuk jaga tepi kain org…HARAP MAKLUM!!!! aku xpernah kacau ko so BAIK JANGAN cube2 nk kacau hidup org plak…terlanjur plak lupa aku nk ucapkan terima kasih pd ko ats comment yg ko berikn tu…thanx so much…memberi peringatan pd aku supaya berlapik dengan lapik yg lebih tebal sebelum memulakan bicara…

lirik yg menusuk ke jiwa

NIDJILaskar Pelangi

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya
laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita
 p/s>>aku xtau naper aku suker lirik ni...
walhal dulu lagu ni aku xsuke...tp biler dh tgok video clip sekali rase cam psl 
kehidupan yg "sesetengah org fikir" TAK ADIL UNTUK MEREKA!!! 
Aku bersyukur walau hidup hanya sederhana...Aaamiiinnn...(^_^)

Seksi…korang rase..?

1st of all, biar aku tegaskn kat cnie yg aku hanya nk curahkan luahkan berikan idea n ini berdasarkan pengalaman depan mata…aku dpt ilham biler baca blog ET >>> http://globe.thinker.my/seksi-pada-nama-telanjang-yang-nyata

Aper seksi pada mata korg?

-“aku pergi tapau…ader sorg pompuan yg umurnyer lingkungan umur aku jugak 20an la…die amik order, aku pun orderla…then, aku tunggu…dlm hati aku seraya berkata…mcm maner die bleh mcm tu?”
Kat ats tu adalah 1 scene yg aku sendiri alami dgn kwn aku…dlm kepala terfikir jgak bleh tahan menantu makcik ni…sexy!!!!! dgn tshirt lengan pendek nmpak ketiak tp pakai tudung…mcm ner rupa tu…kedai tu plak banyak org2 tua yg berkunjung minum petang…mkn tengahari pgi smpi petang la pendek kata…itulah aku sbg pompuan pun malu n segan…tp len org len peel, aku just nk tegaskn n aku seru kaum hawa kat luar sane…klu kiter bertudung biarlah dr hati niatkn untuk menutup aurat tp bukn untuk berfesyen bagai…aku buknlah org yg perfect n aku juga bukan kaum hawa pujaan kaum adam yg baik serba serbi…aku hanye seorg perempuan bernama Norshahilawati Salleh…aku juga bukn seorg yg memakai tudung k…tp hati n sanubari aku merasa malu biler tgok pd keadaan sekeliling…aku juga bukanlah seorg yg seksi seperti yg ET war2kn tentang seksi kat blog die tu…aku hanya aku…simple cool steady…n aku juga mungkin org yg berhak untuk kmen tentang org len tp aku hanya mencoret aper yg aku rase aku nk sume tau yg seksi xterletak pd ‘body shape’ tp pd diri kiter…pd siapa kiter yg sebenarnyer….nk diikutkan pompuan tu seksi dalam kotak mcm yg aku komen pd ko et!!
 
Itu ker seksi yg lelaki2 selalu war2kn yg selalu terpampang kat mata berangan kat kepala…ternampak2 terbayang2 bagai…aku pernah ingtkan kakak aku…(klu nk pakai tudung biar betol klu takat nk fesyen bagai xpyh pakai…jgn malukan diri sendiri depan org…) aku xtipu keinginan ader dlm diri aku untuk bertudung…aku sdg mendalami dan buku terbaru yg aku baca”peribadi muslim”…aku masih mendalami tentang kecetekan aku dlm agama n aku sdg ke arah tu…
 
Buat pengetahuan korg pembaca di luar sana, aku nk bgtau korg yg seksi sebenarnyer bukan pd bentuk tubuh seorg insan…mungkin die bdn berketul2 barulah lelaki yg seksi, dada berbulu (no way…) itu nmpak mmg seksi tp itu seksi dlm kotk…klu seksi jerk akal xder pun xgune jugak…seksi pada bentuk tubuh seorg wanita…mmg seksi..bak kata ariyako 38-26-32…hebat kn arie…klu bentuk tubuh mcm ni cutting model arie yg ckp, bukn aku…aku bgtau jerk…sume org nk bentuk tubuh mcm ni…tp mcm ner ngan org yg gempal…mereka ni seksi jugak aper? ok close topic bentuk tubuh…
 
Seksi…..pd mata aku seksi seseorg tu terletak pada pengetahuannyer, pd pemikirannyer luar jangkaan kiter…seseorg yg halus dirinyer…seseorg yg sukar dimengertikan sukar diketahui akan diri die yg sebenarnyer…seseorg yg misteri…dats call sexy…itu makna seksi dlm pengertian aku…korg cam ner…?klu die seorg yg lebih ilmunyer dr aku lg aku suke…die seksi biler dipandang sdg memikirkan sesuatu…lebihkah aku membuat bayangan…!!hahaha…
p/s>>seksi itu biler saat sesuatu berada dlm fikiran kamu kamu kamu n kamu…
p/s>>>puas dgn keseksian yg aku dpt…kehkehkeh…
49oz

~BURUNG ITU SEKSI…~

Bulan Itu Senyum…

Sume blogger nk adaptasikn cerita psl BULAN SENYUM yg kuar UTUSAN pada hari ni…yg dikatakan salah satu bintang merupakan planet Venus n one more alamak terlupa sudah!!! heh heh heh…tp aku rase aku nk letak ker…xnk kot…so hari ni aku rase aku just nk share jerk ngan korg2 sume ni betapa seronoknyer dpt tengok bulan senyum tapi aku xdapat tengok…HUAHUAHUA!!!! sedih bangat ni kebetulan malam tu tak tengok berita la plak…kerugian betol la….

Semakin akhir zaman semakin banyak plak yang happen kat dunia ni…yg pelik-pelik berlaku…kemungkinan jugak sempena raya Qurban so bulan pun senyum tp kenapa tak sebelum2 ni bulan senyum jugak….nape semakin hari aku rasekn semakin seram plak…seram bukan sebab tengok hantu ek…kkorg ni cepat sgt menafsirkan ek…aparaaa!!!

Maksudku, sekarang ni tertulis sudah negara kucar-kacir…mcm2 yg berlaku…satu lg korang sume ingat x (aku ingt2 luper la…hehehe) ader dlm Quran (ulama pun mengiakan…aku luper r…adushhh) yang kata pasal angka 7-7 tu….sekarang ni kan tahun 2008 merupakan tahun pertama malang for us…yang seingt aku dikatakan 7 kali kemarau n 7 kali kesuburan…lebih kurang mcm tu la…

nk ckp lebih aku sendiri luper kat maner aku bace psl benda ni…tapi yang dpt aku berikan kat sini memang sudah pasti pasal angka 7-7 tu…

aku edit balik post ni n aku nk letak pic ckit jerk psl bulan senyum ni…

aku pinjam gambar ni dri forumer cari.com…untuk tatapan korg jerk…

bulan

bulan1

bulan2

>> yg gambar bwh ni klu korg perasan posisi bulan terbalik…n bulan dlm keadaan yg bukan senyum mcm masam jerk…gmbar ni aku amik dri forumer cari.com jugak n gambar ni diambil di Western Canada  & planets dalam posisi sad face terbalik..subhanallah…
bulan3

>>yg ni aku amik dri berita harian…kredit to berita harian…

bulan4

P/S : sesama kita amik iktibar n sesama kita mmerubah diri ke arah yang lebih baik k…