Posts Tagged ‘miss U’

Susulan Pulapol

  Continue from 2Bulan 13hari nyer post td…wif pic…

Ni pic yg sempat aku berposing amik gambar ngan die masa melawat semalam…Masa aku sampai dlm kol 13.35 wahhh….haha..ikut time 24 hrs dh cam dorang plak…poyo sehhh  ….huhu…Die kene denda sebab lambat sampai kat aku…die sampai dlm kul 14.00 mcm tu la…maner la aku tau die time tu baru lepas g botakkan kepala…aku fikir nk wat surprise ler konon…last2 tengok die kene turun 40(bangkit tubi)…cian die atas sebab2

1st:- keadaan xkemas sebab nampak rambut2 yg dipotong tu…

2nd:-sebab lambat lapor diri kat balai pengawal ker balai pelawat ntah aper ntah…

dorang mmg tegas la…sedih aku tengok…tp kurang2 pun terlepas la jugak rindu terubat rindudi hati…cewahhh…moga2 Tuhan akan tabahkan hati die rempuh terbabooowwww   dugaan2 kat dalam tu…aminnnn!!!!

2nd pic kami…


tengokk muka die lelah…penat kene pumping gak nyer…hmmm  merah muka die time tu…skang dh gelap wakakaka….nmpak gayanyer boleh challenge la aku haha…ada harapan tuk beta lebih putih dan cerah dr die….keskeskes!!!

3rd pic


masa mula2 sampai, kawan aku yg cam die bukan aku….haha…die la yg teman aku g PULAPOL…seb baik x sesat…ader Google Maps…klu x xtau la den…1st time nk g katakan…

4th


yg ni paling aku xbleh tahan…..rasa time tu nak pecah perut ketawa…haahahhahaha  
 tapi aku tahankan…bukan main tegak lagi…walhal aku yg suruh…kata dah nak jadi PoLiS kan…so macam maner die berkawad cam tu la aku nk tgok gambar die…dh la botak licin…silau biji mata den tengok…sori yangggg gurau2 jerk yer!!!  

Part paling aku sayu tengok….masa nak balik die kene lapor diri sekali lagi tuk tamatkan sesi lawatan pelawat…masa aku masuk tu, ader la polis senior kat dlm tu cam tunjuk die kertas pelawat yg aku isi tu…die cakap macam ni kat kawan die “Ko panggil budak ni…lambat lapor!!!” pastu aku kuar aku tengok die masuk lapor diri pastu kene pumping lagi …pastu kuar kene marah…(bukan die sorang jerk ader gak la yg len2 kene gak…!!!) pastu masuk balik kene marah lagi kene pumping lagi bape PULOH dah aku pun xtau…aku stilll x balik gak nk tengok die konon nak bg semangat la hehe…tp die suruh aku balik dulu…aku xnak   sedih tengok keadaan die cam tu…kuar masuk kuar masuk x lepas2 lagi…tengok gaya polis2 kat dlm tu cam saje pun ader…hmmm sabarlah yangg…tinggal baper ari lagi…2 bulan lagi k!!!Doa shiela sentiasa ngan sayang…!!!Amin…mak abah doakan sekali yer…moga2 dikuatkan semangat die!!!!

 

seminggu

Seminggu lebih sudah…Penantian tetap penantian…Doa aku iringkan…hmm…korg pun doakan la sekali yang baik-baik yer…4 bulan lagi la…lamenyer…PULAPOL…best ker kalau jd polis…best kot…yg penting hati dah suka kan…accept jerk la rezeki Tuhan bagi…kang memilih kempunan plak…k la aku nk bagitau ni jerk…bubyeee….
  
SEDIH AKU MACAM IKON NI LA…
 
  
FOR ‘U’

Hmmmm…..Kesayangan

sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yg telah membuat ku menyintai mu

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…

Die Tido…

Die tido…aku bosan…xtau nk wat oper…aku hadap comp just tuk menghilangkan kebosanan…ingtkn kebosanan ku boleh ilang x rupenyer…bertambah bosan lagi…aku buntu nk wat aper lg ni…nk wat bodoh xreti wat pandai aku reti…aper aku merepek ni..aku pun xtau…sambil dgr lagu “I Hate This Part Right Here” aku bertambah bosan…mcm perli jerk pun ader gak lagu ni…mmg aku benci biler ni berlaku…klu kat opis dh bosan…kat umah bosan jugak…abis tu kat maner xbosan…dpt mkn Johnny pun sedap ni…tp dh tutup…kepingin la plak…aku nk blah la…aku nk abiskan bace buku…”Peribadi Muslim”…

bye sume….



ari nie xder pesanan yer…

Aku Rindulaaa….

Aku rindulaaa…

Rindu yang membuak-buak di dada…bila akan surut rindu ni…kadang-kadang aku jelez sangat2 ngan pasangan yang duduk berdua makan bersama, jalan2 shopping, seronoknyer…bukan aku xdapat tp aku rinduu benda2 macam tu…rindu sangat…orang yang aku sayang terpaksa bekerja…jumpa pun seminggu sekali jerk kadang2 tu xdapat jumpa jugak coz kerja die…tapi takkan la aku nak cakap”yang.., xpayahlah g keje…” giler ker aper aku nak cakap macam tu dah name pun keje…xkan nak halang pulak kot…aishhhh, rindunyerrrr….

Aku rindulaaa…

Rindu pada abah aku…abah, rindula…bila nak jumpa ni…abah asyik tepon tanyer kabar jerk n kadang2 kita gilir2 tepon…tapi tetap rindu kat abah…abahhhh…haaa apa yang xkena ngan aku ni dilanda kerinduan yang amat sangat ni…raya ari tu, aku hanya dapat mintak ampun n wish selamat ari raya kat abah dalam tepon jerk…nak jumpa pun xdapat…Ya Allah dugaan untukku ker ini…

Aku rindulaaa…

Rindu pada abang besar jugak…apala yang anak buah aku sedang buat skang ni ek…mesti tengah gelak2 coz die tu hyperxtive…kalau x sebab tido satu rumah dicanang kehulu kehilir memekak jerk…aku rase dah 2 tahun agaknyer umur anak buah aku tu…rindunyer aku pada abang besarku kat sana…kenapa la raya ari tu xbalik…Ya Tuhan, sampai satu saat xlarat aku menanggung rindu ini…tapi ku kuatkan juga untuk mengharungi qada dan qadar Mu…

Aku rindulaaa…

Saat rindu muncul dalam jiwa aku xberdaya nak menepis…aku dapat kekuatan itu tapi kelemahan juga yang menang…Kadang2 kubuatkan mimik yang gembira, ku gelak ku ketawa, ku senyum, ku tabahkan jiwa dan hatiku mengharunginya tapi apa daya sampai saatnyer perasaan itu kembali semula bertakhta di hati… 

Kalau esok org yg awk sayang BISU, apa yg awk nak dia ucap? Kalau esok org yg awk sayang PEKAK, apa yg awk nak dia dengar? Kalau esok org yg awk sayang BUTA, apa yg awk nak dia LIHAT? Tapi andainya, esok org yg awk sayang pergi untuk selamanya, INGATLAH x ada lagi awak untuk bersamanya…

P/S : Renungilah dan hargailah dirinya selagi dia masih ada…