Posts Tagged ‘musykil’

Keajaiban di peperangan Gaza

Aku terkedu biler bace artikel ni dari blog Isuhangat…Buat pedoman kita…yakinlah sesungguhnya Allah sentiasa bersama mujahid palestin..
jangan terikut-ikut kata2 orang munafik yg mereka berpecah & lain2 fitnah.
yang berpecah adalah manusia2 hipokrit bertopengkan pejuang!!!

Allah-hu-akbar…

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, “Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?”, lalu baginda menjawab, “Aku mahu berperang di Gaza !!!”.
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar!!!

Perang 22 hari di Gaza akhirnya dimenangi oleh Islam mengalahkan tentera Israel yang lebih ramai, peralatan yang canggih serta bantuan serangan dari udara dan laut. Kini usaha dan tenaga ditumpu kearah membina semula infrastruktur Gaza yang musnah. Dalam masa yang sama penduduk Gaza
bercerita tentang karamah (keramat) yang berlaku sepanjang Jihad tersebut. Ini membangkit lagi keimanan dan semangat mereka untuk terus berjuang membebaskan bumi Palestin dari penjajahan Yahudi dan Kuasa-kuasa Besar Dunia. Dari ceramah dalam program “Malam Selamatkan Palestin” di Masjid Sikamat, Seremban anjuran ISMA NS yang disampaikan oleh wakil Palestin, Naji As-Sarhiy dan badan-badan kebajikan yang pulang dari Gaza baru-baru ini, berikut adalah sebahagian kecil dari kisah-kisah Karamah tersebut yang sampai kepada saya :

1. Mujahideen, walaupun tangkas di medan darat, namun terdedah kepada bahaya serangan dari udara yang dikuasai 100% oleh tentera Israel . Satu ketika datang sekumpulan burung berhampiran dengan mereka. Tiba-tiba burung-burung tersebut terbang secara mengejut seolah-olah ada sesuatu akan berlaku di situ. Melihat keputusan burung-burung tersebut, para Mujahideen juga segera meninggalkan tempat tersebut. Hanya beberapa ketika selepas itu tepat di tempat tersebut dibedil oleh tentera Yahudi.

2. Ketika para Mujahideen bertekad untuk menyerang kawasan tentera Israel, datang kabus meliputi kawasan tersebut, lalu mereka dapat mara sehingga ke tengah-tengah tentera Yahudi sedang musuh tidak dapat melihat mereka. Para mujahideen dapat menembak kesemua musuh dengan mudah.

3. Seorang doktor menceritakan ketika dia membedah seorang mujahid yang dibom oleh Yahudi hingga habis tubuh badannya dimasukki serpihan besi (sharpnel). Mujahid tersebut masih hidup kerana jantungnya tidak ditembusi serpihan besi tersebut kerana serpihan dibahagian dadanya melekat pada kitab Al-Quran yang beliau letakkan di dalam poket bajunya.

4. Beberapa orang tentera Yahudi mengatakan bahawa tentera HAMAS yang mereka lihat memakai pakaian putih, sedangkan para Mujahideen memakai pakaian ala tentera seperti biasa.

5. Seorang wanita mengandung disahkan doktor disetiap pemeriksaan bahawa kandungannya adalah bayi perempuan.. Sebaik suaminya syahid dalam Perang Gaza, pemeriksaan doktor mendapati kandungannya adalah seorang lelaki.

6. Dalam masa 22 hari peperangan, bayi-bayi lelaki yang dilahirkan lebih ramai dari kebiasaan iaitu lebih dari 3000 orang bayi lelaki.Bilangan yang terbunuh ialah seramai lebih 1300 orang (sahaja). Allah
swt menggantikan dalam peperangan tersebut, mujahideen masa depan yang lebih ramai.

Apabila jenazah Hasan Ismail Abu Syanab yang syahid pada hari pertama serangan Yahudi ke atas Gaza, hendak dikebumikan diliang lahad ayahnya, Asy-Syahid Ismail Abu Syanab, yang syahid 5 tahun lalu, mereka dapati jasad Ismail masih dalam keadaan seperti mula-mula dikebumikan 5 tahun
lalu. Kain kafannya masih putih bersih. Sila ke laman Karamah Asy-Syahid Ir. Ismail Abu Syanab di Gaza. Beliau adalah salah seorang pengasas dan pemimpin HAMAS.

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda keterangan Kami di ufuk dan dalam diri-diri mereka sendiri sehingga jelas kepada mereka bahawa Dia adalah benar. Tidakkah cukup lagi bahawa Tuhanmu, sesungguhnya Dia menyaksi segala sesuatu. ” (Fussilat:52) .

p/s>>artikel ni pesan utk kiter semua....Allah-Hu-Akbar!!!!!
Advertisements

Baik Jangan…

Aku just nk update to inform dat dlm hidup kiter ni memang selalu akan di’judge’ oleh somebody or some1 or sape2 la watever…mungkin aper yg aku tulis ader yg terasa tp terus-terang memang tu niat aku pun…saper aku mls ar nk cakap sendiri mau ingat…nk aibkan org xbek juga…seburuk2 sehina2 aku yg xbertudung ni aku tau maner betul maner salah…jgn suke suki nk judge aku ni banyak dosa or watever…jangan sesuka hati nk meludah kat cnie…(FYI aku x suke aper yg dicomment oleh si peludah tu dats y aku delete trus comment die…hati sakit menyampah sume ader…mula2 aku nk approvekn comment die tp xbleh ar nk tipu diri sendiri…geram jerk…sendiri mau ingat ler…pikir r sendiri…) setiap org ader mungkar n nangkir yg mencatat amalan harian aku, x perlu ko nk lorat2 bgtau aku ni banyak dosa or x…jage diri sendiri sudah…hal aku jgn nk lorat…aku pun xalu2kn kedatangan ko kat cnie…tolong yer klu setakat nk meludah walhal aku pun ko xknl lagi xperlu nk meloratkan diri n xperlu nk susah2kn diri meluangkan masa nmembazirkan masa ko yg emas tu…so BAIK JANGAN cbuk nk mem’bz’ ‘body’kn diri tuk jaga tepi kain org…HARAP MAKLUM!!!! aku xpernah kacau ko so BAIK JANGAN cube2 nk kacau hidup org plak…terlanjur plak lupa aku nk ucapkan terima kasih pd ko ats comment yg ko berikn tu…thanx so much…memberi peringatan pd aku supaya berlapik dengan lapik yg lebih tebal sebelum memulakan bicara…

118.101.95.133-aku perlu tahu!!!

ape1979@yahoo.com

118.101.95.133

Saper AWk?

AWAK saper? sy kenal ker? kenapa mesti dirahsiakan…klu btol sy pelise mengenali En/Puan/Cik Kau yg Mengenaliku, aperlah slhnyer klu memberitahu identiti diri sebenar kn…salah ker tuk sy tuan blog ingin mengetahui saper peng’komen’-peng’komen’ di blog sy…care awk komen mcm awk kenal saper sy…plizzz jgn bermain “Lost n Found” dgn sy boleh x? sy letih nk cari saper tuan IP Address tu…

Sy xmintak banyak permintaan tu just nk tau saper awk itu jerk…dats all!! mcm ni la kiter wat permainan soalan n jwpn…awk kene jwp tiap soalan yg sy berikan tuk sy lebih mengenali saper AWK!! boleh kan…sy xnk panjang2 sy cume nk detail yg boleh mengukuhkan tentang aper yg bermain kat kepala sy ni…mule2 sy nk ckp, awk komen di blog sy seakan2 awk kenal sy saper n care awk komen tu smooth tp penuh isi tersirat yg tajam…itu membuatkn sy nk tau awk saper…

1-Ip Address tu…dr maner?

2-Awk ni lelaki ker perempuan?

3-Dr maner awk tau tentang blog sy?

4-Sy pernah ber’YM’ dgn awk ker?

5-Awk warga PLURK ker?

6-Kiter pernah berkawan ker?

7-Pernah ker kiter jumpa?

8-Siapakah awk “Kau yg Mengenaliku…”?
 
Kwn2 sy ramai yg membantu mencari saper AWK?

 
Hostname: 118.101.95.133 ISP: Telekom Malaysia Berhad Organization: Telekom Malaysia Berhad Proxy: None detected Type: Cable/DSL

 
Country: Malaysia State/Region: 12 City: Shah Alam Latitude: 3.0833 Longitude: 101.5333

 
antara jln kelab golf 13/5 & 13/3, seksyen 13, shah alam..

pelise nk ucapkan terima kasih sgt2 pada kak izz sebab tolong pelise dig akan IP address tu…thanx yer kak izz!!!

p/s>>>awk boleh menjawab pertanyaan sy dengan beri komen yer…sy menanti!!!
p/s>>>klu btol kwn pun aper slhnyer bgtau identiti diri kn!!!

Seksi…korang rase..?

1st of all, biar aku tegaskn kat cnie yg aku hanya nk curahkan luahkan berikan idea n ini berdasarkan pengalaman depan mata…aku dpt ilham biler baca blog ET >>> http://globe.thinker.my/seksi-pada-nama-telanjang-yang-nyata

Aper seksi pada mata korg?

-“aku pergi tapau…ader sorg pompuan yg umurnyer lingkungan umur aku jugak 20an la…die amik order, aku pun orderla…then, aku tunggu…dlm hati aku seraya berkata…mcm maner die bleh mcm tu?”
Kat ats tu adalah 1 scene yg aku sendiri alami dgn kwn aku…dlm kepala terfikir jgak bleh tahan menantu makcik ni…sexy!!!!! dgn tshirt lengan pendek nmpak ketiak tp pakai tudung…mcm ner rupa tu…kedai tu plak banyak org2 tua yg berkunjung minum petang…mkn tengahari pgi smpi petang la pendek kata…itulah aku sbg pompuan pun malu n segan…tp len org len peel, aku just nk tegaskn n aku seru kaum hawa kat luar sane…klu kiter bertudung biarlah dr hati niatkn untuk menutup aurat tp bukn untuk berfesyen bagai…aku buknlah org yg perfect n aku juga bukan kaum hawa pujaan kaum adam yg baik serba serbi…aku hanye seorg perempuan bernama Norshahilawati Salleh…aku juga bukn seorg yg memakai tudung k…tp hati n sanubari aku merasa malu biler tgok pd keadaan sekeliling…aku juga bukanlah seorg yg seksi seperti yg ET war2kn tentang seksi kat blog die tu…aku hanya aku…simple cool steady…n aku juga mungkin org yg berhak untuk kmen tentang org len tp aku hanya mencoret aper yg aku rase aku nk sume tau yg seksi xterletak pd ‘body shape’ tp pd diri kiter…pd siapa kiter yg sebenarnyer….nk diikutkan pompuan tu seksi dalam kotak mcm yg aku komen pd ko et!!
 
Itu ker seksi yg lelaki2 selalu war2kn yg selalu terpampang kat mata berangan kat kepala…ternampak2 terbayang2 bagai…aku pernah ingtkan kakak aku…(klu nk pakai tudung biar betol klu takat nk fesyen bagai xpyh pakai…jgn malukan diri sendiri depan org…) aku xtipu keinginan ader dlm diri aku untuk bertudung…aku sdg mendalami dan buku terbaru yg aku baca”peribadi muslim”…aku masih mendalami tentang kecetekan aku dlm agama n aku sdg ke arah tu…
 
Buat pengetahuan korg pembaca di luar sana, aku nk bgtau korg yg seksi sebenarnyer bukan pd bentuk tubuh seorg insan…mungkin die bdn berketul2 barulah lelaki yg seksi, dada berbulu (no way…) itu nmpak mmg seksi tp itu seksi dlm kotk…klu seksi jerk akal xder pun xgune jugak…seksi pada bentuk tubuh seorg wanita…mmg seksi..bak kata ariyako 38-26-32…hebat kn arie…klu bentuk tubuh mcm ni cutting model arie yg ckp, bukn aku…aku bgtau jerk…sume org nk bentuk tubuh mcm ni…tp mcm ner ngan org yg gempal…mereka ni seksi jugak aper? ok close topic bentuk tubuh…
 
Seksi…..pd mata aku seksi seseorg tu terletak pada pengetahuannyer, pd pemikirannyer luar jangkaan kiter…seseorg yg halus dirinyer…seseorg yg sukar dimengertikan sukar diketahui akan diri die yg sebenarnyer…seseorg yg misteri…dats call sexy…itu makna seksi dlm pengertian aku…korg cam ner…?klu die seorg yg lebih ilmunyer dr aku lg aku suke…die seksi biler dipandang sdg memikirkan sesuatu…lebihkah aku membuat bayangan…!!hahaha…
p/s>>seksi itu biler saat sesuatu berada dlm fikiran kamu kamu kamu n kamu…
p/s>>>puas dgn keseksian yg aku dpt…kehkehkeh…
49oz

~BURUNG ITU SEKSI…~

Benakk…

Tension tol aku r….bukan aper aku kn nk wat entri psl kawin majlis kawan aku tu…mcm2 hal la yg berlaku tenet lembab la…biler nk edit nk letak pic error plak…rase cam nk hentam jerk comp ni…bakkan company punyer nnti kene bayar plak clap2 kene berneti keje terus aku…wakakaka   Aku bukan aper, yer la serius r klu korg pun aku gerenti mesti bengan jugak kan…arrrggghhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!! amik ko…dh jerit dah…tension btolllllll laaaa…..!!!!!

  Akhirnyer nk melalak pun xguna….baper arie la yg aku kene amik nk siapkan entri ni agaknyer…

Aku der story ckit nk citer ni…korg kenal piahzadora…who is this gurl…? die seorg yg complicated ler aku dh bace blog die…klu rase2 korg nk bace jugak search la sendiri wakakaka…  wat per aku nk citer psl die citer ckit2 dh ler..yer x ahahaha…bukan aper xpenting pun cume care die tu jerk yg memusykilkan aku….nape die mcm tu…sampaikan ader blog protes die yg dicipta khas tuk protes die semata2…Wallahulamm….aku pembaca jerk…aku cume nk tahu itu jerk…yg len2 lantakla…  

k la cau cin cau…..  

Bulan Itu Senyum…

Sume blogger nk adaptasikn cerita psl BULAN SENYUM yg kuar UTUSAN pada hari ni…yg dikatakan salah satu bintang merupakan planet Venus n one more alamak terlupa sudah!!! heh heh heh…tp aku rase aku nk letak ker…xnk kot…so hari ni aku rase aku just nk share jerk ngan korg2 sume ni betapa seronoknyer dpt tengok bulan senyum tapi aku xdapat tengok…HUAHUAHUA!!!! sedih bangat ni kebetulan malam tu tak tengok berita la plak…kerugian betol la….

Semakin akhir zaman semakin banyak plak yang happen kat dunia ni…yg pelik-pelik berlaku…kemungkinan jugak sempena raya Qurban so bulan pun senyum tp kenapa tak sebelum2 ni bulan senyum jugak….nape semakin hari aku rasekn semakin seram plak…seram bukan sebab tengok hantu ek…kkorg ni cepat sgt menafsirkan ek…aparaaa!!!

Maksudku, sekarang ni tertulis sudah negara kucar-kacir…mcm2 yg berlaku…satu lg korang sume ingat x (aku ingt2 luper la…hehehe) ader dlm Quran (ulama pun mengiakan…aku luper r…adushhh) yang kata pasal angka 7-7 tu….sekarang ni kan tahun 2008 merupakan tahun pertama malang for us…yang seingt aku dikatakan 7 kali kemarau n 7 kali kesuburan…lebih kurang mcm tu la…

nk ckp lebih aku sendiri luper kat maner aku bace psl benda ni…tapi yang dpt aku berikan kat sini memang sudah pasti pasal angka 7-7 tu…

aku edit balik post ni n aku nk letak pic ckit jerk psl bulan senyum ni…

aku pinjam gambar ni dri forumer cari.com…untuk tatapan korg jerk…

bulan

bulan1

bulan2

>> yg gambar bwh ni klu korg perasan posisi bulan terbalik…n bulan dlm keadaan yg bukan senyum mcm masam jerk…gmbar ni aku amik dri forumer cari.com jugak n gambar ni diambil di Western Canada  & planets dalam posisi sad face terbalik..subhanallah…
bulan3

>>yg ni aku amik dri berita harian…kredit to berita harian…

bulan4

P/S : sesama kita amik iktibar n sesama kita mmerubah diri ke arah yang lebih baik k…