Posts Tagged ‘pasal’

Kau Busuk Otak Kau Pun Busuk

Ni gambar aku pinjam dr blog org yg memang aku salute…Jamil Kucing The CatMan…susah nak cari org yg sanggup pelihara binatang terbiar ni…hmmm…sedih pun ader moga2 usaha abg JAMIL ni brhasil n murah REZEKI!!!!

Hari ni aku nak wat sedikit luahan perasaan tentang sikap segelintir manusia yang anggap diri dia makhluk Tuhan paling baik agaknya…Aku mmg marah sangat-sangat, apalah salah si KUCING kalau tak suka haiwan tu xpayah kau nak halau die dengan simbah air panas bagai….aper KAU xd hati perut ker….ker perut KAU tu mmg O…Bongok punya orang….binatang nama pun binatang…normal la die datang ke kedai KAU duduk bawah meja yang penting die x ganggu pekerjaan KAU n xpernah nak ganggu periuk nasi KAU…Aku rasa la kan kalau binatang tu boleh bercakap mesti die dah makikan KAU!!!!! “BONGOK, OTAK KAT LUTUT!!!!KAU INGAT X SAKIT KER BADAN AKU KENA AIR PANAS!!!!MANUSIA DURJANA!!!!”

Sejahat-jahat aku pun x sampai hati aku nak aniaya binatang tu….Patutla aku tengok kedai KAU x laku…Letak lauk kat depan pun….kedai yang lain aku tengok ramai orang….tp kedai ko rupe2nyer hati KAU BUSUK LAGI BAU DARI BANGKAI!!!!HANYIR!!!! MANUSIA KEJAM…!!!!

Bagi pihak binatang-binatang yang dianiaya kat dunia ni…aku doakan setiap titik derita yang dialami n setiap titik deraan yang dialami juga setiap sakit yang ditahan….Aku doakan orang yang kejam tu mendapat balasannya kelak!!!!AMINNN!!!!

 p/s>>asalnyer ni citer semalam pagi tp aku lambat update...
aku harap sape-sape yang terbaca amikla iktibar...
bintang ni dorang pun ader rs sakit jugak...ader rasa pedih...
dari aper yang aku tau...
kiter g makan kat kedai n campakkan makanan pada dorang biler dorang 
datang "mengiaowww" tu...dorang akan doakan kesejahteraan kiter...
wallahualamm...

Email memancing Maybank2u

Aku saje letak entri yg aku baca dari sebuah blog famous n KREDIT TO  Isuhangat.Net…Aku rasa entri cukup bagus tuk tatapan semua orang tuk tujuan keselamatan kepada sesiapa yg menggunkan khidmat online bank mcm Maybank2U, Cimbclicks, PBEbank, EONBank, BSNonline, aper lg yer….tu jerk la yg aku rajin pastekan…

Xnak citer banyak just bace n amik tau psl benda2 macam ni k xpecially to all of u who use online bank…Just for info n knowledge…

Susulan dari post di isuhangat sebelum ini, http://www.isuhangat.net/2009/12/09/maybank2u-jangan-suka-suka-klik/  dan saya terbaca di sebuah blog mangsa bahawa Maybank2u tidak boleh buat apa-apa walaupun mangsa sudah mendedahkan identiti pencuri lahanat cyber tu dan walau pun sudah buat laporan polis. Ini bermakna kalau sudah terkena, peluang nak dapat balik duit kita yang kena kebas tu tu memang nipis.

Kepada semua pengguna perbankan internet hati-hati dengan email phising Maybank2u. Saya  dapat email ini semalam dan hari ini ibarat pencuri yang tak takut dosa tu semakin berani ‘memancing’. Jangan salah klik – sekali tersalah klik bermakna duit anda akan terbang melalui pelayaran data melalui media tertentu terus ke akaun pencuri cyber ni.

Tajuk Email : IMPORTANT – URGENT CONFIRMATION 
Nama Sender : Maybank Berhad (kununn)

Bagaimana nak mengenal email phising ini?

1. Untuk pengguna gmail, setiap kali anda mendapat email dari Maybank,CIMB dan mana-mana bank lah. Klik “show detail”

Apabila sudah show detail anda akan mendapat tahu alamat email penghantar yang sebenar
untuk kes ini, alamat email ialah : info@a1alerts11.com ( confirm bukan dari Maybank2u)

penipuan internet maybank2u

Link yang diberi: http://www.statem2unow.com/Message.html (confirm bukan dari maybank2u). Macam mana nak detect? Untuk pengguna Mozilla Browser, hanya klik kanan – copy link adress dan pastekan ke notepad ke tapi jangan paste di URL Bar browser anda!

2. Jika anda sudah pasti email tersebut ialah email phising , apa yang perlu kita buat ialah untuk pengguna gmail, klik reply –> pilih Report phising

Apabila saya cuba mengesan tuan punya domain perompak cyber ini;

west-may2u.com , domain ini telah didaftar dengan hosting luar negara iaitu godaddy.com dan telah dilaporkan sebagai SCAM dan tiada detail mengenai tuan punya owner ini

Perbankan melalui internet sebenarnya adalah selamat tetapi pengguna Maybank2u, cimb clicks, bankislam.biz dan sebagainya , sedikit ilmu pengetahuan IT adalah diperlukan selain dari tahu delete cookies dan file, kita mesti tahu ilmu email phising ni.

Sebarkan…

 

p/s>>ingat korg sume amik tau gak psl benda ni tau..jgn wat leka 
takut kiter plak yg terkena nanti...BERHATI-HATI K GUYS....!!!

Baik Jangan…

Aku just nk update to inform dat dlm hidup kiter ni memang selalu akan di’judge’ oleh somebody or some1 or sape2 la watever…mungkin aper yg aku tulis ader yg terasa tp terus-terang memang tu niat aku pun…saper aku mls ar nk cakap sendiri mau ingat…nk aibkan org xbek juga…seburuk2 sehina2 aku yg xbertudung ni aku tau maner betul maner salah…jgn suke suki nk judge aku ni banyak dosa or watever…jangan sesuka hati nk meludah kat cnie…(FYI aku x suke aper yg dicomment oleh si peludah tu dats y aku delete trus comment die…hati sakit menyampah sume ader…mula2 aku nk approvekn comment die tp xbleh ar nk tipu diri sendiri…geram jerk…sendiri mau ingat ler…pikir r sendiri…) setiap org ader mungkar n nangkir yg mencatat amalan harian aku, x perlu ko nk lorat2 bgtau aku ni banyak dosa or x…jage diri sendiri sudah…hal aku jgn nk lorat…aku pun xalu2kn kedatangan ko kat cnie…tolong yer klu setakat nk meludah walhal aku pun ko xknl lagi xperlu nk meloratkan diri n xperlu nk susah2kn diri meluangkan masa nmembazirkan masa ko yg emas tu…so BAIK JANGAN cbuk nk mem’bz’ ‘body’kn diri tuk jaga tepi kain org…HARAP MAKLUM!!!! aku xpernah kacau ko so BAIK JANGAN cube2 nk kacau hidup org plak…terlanjur plak lupa aku nk ucapkan terima kasih pd ko ats comment yg ko berikn tu…thanx so much…memberi peringatan pd aku supaya berlapik dengan lapik yg lebih tebal sebelum memulakan bicara…

Masa Time Era Epoch

 
masa1
Masa…
Reti ker menghargai masa Kalau xreti Jangan cakap xcukup masa Jangan memalukan diri Jangan berani cakap yg kau boleh buat kalau cukup masa Sedangkan masa yg ada pun kau x hargai Inikan ko nk tambah masa
Sudahlah tu Dia dh berikan masa yg cukup Tapi kau aku reti ker menghargai Aku malulah Malu sebab xreti menghargai masa Malu sebab aku xreti nk gunakan dengan sepuas2nya
Hahhhhhhh Biarkan aku jerit Biarkan Kau peduli aper Aku jerit sebab xcukup masa Sama macam kau Sama macam yg lain2 Aku bosan lah Itulah yg aku selalu cakap Walhal sebenarnya macam2 aku boleh buat Tapi aku xnk
Aku yg jual mahal menghadapi masa Bila ia datang aku pandang remeh jerk Aku cakap relax ar Banyak masa Bukan aku Bukan kau Habis tu sape yg cakap macam tu Hantu setan Haahhhh Persetankan tu sume Rugi betol aku xreti mengharagai masa Masa aku nak minta maaf xmenggunakan kau dengan wajar
Bodohkah aku Memang pun Kasarkah aku melayan kau masa Memang pun Tapi aku tetap dengan cara aku Tanpa perubahan Aku layan kau sama jerk Xder bedanya Huh Mengeluh Itu jerklah yg kau tau buat Yg aku tau buat Habis nak suh wat aper Hahaha
Biler nak mula belajar Gunakan masa dengan wajar Jangan pandang enteng Kelak kau akan merana macam aku Macam kau juga yg baca coretan aku….
Pssstt…>>>Aku hanya olahkan aper yg aku rase berat tertimpa di bahuku….

Merapu aku Merapu…

  Waaa….rase cam lame aku dh xhapdate blog aku ni ar…aku xtau nk tulis aper…skang ni aku tgah nk wat frenster aku balik…yer la aku dh lame xmasuk frenster tu ntah ape kabar pun aku xtau…mule2 ri tu aku ingtkn nk delete jerk frenster aku tu last…  rase cam nk wat new 1 plak..xjd la aku nk delete….aku merapu aper ni…aduhhh…meraban jerk ar…aper lg aku corat coret ni…xtau ar nk tulis aper…klu psl nk kene merapu tu aku tau ler…wakakaka…  

kebosanan tahap gaban ni(pinjam jap hero ko ek Fairuji…!)  hai la nasib…hehe aku xngeluh sajer jerk wat ayat tu nk kasi banyak ckit repekan kat cnie….selalu time sekolah sekolah dulu k  ene wat 180 patah perkataan xleh kurang…or 360 patah perkataan…tp skang suke suki aku ler nk wat baper tol…aku nyer blog kan…pastu free lak tu…under wordpress…  aku pun xtau apsal aku letak pic luv tu…sekadar hiasan semata2 yer xder kaitan antara yg hidup or yg mati okes….dun wori aku merapu jerk ni…kn aku dh ckp td kat ats ni entri merapu jerk…nk hapdate nyer pasal jerk klu xjgn harap ler aku nk merajinkan diriku kat cnie…

  aku berjoget ni bukan aper…sekadar nk menunjukkan tahap kebosanan yg berlaku dlm diri aku jerk… yg tembikai ni aku dh buntu la ni…  aku bukan reti joget pun cam strawberi pun jdler…sekali2 joget 60an plak yer x…bosan asyik joget rock2 jerk  tahap cipan dh ni…sume kuar ar belangkas nyer tahap ar…  ballet beb….wakakaka…   xder kaki mau joget pakai sirip ooo…. bontot aku aku nyer suke ar tol x…  wah..!!sekali mcm elvis presley da…  ini namenyer aku dh kering idea ni… 

LASTLY,  

tu jerk la aku nk citer tuk entri kali ni….

p/s >> selamat tahun baru biar ler aku wish lambat pun…suke aku ler
p/ss >> nk kutuk aku ler tu mcm aku xtau…

pasal aku….?

ape yg korg nk tau psl aku…sebenarnyer aku xreti nk citer psl diri sendiri…ape yg aku tau janji epi, life must go on kan…terus jerk ke depan jgn toleh2 lg dh…selangkah ke belakang untuk membantu tp selangkah ke depan untuk kebaikan(bukan kejahatan tau, jgn ckp ke depan tp tuk kejahatan wat per!!!) xtau nk ckp ape…k la aku ni suke ketenangan, aku ni pelik ckit kdg2 tu rase cam nk duduk sorg2 tp kdg tu rase cam nk bising2 pendek kate ikut keadaan…one more things aku ni sukar diramal…kdg2 aku ckp nk mcm ni tp last2 aku xbuat…aku buat lain…kirenye xtetap pendirian jugak la ni….tapi kalau aku dah putuskan nak sesuatu wat la macam maner pun aku tetap nak jugak…macam ner care pun akan aku usahakan tuk dapatkan aper yang aku nak tu…hehehe aku ngaku sebab manusia kat dunia ni maner sempurna…kdg2 mulut ckp lain hati pikir lain…yg tahu DIA jerk la jwbnyer….wat mase skang ni aku punyer impian satu jerk maju ke depan terus merubah keadaan yg ader…yg pasti ke arah kebaikan walau hanya aku yg terpaksa berusaha aku sanggup aslkan berubah…aminnn….

 

ITU JERK LA PSL AKU…NK CITER PANJANG2 NNTI KORG BORING PLAK…(kang ckp aku kerek citer psl diri sendiri susah plak kan…huhu)