Posts Tagged ‘sedih’

Kau Busuk Otak Kau Pun Busuk

Ni gambar aku pinjam dr blog org yg memang aku salute…Jamil Kucing The CatMan…susah nak cari org yg sanggup pelihara binatang terbiar ni…hmmm…sedih pun ader moga2 usaha abg JAMIL ni brhasil n murah REZEKI!!!!

Hari ni aku nak wat sedikit luahan perasaan tentang sikap segelintir manusia yang anggap diri dia makhluk Tuhan paling baik agaknya…Aku mmg marah sangat-sangat, apalah salah si KUCING kalau tak suka haiwan tu xpayah kau nak halau die dengan simbah air panas bagai….aper KAU xd hati perut ker….ker perut KAU tu mmg O…Bongok punya orang….binatang nama pun binatang…normal la die datang ke kedai KAU duduk bawah meja yang penting die x ganggu pekerjaan KAU n xpernah nak ganggu periuk nasi KAU…Aku rasa la kan kalau binatang tu boleh bercakap mesti die dah makikan KAU!!!!! “BONGOK, OTAK KAT LUTUT!!!!KAU INGAT X SAKIT KER BADAN AKU KENA AIR PANAS!!!!MANUSIA DURJANA!!!!”

Sejahat-jahat aku pun x sampai hati aku nak aniaya binatang tu….Patutla aku tengok kedai KAU x laku…Letak lauk kat depan pun….kedai yang lain aku tengok ramai orang….tp kedai ko rupe2nyer hati KAU BUSUK LAGI BAU DARI BANGKAI!!!!HANYIR!!!! MANUSIA KEJAM…!!!!

Bagi pihak binatang-binatang yang dianiaya kat dunia ni…aku doakan setiap titik derita yang dialami n setiap titik deraan yang dialami juga setiap sakit yang ditahan….Aku doakan orang yang kejam tu mendapat balasannya kelak!!!!AMINNN!!!!

 p/s>>asalnyer ni citer semalam pagi tp aku lambat update...
aku harap sape-sape yang terbaca amikla iktibar...
bintang ni dorang pun ader rs sakit jugak...ader rasa pedih...
dari aper yang aku tau...
kiter g makan kat kedai n campakkan makanan pada dorang biler dorang 
datang "mengiaowww" tu...dorang akan doakan kesejahteraan kiter...
wallahualamm...

Kesunyian…

Teman ku gambar

Teman ku sebentuk cincin

Teman ku ayat-ayat nyerr

Teman ku bayangan suaranyerr

Teman ku hadiah pemberiannyerr

Teman ku sepotong ayat yg berharga dari nyerr

Sunyi nyer hati ini diri ini hari ini saat ini

Sunyi tanpa bunyi panggilannyerr

Sunyi tanpa suara darinyerr

Sunyi sebentar hidup ini

Jangan selamanya begini

Jangan jauhkan dirinyerr dariku

Jangan hilangkan hatiku darinyerr

Jangan hilangkan AKU di hatinyerr

Jangan Jangann Jangannn…..

Dengan izinMU ku pohon simpatiMU…..

1 Dis 2009 – 31 Mac 2009

keje aku menghitung hari jerk la jwbnyer…lepas menghitung hari menghitung aper lagi aku pun xtau la…asyik hitung jerk biler nk dpt hasilnyer aku pun xtau….

 
  

Menghitung Hari
Detik Demi Detik
Masa Kunanti Apakan Ada
Jalan Cerita Kisah Yang Panjang
Menghitung Hari

 

Berlagak vs Pelempang

Aku tension tol la…bulan2 pose ni menguji btol…hangin tol aku…rase nak flying kick sepak lempang terajang duku laju2 sume ader r….xsedar diri tol…astagfirullahhalazim!!!
Aku xfaham dunia ni mmg mcm2 ragam ader…aku leh terima kekurangan orang coz diri sendiri pun blom tentu ‘PERFECT beb…tp klu org yg xsedar diri…tu namenyer nak kene ‘PELEMPANG’ tapak kaki dari aku la jwbnyer…klu dh xreti tu ckp la xreti xpyh la nak wat mcm2 pastu ader hati nk mintak tolong aku konon…LU BOLEH BLAHLAH~!!!! Aku pun sedar diri…xmampu wat cara x mampu…susah wat cara susah xpayah la nak ‘BERLAGAK’ bagus ngan aku yang terang2 emang dh tau ko susah…xperlu ‘BERLAGAK’ ngan aku yg ko shopping ker aper ker…sampai ribu2…aku xpernah tanyer pun…klu betol shopping ribu2 sekalipun apsal biler aku tunjuk beg 3 4 ratus ko ckp xmampu….pun ko xsedar diri lagi…name ‘FATIMAH’ tp peel x serupa pun…ntah aper2 ler…aku xtanyer ko punyer citer dulu kala…aku xtanyer ko beli aper aku xtanyer ko wat aper dulu kala…aku xtanyer ko aper2 pun aku cume mintak ketenangan…itu jerk wei xkan nk suh aku cakap bhs vietnam plak ngan ko…ayoyoooo….aku xpeduli ko saper….jgn sampai tahapa kesabaran aku memuncak naya ler ko aku bahasakan….ko dh kene ckit2 ngan aku pun still xsedar diri lagi…aku baru bg hint pun ko hentak henyak jerk ckp tu la ni la….dulu ko kerja setiausaha tp kenapa suh buka ‘WORD’ pun ko xtau…tp cakap berhabuk…nak buka internet pun ko tanyer aku kat maner…walhal ko ckp ko dulu amik kursus tu la ni la…tp simple part pun ko xtau….rase2 mcm ner la aku xnyampah ngan ko…”LU PIKIRLAH SENDIRI….!!!” (pinjam ayat lu NABIL…)
Biler aku fikir2 balik org mcm ni…wat aku xnk layan jerk….tp care aku xnak layan tu salah upernyer last2 aku guna cara lain iaitu bagi balik ‘PAKU BUAH KERAS’ baru dorg akan terdiam terkebil2 mcm tayar traktor…
 
p/s>>>aku bukan org yg suke hina org tp aku org yg mudah xsuke org yg xsedar diri…
 
p/s>>>jadilah org yg disukai bukan yg dibenci….setiap kekurangan ader kelebihannya tp xperlu menunjukkan kelebihan atas kekurangan kau!!!!

Alasan

kuningAlasan…alasan…alasan…aku dh bosan asyik dgr alasan…naper aku rs cam aku jerk yg kene…aku rs x adil…serius sgt aku rs cam aku down sgt2 aku lemah aku rs cam nk meloloskan diri ke satu ruang yg dalam sgt yg jauh yg aku xjumpa sesaper pun…aku buntu…aku hilang arah…semakin buruk plak yg jd lain yg diharapkn lain yg ditunjukkan…ini petanda tuk aku kecewa ker…petanda yg menguji tahap kesabaran ketabahan kekuatan kesungguhan dia pd aku…
Ya Allah, aku alpa dengan dunia-Mu dan kini aku memohon kekuatan dari-Mu…aku mmg insan yg lemah yg x layak memohon ape2…aku insan yg sentiasa memerlukan bantuan dari-Mu…tunjukkan aku jalan yg BENAR…berikan aku petunjuk Aminnnnnn…..

TiPu

Aku dh pesan nk tipu aku pun jgn sampai kantoi…klu bgtau aku pun aperlah slhnyer…mungkin aku akn jeles akan marah tp sekurg2nyer marah aku time tu x melarat x jd mcm skang ni x watkn aku rs cam tertipu…tp biler aku tau dr mulut org len inilah padahnyer…aper yg aku xnk jd selama ni dh jd pun…aku dh pesan beribu kali wat lah aper nk wat xpernah aku halang pun jauh sekali nk jd pengongkong…aku bukn mcm perempuan2 lain yg nk tau 24 jam ko kt ner…yg nk tau aper ko nk wat setiap saat detik…aku cume minta jujur ngan aku bgtau aku aper yg aku patut tau before aku slh paham…or before aku fikir KENAPA mesti ko nk rahsiakan dr aku…dan KENAPA jugak mesti ko suruh org len supaya x bgtau aku semata2 nk jaga hati aku…bukan mcm ni carenyer…dh baper lame ngan aku pun masih xtau lagi ker aku ni mcm ner orgnyer…Aku bukan PERENGUS!!! klu ko xnk aku salah paham ko xnk aku fikir lain ko nk jaga hati aku ko patutnyer bgtau aku dulu lagi before aku tau dr org len…oh bukan kawan, adik angkat aper sume ni…aku mungkin belajar x tinggi tp aku tinggi akal fikiran…dan aku juga nk ko tau betapa kecewanyer hati aku biler org yg aku percaya selama ni…bgtau kat org len jgn bgtau aku…ikutkn hati yg  perit yg terguris dgn ‘kebodohan’ aku sendiri sbb terlalu percaya dh lame aku wat aper yg patut aku wat…tp aku xpernah nk fikir tentang ‘pentingkan diri’…aku fikir tentang kawan aku yg xnk perkara jd lebih buruk…aku diam aku ikut rentak ko…tp jgn sampai aku xtahan lagi…aku mintak 1 jerk kn dr dulu aku dh ckp…we need to trust each other to b honest…dats all…aper susah sgt ker…klu bgtau aku masa tu pun aku mungkin merajuk tp rajuk aku yg ko kenal aku pernah ker berlarutan…im not dat type of gurl k…aku jenis yg boleh terima…ckp r time tu…itu pun susah ker…nak suh aku JUJUR ngan ko…aku wat..aper lagi aku xwat…aku layan kerenah ko…mcm2 aper lagi…tp biler sekali ko tipu aku…ko dh wat aku hilang percaya pd ko…inikah petunjuk yg aku mintak?

p/s>>Tabahkan hatiku…kuatkan semangatku…

Keajaiban di peperangan Gaza

Aku terkedu biler bace artikel ni dari blog Isuhangat…Buat pedoman kita…yakinlah sesungguhnya Allah sentiasa bersama mujahid palestin..
jangan terikut-ikut kata2 orang munafik yg mereka berpecah & lain2 fitnah.
yang berpecah adalah manusia2 hipokrit bertopengkan pejuang!!!

Allah-hu-akbar…

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, “Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?”, lalu baginda menjawab, “Aku mahu berperang di Gaza !!!”.
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar!!!

Perang 22 hari di Gaza akhirnya dimenangi oleh Islam mengalahkan tentera Israel yang lebih ramai, peralatan yang canggih serta bantuan serangan dari udara dan laut. Kini usaha dan tenaga ditumpu kearah membina semula infrastruktur Gaza yang musnah. Dalam masa yang sama penduduk Gaza
bercerita tentang karamah (keramat) yang berlaku sepanjang Jihad tersebut. Ini membangkit lagi keimanan dan semangat mereka untuk terus berjuang membebaskan bumi Palestin dari penjajahan Yahudi dan Kuasa-kuasa Besar Dunia. Dari ceramah dalam program “Malam Selamatkan Palestin” di Masjid Sikamat, Seremban anjuran ISMA NS yang disampaikan oleh wakil Palestin, Naji As-Sarhiy dan badan-badan kebajikan yang pulang dari Gaza baru-baru ini, berikut adalah sebahagian kecil dari kisah-kisah Karamah tersebut yang sampai kepada saya :

1. Mujahideen, walaupun tangkas di medan darat, namun terdedah kepada bahaya serangan dari udara yang dikuasai 100% oleh tentera Israel . Satu ketika datang sekumpulan burung berhampiran dengan mereka. Tiba-tiba burung-burung tersebut terbang secara mengejut seolah-olah ada sesuatu akan berlaku di situ. Melihat keputusan burung-burung tersebut, para Mujahideen juga segera meninggalkan tempat tersebut. Hanya beberapa ketika selepas itu tepat di tempat tersebut dibedil oleh tentera Yahudi.

2. Ketika para Mujahideen bertekad untuk menyerang kawasan tentera Israel, datang kabus meliputi kawasan tersebut, lalu mereka dapat mara sehingga ke tengah-tengah tentera Yahudi sedang musuh tidak dapat melihat mereka. Para mujahideen dapat menembak kesemua musuh dengan mudah.

3. Seorang doktor menceritakan ketika dia membedah seorang mujahid yang dibom oleh Yahudi hingga habis tubuh badannya dimasukki serpihan besi (sharpnel). Mujahid tersebut masih hidup kerana jantungnya tidak ditembusi serpihan besi tersebut kerana serpihan dibahagian dadanya melekat pada kitab Al-Quran yang beliau letakkan di dalam poket bajunya.

4. Beberapa orang tentera Yahudi mengatakan bahawa tentera HAMAS yang mereka lihat memakai pakaian putih, sedangkan para Mujahideen memakai pakaian ala tentera seperti biasa.

5. Seorang wanita mengandung disahkan doktor disetiap pemeriksaan bahawa kandungannya adalah bayi perempuan.. Sebaik suaminya syahid dalam Perang Gaza, pemeriksaan doktor mendapati kandungannya adalah seorang lelaki.

6. Dalam masa 22 hari peperangan, bayi-bayi lelaki yang dilahirkan lebih ramai dari kebiasaan iaitu lebih dari 3000 orang bayi lelaki.Bilangan yang terbunuh ialah seramai lebih 1300 orang (sahaja). Allah
swt menggantikan dalam peperangan tersebut, mujahideen masa depan yang lebih ramai.

Apabila jenazah Hasan Ismail Abu Syanab yang syahid pada hari pertama serangan Yahudi ke atas Gaza, hendak dikebumikan diliang lahad ayahnya, Asy-Syahid Ismail Abu Syanab, yang syahid 5 tahun lalu, mereka dapati jasad Ismail masih dalam keadaan seperti mula-mula dikebumikan 5 tahun
lalu. Kain kafannya masih putih bersih. Sila ke laman Karamah Asy-Syahid Ir. Ismail Abu Syanab di Gaza. Beliau adalah salah seorang pengasas dan pemimpin HAMAS.

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda keterangan Kami di ufuk dan dalam diri-diri mereka sendiri sehingga jelas kepada mereka bahawa Dia adalah benar. Tidakkah cukup lagi bahawa Tuhanmu, sesungguhnya Dia menyaksi segala sesuatu. ” (Fussilat:52) .

p/s>>artikel ni pesan utk kiter semua....Allah-Hu-Akbar!!!!!