Posts Tagged ‘senyum’

Pindah Rumah Baru

Semalam 20 Januari 2010….Nampak gayanya rumah lame dh boleh pindah ke rumah baru…di bawah kelolaan Pelise@ariyako@org  pindah rumah baru best memang best tp besala ene kemas rumah baru wat tu wat ni…tukar tu tukar ni…banyak benda lagi….dpt free saper x suke…thanxx tu ariyako.org…kerana memberi pelise tuk berblog lebih sakan lagi…hehehe….ok…berblog tetap berblog…tp macam besela…aku ni kan poyo sikit so kalau berblog tu ikut mood la katakan…hehehehe….akan kucuba memberi blog yg lebih rancak or maybe luscious sikit…agar tampak lebih femini….wahahahaha xd maknanyer….!!!

>>>>BLOG BARU PELISE.ARIYAKO.ORG 

Advertisements

Hmmmm…..Kesayangan

sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yg telah membuat ku menyintai mu

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…

Aku Melihat Dunia…

26102008(005)

Tahniah my frenz….Ingat x pasal kwn aku yg baru kawin ‘LYNNDA MARTOPO’…itu nama gelaran yg aku bg jerk…die dh dpt baby….cute little baby chinese mix k…comel tol baby-baby ni kan…hmmm so cute…aku letak jerk la gmbar die yer…

Dhani topo Comel kan…mata ikut mak…baby mmg comel…name die MUHAMMAD DHANI aper ntah ader lagi…hes so cute…geram aku tgok…dilahirkan tanggal 25 Aug 2009 di Hospital Besar, Melaka…nampaknyer dh jd makcik ler aku…

11092009

Suke gambar ni…die nampak comel sgt n mata besar kuyu jerk ikut mata mak…cian die pernah terken flu gara-gara aku cium die …sory sayang yer…cik shiela x sengaja…die suke mencebik…like his mother…suke wat mulut…comel kan…

Tahap Klimaks Seorang Hawa

Bismillahirahmanirrahim…
Hawa…tahap klimaks kami ada juga hadnya…kami terkenal dgn sifat penyayang, lemah lembut, sopan santun mcm2 lagi…tp kdg2 harus diingat lemah lembut seorang hawa bukan beerti die x tegas…contoh aku…(watper g jauh2 aku sudah!!) sabar sabar sabar paham paham paham…xpaham pun aku cuba fahamkan juga…akhirnya bila dh sampai tahap klimaks(aku suke perkataan tu) ke maner lagi aku ke Plurk meminta pandangan dr berbagai org, jenis manusia dan di sana aku kumpulkan pengetahuan…sambil berhibur sambil mengubati tahap klimaks yg aku sendiri “tercipta”kannya…(bukan semuanya salah aku ek!!!)
Terlebih sudah mukadimah panjang berjela…ampun aku pohonkan…
Sebenarnya tujuan aku berblog ari ni, coz aku nk bgtau nk sampaikan nk terangkan yg kami ni ‘HAWA’ memang sentiasa sabar dengan kaum ‘ADAM’…bukan maksud aku hanya kaum hawa jerk yg banyak sabar aku tau kaum adam pun banyak sabar (bergantung pada situasi…sesuatu perkara tersebut!!) kami ni kalau boleh xnak panjang2kan sesuatu perkara tu sebab kami fikir dr berpanjangan eloklah dihentikan…walau kami xmudah melupakan…x beerti kami ni xmudah memaafkan…(aku rs ramai x setuju ngan aper yg aku ckpkan ni…hehe…)
Senang macam ni lah, kaum lelaki cube kalau sesuatu yg nak keluar dr mulut anda difikirkan dulu tentang baik buruknyer kemudian barulah ketengahkan aper yg nak dicakapkan…mungkin itu lebih baik…kami kaum ‘HAWA’ faham lelaki penat letih kadang2 tersentap ngan keadaan yg begitu menekankan kepala…bukan kami xfaham tp seeloknyer jagalah perasaan org disekeliling anda…di belakang di kiri di kanan anda…di atas di bawah lain tu!!!huhu…
Kalau nk tegur, kami kaum HAWA boleh menerima teguran dan kami juga akan cuba perbaikinyer (xtau la plak klu ader org yg mudah marah biler ditegur…(^,^))kami ni mengambil berat beerti kami sayang dan kasih tp jangan diambil kesempatan tu untuk bermaharajalela sebagai khalifah di muka bumi ni…kami tau tanggungjawab kami, kami sedar sape kami, tp kami juga sedar yg kami ni selalu melebihkan anda2 dahulu barulah kami akan fikirkan diri kami…cakap banyak xnk…TEPUK DADA TANYA SELERA
p/s>>entri ni bukan pembakar kepada kaum ADAM tetapi kerakusan aku yg dh klimaks…
p/s>>>klu ader yg nk mengomen silakanlah…

Tempek…

222763771_cf0c58ad49
Hijau…
Aku selalu teringin…
Teringin duduk berehat di bendang…
Bermain ngan pacat tapi aku xboleh…
sebab aku geli…
Tapi aku xpernah berhenti berangan…
Duduk di bawah pondok yg usang…
Melihat ke bendang yg menghijau…
Ada burung berkicau…
Ada  orang-orang…
Ada sekelumit ketenangan kegembiraan keheningan…
Keunikan jauh di dalam yg xdapat aku ungkaikan…
Tapi aku tak mampu untuk menghijau…
Memberikan ape yg mampu sawah berikan…
Menjadi beras memberi kekenyangan…
Aku hanya mampu untuk mencuba…
Memberikan kegembiraan kepada mereka…
Menjadi tempat mereka mengadu…
Meminjamkan bahu kepada mereka…
Aku mampu melakukan itu…
Aku mampu menjadi tempat mereka berharap…
Aku yang mahukannya…
Hijau…
Seronoknya kalau hidupku umpama sawah…
Yang menunggu masa untuk layu…
Setelah memberikan manfaatnya…
Aku teringin sangat nak duduk depan sawah…
Meringankan mataku yg semakin layu…
Meringankan hatiku yg gusar…
Berkelah di bawah pondok usang…
Mampukah aku mendapatkannya…!!!

Merapu aku Merapu…

  Waaa….rase cam lame aku dh xhapdate blog aku ni ar…aku xtau nk tulis aper…skang ni aku tgah nk wat frenster aku balik…yer la aku dh lame xmasuk frenster tu ntah ape kabar pun aku xtau…mule2 ri tu aku ingtkn nk delete jerk frenster aku tu last…  rase cam nk wat new 1 plak..xjd la aku nk delete….aku merapu aper ni…aduhhh…meraban jerk ar…aper lg aku corat coret ni…xtau ar nk tulis aper…klu psl nk kene merapu tu aku tau ler…wakakaka…  

kebosanan tahap gaban ni(pinjam jap hero ko ek Fairuji…!)  hai la nasib…hehe aku xngeluh sajer jerk wat ayat tu nk kasi banyak ckit repekan kat cnie….selalu time sekolah sekolah dulu k  ene wat 180 patah perkataan xleh kurang…or 360 patah perkataan…tp skang suke suki aku ler nk wat baper tol…aku nyer blog kan…pastu free lak tu…under wordpress…  aku pun xtau apsal aku letak pic luv tu…sekadar hiasan semata2 yer xder kaitan antara yg hidup or yg mati okes….dun wori aku merapu jerk ni…kn aku dh ckp td kat ats ni entri merapu jerk…nk hapdate nyer pasal jerk klu xjgn harap ler aku nk merajinkan diriku kat cnie…

  aku berjoget ni bukan aper…sekadar nk menunjukkan tahap kebosanan yg berlaku dlm diri aku jerk… yg tembikai ni aku dh buntu la ni…  aku bukan reti joget pun cam strawberi pun jdler…sekali2 joget 60an plak yer x…bosan asyik joget rock2 jerk  tahap cipan dh ni…sume kuar ar belangkas nyer tahap ar…  ballet beb….wakakaka…   xder kaki mau joget pakai sirip ooo…. bontot aku aku nyer suke ar tol x…  wah..!!sekali mcm elvis presley da…  ini namenyer aku dh kering idea ni… 

LASTLY,  

tu jerk la aku nk citer tuk entri kali ni….

p/s >> selamat tahun baru biar ler aku wish lambat pun…suke aku ler
p/ss >> nk kutuk aku ler tu mcm aku xtau…

Bulan Itu Senyum…

Sume blogger nk adaptasikn cerita psl BULAN SENYUM yg kuar UTUSAN pada hari ni…yg dikatakan salah satu bintang merupakan planet Venus n one more alamak terlupa sudah!!! heh heh heh…tp aku rase aku nk letak ker…xnk kot…so hari ni aku rase aku just nk share jerk ngan korg2 sume ni betapa seronoknyer dpt tengok bulan senyum tapi aku xdapat tengok…HUAHUAHUA!!!! sedih bangat ni kebetulan malam tu tak tengok berita la plak…kerugian betol la….

Semakin akhir zaman semakin banyak plak yang happen kat dunia ni…yg pelik-pelik berlaku…kemungkinan jugak sempena raya Qurban so bulan pun senyum tp kenapa tak sebelum2 ni bulan senyum jugak….nape semakin hari aku rasekn semakin seram plak…seram bukan sebab tengok hantu ek…kkorg ni cepat sgt menafsirkan ek…aparaaa!!!

Maksudku, sekarang ni tertulis sudah negara kucar-kacir…mcm2 yg berlaku…satu lg korang sume ingat x (aku ingt2 luper la…hehehe) ader dlm Quran (ulama pun mengiakan…aku luper r…adushhh) yang kata pasal angka 7-7 tu….sekarang ni kan tahun 2008 merupakan tahun pertama malang for us…yang seingt aku dikatakan 7 kali kemarau n 7 kali kesuburan…lebih kurang mcm tu la…

nk ckp lebih aku sendiri luper kat maner aku bace psl benda ni…tapi yang dpt aku berikan kat sini memang sudah pasti pasal angka 7-7 tu…

aku edit balik post ni n aku nk letak pic ckit jerk psl bulan senyum ni…

aku pinjam gambar ni dri forumer cari.com…untuk tatapan korg jerk…

bulan

bulan1

bulan2

>> yg gambar bwh ni klu korg perasan posisi bulan terbalik…n bulan dlm keadaan yg bukan senyum mcm masam jerk…gmbar ni aku amik dri forumer cari.com jugak n gambar ni diambil di Western Canada  & planets dalam posisi sad face terbalik..subhanallah…
bulan3

>>yg ni aku amik dri berita harian…kredit to berita harian…

bulan4

P/S : sesama kita amik iktibar n sesama kita mmerubah diri ke arah yang lebih baik k…